0.5 C
Piatra Neamț
luni, decembrie 6, 2021

Piatra Neamţ: ajutoare anticovid de la Fondul Social European, prin Direcţia de Asistenţă Socială

Politică

Liviu Dragnea a devoalat încă din 2019 jaful din energie! Un adevăr neluat în seamă şi care ne costă dramatic(Emilia Arcan, preşedinta APP Neamţ)

"Haideți să ne amintim împreună cât adevăr spunea președintele Liviu Dragnea, despre jaful din România …!Dar, din...

Emilia Arcan (A.P.P. Neamţ): La mulți ani, dragi români! La mulți ani, dragi nemțeni!

De ziua noastră, a tuturor romanilor, transmit un gând bun şi un sincer “La mulți Ani!” românilor de pretutindeni și nemțenilor mei...

Remus Munteanu(PSD): LANSĂM PROGRAMUL DE GUVERNARE! Marţi, ora 18

Deputatul PSD de Neamţ, Remus Munteanu, informează pietrenii despre lansarea Programului de Guvernare a PSD, în...

Bogdan Gavrilescu dă asigurări că PMP nu va ieşi din scena politică, dar nu exclude colaborarea cu PNL

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Neamţ, Bogdan Gavrilescu a declarat astăzi într-o emisiune TV, că "PMP nu se uneşte cu nimeni!", dar că...
400 de persoane din Piatra Neamţ, care au împlinit 65 de ani, primesc materiale de protecție și dezinfectanți în contextul pandemiei de COVID, prin Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Piatra Neamţ.
Este vorba despre persoane vulnerabile vârstnice și cu dizabilități, beneficiare de servicii specifice, în cadrul Acordului de sprijin încheiat între Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Municipiul Piatra Neamț, prin Direcția de Asistență Socială, în proiectul “Sprijin pentru persoanele vulnerabile în contextul pandemiei COVID 19”.
Distribuirea materialelor a început în această săptămână iar reacţia beneficiarilor a fost cea aşteptată. Trecuţi prin diferite experienţe de-a lungul timpului, oamenii s-au bucurat şi de bunuri şi de atenţia asistenţilor sociali, care au discutat cu ei, le-au spus cum să prevină infectarea cu SARS Co V2, le-au vorbit despre programul derulat şi scopul acestuia. Prilej pentru asistenţii sociali să descopere pe teren şi alte probleme.
“Depunem tot efortul să venim în sprijinul persoanelor vulnerabile din Piatra Neamţ. Este datoria noastră şi o facem cu drag. Prin acest proiect se urmărește creșterea calității vieții și combaterea situațiilor de risc și vulnerabilitate pentru cele 400 de persoane vârstnice, cu vârsta minimă de 65 de ani și cu dizabilități din municipiul Piatra Neamț”, a declarat Ana Berea, directoarea D.A.S. Piatra Neamţ.
Fiecare pachet cu materiale de protecție și dezinfectanți conține:
✅ 1 cutie cu 50 măști de protecție,
✅ 1 l dezinfectant mâini,
✅ 2 săpunuri lichide antibacteriene cu glicerină 0.5l,
✅ 1 flacon alcool sanitar 0.5l.
Ileana Dumitru este coordonatoarea Centrului Social Pietricica (fostul cămin de bătrâni) din Piatra Neamţ. Lucrează la acest proiect “Sprijin pentru persoanele vulnerabile în contextul pandemiei COVID 19” cu foarte multă însufleţire – ea însăşi fiind asistent social.
Înainte de a distribui pachetele, a vorbit cu la telefon cu beneficiarii, astfel că zilele acestea, oamenii au primit-o ca pe o veche cunoştinţă. Au aşteptat-o, mai ales după ce convorbirile telefonice, şi au vrut să facă poze, să dicute cu ea.
“Observaţi bucuria oamenilor. Este important pentru noi să vedem această bucurie, să stăm de vorbă cu ei. Vom trece pe la fiecare de încă două ori”, a spus Ileana Dumitru. 
Distribuirea se realizează în 3 etape, începând cu 19.01.2021, la domiciliul celor 400 de persoane cu vârsta peste 65 ani și cu dizabilități, aflate în situație de risc, persoane ce au fost selectate în baza criteriilor stabilite prin metodologia realizată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.
Proiectul “Sprijin pentru persoanele vulnerabile în contextul pandemiei COVID 19” este implementat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară 4 Incluziunea socială și combaterea sărăciei, cu finanțare din Fondul Social European.
Prin acest proiect se urmărește creșterea calității vieții și combaterea situațiilor de risc și vulnerabilitate pentru cele 400 de persoane vârstnice, cu vârsta minimă de 65 de ani și cu dizabilități din municipiul Piatra Neamț.

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Locuri de muncă în Neamţ în această săptămână(Document AJOFM)

Zona Piatra-Neamț Denumire loc de muncaNr locuriAGENT DE SECURITATE1AMBALATOR MANUAL4AMBALATOR MANUAL2CASIER5COFETAR2CROITOR2CROITOR-CONFECTIONER ÎMBRACAMINTE, DUPA COMANDA2ELECTRICIAN DE ÎNTRETINERE SI REPARATII1FACTOR...

Remus Munteanu(deputat)/Felicitare de Sf. Nicolae

Îl sărbătorim astăzi pe Sfântul Nicolae, cunoscut ca protector în special al celor tineri, devenit peste veacuri...

Piatra Neamţ/Poliţia a prins tâlharii din staţia de autobuz

La data de 3 decembrie a.c., în jurul orei 18:30,  polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați prin SNUAU...

Braconaj pe Lacul Bicaz/Plase întinse pe 130 de metri

La data de 3 decembrie  a.c., polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț au acționat pe luciul de apă al Lacului Izvorul...

Poliţia Neamţ anunţă amplasarea de radare în judeţ; controale la anvelopele de iarnă

Poliţiştii rutieri sunt prezenţi în teren, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie iar pentru siguranţa traficului rutier vor fi amplasate radare pe principalele...