13.3 C
Piatra Neamț
sâmbătă, septembrie 30, 2023

Senatoarea Emilia Arcan, rămas bun elegant de la Pro România: S-a uzat de experienţa mea!

Politică

Deputatul Remus Munteanu: “S-au demarat două proiecte extrem de importante pentru modernizarea județului”

Ieri, 20.09.2023 s-a semnat la sediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii contractul de proiectare și execuție a celui de-al treilea tronson din A8,...

PSD Neamț/ Investiții Masive pentru Modernizarea Infrastructurii de Apă. 311 milioane de euro, Apaserv a semnat contractul de finanțare

Periodic, am fost martorii unor atacuri politice în presă, îndreptate către PSD Neamț și omul Daniel Harpa, cu referire la ApaServ. Este...

Mesajul deputatului PSD Remus Munteanu la deschiderea noului an şcolar

Copii, părinţi, bunici, cadre didactice, personal administrativ - mii de oameni care fac parte din lumea şcolii,...

Noul spital județean din Neamț și autostrada A8, subiectele lansate de deputatul Iulian Bulai noului ministru al Proiectelor Europene

Comunicat de presă Deputatul USR Iulian Bulai l-a întrebat pe ministrul Adrian Câciu despre finanțările privind noul spital...
foto: lansarea candidaturilor Pro România pentru alegerile locale, alături de Liviu Harbuz
După o muncă uriaşă depusă în campania electorală de la alegerile locale pentru Pro România Neamţ, senatoarea Emilia Arcan explică, elegant (unii ar spune că prea elegant), de ce nu mai candidează din partea acestui partid la Parlamentul României, aşa cum fuseseră înţelegerile iniţiale. Între timp, Pro România s-a ales cu alt senator, tot de la PSD, o sursă de cadre bine închegată de la un partid(PSD) de la care a plecat şi preşedintele Pro România Neamţ, Liviu Harbuz.
Emilia Arcan a muncit în campania electorală din septembrie, reuşind să scoată partidul lui Ponta în afara Roznovului, făcând rapid nuclee în judeţ, cu dinamismul, consecvenţa şi pasiunea sa pentru organizare politică. Nu este la îndemâna oricărui politican, oricât de cunoscut ar fi el, să facă şi muncă de organizare.
Culisele deciziei ca senatoarea Emilia Arcan să nu mai candideze, nu au fost aduse în atenţia publică de către parlamentara de Neamţ. Înainte cu trei zile de alegerile parlamentare, astăzi, Emilia Arcan a făcut o declaraţie publică pe pagina sa de socializare:
Dragii mei,
În ultimul timp am primit sute de mesaje de la dumneavoastră, fiecare adresându-mi întrebarea: „De ce nu mai candidez pentru alegerile parlamentare?“.
La fel de multe au fost și încurajările pe care mi le-ați adresat și care, recunosc, m-au făcut să trec mai ușor peste toate dezamăgirile trăite din viața politică, în ultima perioadă.
Țin să precizez că nu mai candidez pentru un nou mandat în Parlamentul României nu pentru că nu mi-am dorit și nu am muncit, ci, ca să răspund cu diplomația care mă caracterizează, pentru că nu s-a „potrivit“.
Am crezut în proiectul PRO România, am crezut în liderii acestei formațiuni, m-am implicat cu toate forțele pentru a obține rezultate satisfăcătoare la alegerile locale, și fără lipsă de modestie, procentul luat de formațiune mi se datorează în cea mai mare parte.
Dar, din păcate, după toate sacrificiile mele ,am ajuns la concluzia că am fost folosită, s-a uzat de experiența mea și sunt extrem de dezamăgită pentru că mi s-a întâmplat asta!
Scorul obținut în alegerile locale la nivelul județului este ca urmare a muncii mele, alături de o echipă mică și unită nu sunt deloc de neglijat:
– 1 primar în comuna mea natală, Crăcăoani,
– 65 consilieri locali,
– 3 consilieri județeni.
Este mult, chiar foarte mult, având în vedere că în campanie am muncit cu o mână de oameni de care mă leagă prietenii de mulți ani și nu am făcut echipă cu membri „vechi“ ai PRO România, așa cum era firesc și cum se întâmplă într-o campanie.
Personal, am satisfacția că am reușit să urnesc lucrurile și că un partid mic și fără perspectivă are acum reprezentativitate la nivel local și județean datorită mie.
Eu chiar am crezut în PRO… și chiar dacă nu-mi vor mulțumi pentru ceea ce am făcut, trăiesc cu satisfacția că am demonstrat că știu cum se face politică.
Ce vreau să precizez este că retragerea mea din acest proiect nu înseamnă că voi părăsi viața publică și politică!
Voi continua să fac politica social democrată, așa cum am făcut-o timp de 20 ani, să lupt pentru dreptate, corectitudine, apărarea drepturilor românilor, pentru respectarea legilor și pentru revenirea noastră, a tuturor, la o normalitate care a dispărut de peste tot. Și în continuare voi lupta pentru recunoașterea femeii în politic, în funcții, voi rămâne apărătoarea drepturilor reprezentantelor sexului frumos.
Dragi nemțeni care ați crezut în mine și care în urmă cu 4 ani mi-ați acordat votul, vă asigur că închei cu fruntea sus mandatul de senator.
Am încercat, atât cât a fost cu putință și cât a depins de mine, să îmi fac treaba cu bună credință, profesionalism și seriozitate.
Am inițiat proiecte de lege, le-am susținut în comisii și plen, și multe dintre ele sunt astăzi legi.
Am reprezentat Biroul Permanent al Senatului, ocupând funcția de chestor și secretar, cu cinste și profesionalism.
Cuvintele nu vor putea exprima niciodată ONOAREA cu care, timp de patru ani, v-am reprezentat în Parlamentul României.
Le mulțumesc tuturor celor cu care am avut onoarea să colaborez în toți acești ani.
Vă mulțumesc vouă, prieteni și cititori ai acestei pagini, pentru susținere.
Mesajele, sfaturile și criticile adresate cu siguranță m-au ajutat să fiu un senator bun și să vă reprezint cu demnitate!
Pentru mine se deschide un nou capitol și vă promit că voi realiza lucruri speciale pentru cei care merită cu adevărat.
Dragi nemțeni, nu vă voi dezamăgi nici în continuare prin ceea ce voi face, pentru că Dumnezeu m-a ajutat să învăț una dintre cele mai importante lecții ale vieții: să știu și să câștig, dar și să pierd și să fiu mereu un om corect și cinstit.
Vă asigur că voi rămâne la fel de activă și implicată în viață publică și în politică!
Mă mândresc cu faptul că sunt iubită de nemțeni, simt asta în fiecare zi, şi vă garantez că nu voi abandona niciodată ideea în care cred.
Mi s-a închis o ușă! Dar câte s-au deschis!!!
Vă îmbrățișez și aveți încredere în mine! Nu vă voi dezamăgi!

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Colegiul Prefectural Neamţ/Trei servicii descentralizate şi-au prezentat raportul

Astăzi, la ora 12.00, în sala Ion Creangă a Palatului Administrativ, am condus ședința ordinară a Colegiului Prefectural Neamț. Agenda ședinței a inclus...

Am fost la capătul lumii. Lansare de carte la Librăria Humanitas

Marţi, 3 octombrie, începând de la ora 18,00, la Librăria Humanitas din Piatra Neamţ, va avea loc lansarea volumului !Am fost la...

Un băiat de 8 ani, accidentat pe bicicletă după ce nu a oprit la indicator

 în jurul orei 12:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe strada...

Deputatul Remus Munteanu: “Vor fi supraimpozitate profitul excesiv, luxul și viciile!”

Pachetul de măsuri fiscale asumat de PSD nu va afecta oamenii obişnuiţi, însă vor fi supraimpozitate profitul excesiv, luxul și viciile, pe...

CSM Ceahlăul a primit un ultim avertisment pentru sticla aruncată în teren. Anunţul clubului pentru meciul de mâine

CSM Ceahlăul informează încă o dată publicul care vrea să vină la stadion la meciurile oficiale că sunt anumite reguli peste care...