2.5 C
Piatra Neamț
luni, decembrie 6, 2021

Ion Asaftei, declaraţii incendiare între Pro România şi Alianţa cu Ionel Arsene (pentru Modernizarea Neamţului)

Politică

Liviu Dragnea a devoalat încă din 2019 jaful din energie! Un adevăr neluat în seamă şi care ne costă dramatic(Emilia Arcan, preşedinta APP Neamţ)

"Haideți să ne amintim împreună cât adevăr spunea președintele Liviu Dragnea, despre jaful din România …!Dar, din...

Emilia Arcan (A.P.P. Neamţ): La mulți ani, dragi români! La mulți ani, dragi nemțeni!

De ziua noastră, a tuturor romanilor, transmit un gând bun şi un sincer “La mulți Ani!” românilor de pretutindeni și nemțenilor mei...

Remus Munteanu(PSD): LANSĂM PROGRAMUL DE GUVERNARE! Marţi, ora 18

Deputatul PSD de Neamţ, Remus Munteanu, informează pietrenii despre lansarea Programului de Guvernare a PSD, în...

Bogdan Gavrilescu dă asigurări că PMP nu va ieşi din scena politică, dar nu exclude colaborarea cu PNL

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Neamţ, Bogdan Gavrilescu a declarat astăzi într-o emisiune TV, că "PMP nu se uneşte cu nimeni!", dar că...

Încă discutabil, lucrurile par să se contureze, cel puţin pentru debutul absorbţiei Pro România – ALDE la Neamţ, după conferinţa de presă (altfel, spumoasă şi promiţătoare), susţinută de liderii celor două partide, alături de candidaţii de pe poziţia 1 de la Senat şi Camera Deputaţilor, Dan Manoliu şi Bogdan Tohăneanu.

Vorbim despre Liviu Harbuz şi Ion Asaftei şi despre poziţionarea celui de al doilea în cadrul noii formaţiuni, după ce Ponta şi Tăriceanu au bătut palma la Bucureşti.

Ce face Ion Asaftei venit din Alianţa PSD-ALDE-PPU, în Pro România care a făcut pact post electoral cu PNL-USR? Este o perspectivă interesantă, ştiut fiind că nici Asaftei, şi nici Harbuz nu au simţul subordonării. Paradoxul este că Ion Asaftei, liderul ALDE, aflat în alianţă cu PSD la guvernare şi la CJ a sărit deseori la gâtul lui Arsene – recunoscându-i şi meritele – iar acum, când trebuie să urmeze altă linie, îi este alături: “Nu izolarea actualului președinte al Consiliului Județean este soluția. El a fost ales de 77000 de cetățeni și nu de jocul politic al partidelor care au reprezentanți în recentul Consiliu Județean constituit” .

Declaraţia lui, urmată de răspunsuri mai mult sau mai puţin concludente, este clară. Sau evidentă, cum a spus Liviu Harbuz (preşedintele Pro România Neamţ), dar o altfel de evidenţă, care nu s-ar dori făcută publică prea mult.

Mai jos, Ion Asaftei, ales consilier judeţean al Alianţei PSD-ALDE-PPU şi consilier al Pro România în Pactul Pro România-PNL-USR:

Ce era de demonstrat, s-a demonstrat !Fuziunea dintre două partide care au în agendă interesul național a avut loc ieri în cadrul Congresului care a pecetluit o asemenea realitate! (fuziunea Pro România – ALDE, nn). Unirea noastră nu este un sfârșit de drum, ci este un nou început! La Neamț, s-a întâmplat la fel, cele două filiale au fuzionat, s-au unit și iată-ne azi într-o conferință de presă comună !Eu sunt un om disciplinat din punct de vedere politic. Eu nu pot să fac aici alianțe care vin în contradicție cu linia partidului, cu cerințele conducerii partidului.
Citez: ,, USR din punctul meu de vedere este cea mai distructivă forţă în acest moment. Ei sunt cea mai distructivă forţă care candidează la alegeri.”(am încheiat citatul).Aceste precizări sunt făcute de dl Victor Ponta, președintele PRO România în cadrul Congresului de fuziune PRO România-ALDE. Este un mesaj politic deosebit de important. Eu am venit cu o anumită zestre în această fuziune, sigur că am găsit și găsim elemente commune dar am găsit și ceva împotriva firii, împotriva naturii, împotriva mesajului social liberal al partidului nostru: alianța cu PNL și USR.Să le luăm pe rând:Alianța cu PNL este de fapt o asociere cu lupii PDL, îmbrăcați în blană de oi PNL-iste. Nu asta este ,,componenta liberală” și nu trebuie să fie în Pro România.Componenta liberală o reprezintă zestrea liberalismului modern, autentic, cu care vine ALDE în Pro România, ALDE care a fost condus până acum câteva zile de unul dintre cei mai consecvenți și verticali liberali post-decembriști: dl Călin Popescu Tăriceanu.În ceea ce privește alianța cu USR, cea mai toxică formațiune existentă pe eșichierul politicii românești, sunt și voi rămâne total împotriva unei asemenea alianțe ! Nici în visele mele cele mai urâte nu aș putea accepta o asociere cu acest partid care blamează biserica, care nu depune juramântul cu mâna pe Biblie, care afirmă că Isus este născut dintr-o mamă surogat, care este împotriva familiei tradiționale, care susține căsătoriile între homosexuali, comunitățile de gay, cu cei care susțin multinaționalele în detrimental mediului de afaceri privat românesc. Nu putem construi cu ei acel ,,nationalism economic” de care vorbea dl Tăriceanu!
Nu mă pot alia cu această coloană a 5-a a lui Soros în România, a cărei adepți în alte părți doboară cruci, statui ale eroilor, batjocoresc istoria, etc.Beneficiul politic de moment prin alianța cu USR se va întoarce înzecit, în timp, împotriva noastră. Și nu vreau să risc așa ceva și nici să ducem acest partid în derizoriu. Vreau să cred că după această fuziune și dl Harbuz va deveni mai realist, apropo de această alianță împotriva mesajului conducerii partidului.Da, sunt într-o Alianță pentru Modernizarea Neamțului, ea este menită să continuie dezvoltarea și modernizarea județului Neamț din ultimii 4 ani, perioadă în care s-au făcut investiții majore în infrastructura rutieră, de sănătate, educație, apă și canalizare, etc.Da, suntem cu PSD-ul într-o competiție  politică, cu PNL-ul, cu USR-ul.Dacă reușim să convingem cât mai mulți cetățeni să ne dea votul este cu atât mai bine pentru PRO România.Suntem adversari politici dar nu și atunci când e vorba de dezvoltarea și modernizarea județului Neamț, de interesul cetățenilor !Nu izolarea actualului președinte al Consiliului Județean este soluția. El a fost ales de 77000 de cetățeni și nu de jocul politic al partidelor care au reprezentanți în recentul Consiliu Județean constituit .

Ca să-l cităm şi noi, ce era de demonstrat, s-a demonstrat!

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

SJU Piatra Neamţ/Situaţia persoanelor infectate cu SARS Cov2

Sunt internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ 82 de persoane infectate cu SAS Cov 2 şi 21 de persoane suspecte,...

Hram(Sf. Nicolae) şi sărbătoare în micuţa biserică – bijuterie din Băluşeşti

Biserica cu hramul Sf. Nicolae şi-a întâmpinat, ieri, oaspeţii, în sărbătoarea Sf Nicolae, patronul spiritual al lăcaşului de cult.

Locuri de muncă în Neamţ în această săptămână(Document AJOFM)

Zona Piatra-Neamț Denumire loc de muncaNr locuriAGENT DE SECURITATE1AMBALATOR MANUAL4AMBALATOR MANUAL2CASIER5COFETAR2CROITOR2CROITOR-CONFECTIONER ÎMBRACAMINTE, DUPA COMANDA2ELECTRICIAN DE ÎNTRETINERE SI REPARATII1FACTOR...

Remus Munteanu(deputat)/Felicitare de Sf. Nicolae

Îl sărbătorim astăzi pe Sfântul Nicolae, cunoscut ca protector în special al celor tineri, devenit peste veacuri...

Piatra Neamţ/Poliţia a prins tâlharii din staţia de autobuz

La data de 3 decembrie a.c., în jurul orei 18:30,  polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați prin SNUAU...