
• Este una dintre cele mai penibile măsuri luate de către actuala guvernare, sfidând prin această decizie
Guvernul Orban a reușit să se facă de râs în cel mai jenant mod, majorând valoarea tichetelor de masă pentru români cu un… ban”, a declarat fostul ministru Răzvan Cuc.
” Este cel mai penibil lucru pe care l-au făcut în această sinistră guvernare pe care o dețin de un an. Documentul privind „majorarea“ s-a publicat în Monitorul Oficial, urmând a rămâne în analele istoriei naționale și o pată neagră pe obrazul guvernării Orban, care se vede că nu dă doi bani pe români.
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, și cel al Muncii, Violeta Alexandru, au calculat și după multe eforturi au putut să aprecieze cam cu cât s-a scumpit mâncarea românilor în ultima perioadă. Și le-a dat… un ban. Dacă ar fi cât de cât ancorați în realitate, ar ști că această valoare nu asigură nici măcar o picătură de ceai. Dar ce au făcut liberalii cu responsabilitate și în favoarea românilor? Este jenant în ce situație au adus România și totodată revoltător, pentru că au preluat de la PSD o țară în care lucrurile funcționau normal, cu proiecte și programe de mare anvergură în derulare, cu o strategie adaptată nevoilor societății. Deși nu cred că știu ce înseamnă rușinea, ar trebui să fie conștienți de gafele lor și să nu aibă curajul de a-i privi pe cetățeni în ochi, având în vedere câte nedreptăți le-au creat în ultimul an. Știu însă că pe 6 decembrie, va urma răsplata pentru faptele lor, că românii vor alege un guvern care să le apere interesele“, a declarat Răzvan Cuc, candidat al PSD Neamț la Senatul României.
Alte măsuri haotice ale peneliștilor se referă la închiderea generalizată a școlilor, indiferent de numărul de îmbolnăviri din unitățile administrativ-teritoriale în care acestea funcționează; îngrădirea dreptului la educație pentru circa 800.000 de elevi care provin din familii sărace și nu au primit tablete pentru „școala on-line“, așa cum fuseseră anunțați inițial; revenirea în colectivitate a pacienților depistați pozitiv după 14 zile, fără a mai fi nevoie de un test care să confirme dispariția virusului; lipsa de transparență în privința bugetului național pe 2021 etc.