0.5 C
Piatra Neamț
luni, decembrie 6, 2021

Emilia Arcan: Școlile, extremă urgență! Vrem un comandament de acțiune la nivel județean

Politică

Liviu Dragnea a devoalat încă din 2019 jaful din energie! Un adevăr neluat în seamă şi care ne costă dramatic(Emilia Arcan, preşedinta APP Neamţ)

"Haideți să ne amintim împreună cât adevăr spunea președintele Liviu Dragnea, despre jaful din România …!Dar, din...

Emilia Arcan (A.P.P. Neamţ): La mulți ani, dragi români! La mulți ani, dragi nemțeni!

De ziua noastră, a tuturor romanilor, transmit un gând bun şi un sincer “La mulți Ani!” românilor de pretutindeni și nemțenilor mei...

Remus Munteanu(PSD): LANSĂM PROGRAMUL DE GUVERNARE! Marţi, ora 18

Deputatul PSD de Neamţ, Remus Munteanu, informează pietrenii despre lansarea Programului de Guvernare a PSD, în...

Bogdan Gavrilescu dă asigurări că PMP nu va ieşi din scena politică, dar nu exclude colaborarea cu PNL

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Neamţ, Bogdan Gavrilescu a declarat astăzi într-o emisiune TV, că "PMP nu se uneşte cu nimeni!", dar că...

„Începerea anului școlar în actualele condiții sanitare riscă să declanșeze o adevărată bombă epidemiologică.

Redeschiderea unităților de învățământ fără un plan concret de dezinfecție și suport reprezintă o măsură cu efectele sanitare incontrolabile“, a afirmat senatorul Emilia Arcan, care cere înființarea de urgență a unui comandament de acțiune la nivel local.

„Autoritățile din Neamț, de la Consiliul Județean la primării, Direcția de Sănătate Publică, experții în epidemiologie și reprezentanții firmelor specializate în furnizarea de servicii și produse de dezinfecție trebuie să se reunească pentru a pune la punct un plan de măsuri concrete pentru a preveni infectarea copiilor și a cadrelor didactice cu virusul COVID 19“, a mai declarat Emilia Arcan, candidatul Pro România la funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț.

„În prezent, sunt prea puține școli pregătite pentru a începe cursurile în condiții de siguranță. Mă refer de la modul în care sunt așezate băncile, la condițiile de igienă! Există lipsuri majore în multe dintre unități, generate în primul rând de lipsa banilor. Școlile sunt subfinanțate și nu au fondurile necesare pentru achiziția de dezinfectanți, de produsele absolut necesare în această perioadă“, a mai spus senatorul.

FINANȚARE URGENTĂ PENTRU ȘCOLI

Potrivit Emiliei Arcan, autoritățile locale trebuie să stabilească un mecanism concret de suport pentru funcționarea școlilor. „Trebuie să găsim rapid sursele de finanțare și modalitățile de asigurare a unui flux continuu de produse dezinfectante pentru școli, să identificăm un plan concret de dezinfecție, care să fie respectat cu sfințenie în toate unitățile de învățământ, iar cadrele didactice și personalul auxiliar să beneficieze de pregătirea necesară pentru a se adapta noilor condiții din unitățile de învățământ“, a mai completat Emilia Arcan.
Senatorul de Neamț face apel la comunitățile locale și la specialiștii dispuși să sprijine acest demers care vizează pregătirea școlilor la data de 14 septembrie.

„Avem nevoie de expertiza firmelor specializate, de ajutorul experților în dezinfecție, de sprijinul firmelor care vor să se implice în demersul nostru.
Timpul este scurt și trebuie să ne mișcăm rapid. Nu putem să stăm și să așteptăm ca lucrurile să se rezolve de la sine.
Viața copiilor noștri este în joc și comunitățile locale joacă un rol esențial în protejarea lor“,
a mai declarat candidatul Pro România la președinția Consiliului Județean.

AJUTOR PENTRU FAMILIILE DEFAVORIZATE


Dincolo de constituirea unui comandament județean de acțiune pentru redeschiderea școlilor în condiții de siguranță, Emilia Arcan face un apel la nemțenii cu posibilități financiare, la companiile din județ, să ajute familiile defavorizate să-și poartă trimite copiii la școală.
„Sunt multe familii care, din păcate, nu au bani pentru a asigura copiilor măști de protecție.
În condițiile în care Guvernul și autoritățile județene nu par a fi interesate de acest aspect, este nevoie de ajutorul comunității.
Noi, la PRO România, am trecut deja la fapte și vom oferi familiilor defavorizate sprijinul necesar pentru a-și putea trimite copiii la școală.

În aceste momente deosebit de dificile trebuie să uităm de politică, de campanie și să ne focusăm pe rezolvarea acestei situații.
Doar că rezolvarea definitivă nu poate veni doar de la noi. Mizez pe implicarea tuturor celor cu responsabilități să ajute copiii să meargă la cursuri“, a mai declarat senatorul Arcan.

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Locuri de muncă în Neamţ în această săptămână(Document AJOFM)

Zona Piatra-Neamț Denumire loc de muncaNr locuriAGENT DE SECURITATE1AMBALATOR MANUAL4AMBALATOR MANUAL2CASIER5COFETAR2CROITOR2CROITOR-CONFECTIONER ÎMBRACAMINTE, DUPA COMANDA2ELECTRICIAN DE ÎNTRETINERE SI REPARATII1FACTOR...

Remus Munteanu(deputat)/Felicitare de Sf. Nicolae

Îl sărbătorim astăzi pe Sfântul Nicolae, cunoscut ca protector în special al celor tineri, devenit peste veacuri...

Piatra Neamţ/Poliţia a prins tâlharii din staţia de autobuz

La data de 3 decembrie a.c., în jurul orei 18:30,  polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați prin SNUAU...

Braconaj pe Lacul Bicaz/Plase întinse pe 130 de metri

La data de 3 decembrie  a.c., polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț au acționat pe luciul de apă al Lacului Izvorul...

Poliţia Neamţ anunţă amplasarea de radare în judeţ; controale la anvelopele de iarnă

Poliţiştii rutieri sunt prezenţi în teren, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie iar pentru siguranţa traficului rutier vor fi amplasate radare pe principalele...