3.2 C
Piatra Neamț
sâmbătă, decembrie 2, 2023

Emilia Arcan: Școlile, extremă urgență! Vrem un comandament de acțiune la nivel județean

Politică

PSD Piatra Neamţ, reunit în mai multe şedinţe/Administraţia, pensiile şi finalul anului, teme principale

În preajma a trei achiziţii importante pentru organizaţia judeţeană şi cea locală (- vorbind doar de cele publice-  Dan Vasiliu și Florian Adrian Hopșa,...

APP Neamţ a fuzionat cu Alianţa Naţional Ţărănistă, sub sigla AUR. Preşedintă, Emilia Arcan, fostă senatoare de Neamţ

Organizația Județeană Neamț a Alianței Național Țărăniste, a finalizat procesul de fuziune prin absorbție a filialei Alianţei pentru Patrie Neamț. La nivel...

Remus Munteanu(PSD): “Am votat pentru majorarea pensiilor, pentru corectarea inechităţilor pentru cei care au muncit la fel”

Deputatul PSD de Neamţ, Remus Munteanu, a declarat că a votat, luni, pentru majorarea pensiilor, care va avea loc începând de anul...

Primarul de Gârcina şi doi consilieri judeţeni foşti liberali au trecut la PSD

Comunicat de presă Rezultatele bunei guvernări a premierului Marcel Ciolacu, președintele PSD, și noua viziune a președintelui nemțenilor social-democrați,...

„Începerea anului școlar în actualele condiții sanitare riscă să declanșeze o adevărată bombă epidemiologică.

Redeschiderea unităților de învățământ fără un plan concret de dezinfecție și suport reprezintă o măsură cu efectele sanitare incontrolabile“, a afirmat senatorul Emilia Arcan, care cere înființarea de urgență a unui comandament de acțiune la nivel local.

„Autoritățile din Neamț, de la Consiliul Județean la primării, Direcția de Sănătate Publică, experții în epidemiologie și reprezentanții firmelor specializate în furnizarea de servicii și produse de dezinfecție trebuie să se reunească pentru a pune la punct un plan de măsuri concrete pentru a preveni infectarea copiilor și a cadrelor didactice cu virusul COVID 19“, a mai declarat Emilia Arcan, candidatul Pro România la funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț.

„În prezent, sunt prea puține școli pregătite pentru a începe cursurile în condiții de siguranță. Mă refer de la modul în care sunt așezate băncile, la condițiile de igienă! Există lipsuri majore în multe dintre unități, generate în primul rând de lipsa banilor. Școlile sunt subfinanțate și nu au fondurile necesare pentru achiziția de dezinfectanți, de produsele absolut necesare în această perioadă“, a mai spus senatorul.

FINANȚARE URGENTĂ PENTRU ȘCOLI

Potrivit Emiliei Arcan, autoritățile locale trebuie să stabilească un mecanism concret de suport pentru funcționarea școlilor. „Trebuie să găsim rapid sursele de finanțare și modalitățile de asigurare a unui flux continuu de produse dezinfectante pentru școli, să identificăm un plan concret de dezinfecție, care să fie respectat cu sfințenie în toate unitățile de învățământ, iar cadrele didactice și personalul auxiliar să beneficieze de pregătirea necesară pentru a se adapta noilor condiții din unitățile de învățământ“, a mai completat Emilia Arcan.
Senatorul de Neamț face apel la comunitățile locale și la specialiștii dispuși să sprijine acest demers care vizează pregătirea școlilor la data de 14 septembrie.

„Avem nevoie de expertiza firmelor specializate, de ajutorul experților în dezinfecție, de sprijinul firmelor care vor să se implice în demersul nostru.
Timpul este scurt și trebuie să ne mișcăm rapid. Nu putem să stăm și să așteptăm ca lucrurile să se rezolve de la sine.
Viața copiilor noștri este în joc și comunitățile locale joacă un rol esențial în protejarea lor“,
a mai declarat candidatul Pro România la președinția Consiliului Județean.

AJUTOR PENTRU FAMILIILE DEFAVORIZATE


Dincolo de constituirea unui comandament județean de acțiune pentru redeschiderea școlilor în condiții de siguranță, Emilia Arcan face un apel la nemțenii cu posibilități financiare, la companiile din județ, să ajute familiile defavorizate să-și poartă trimite copiii la școală.
„Sunt multe familii care, din păcate, nu au bani pentru a asigura copiilor măști de protecție.
În condițiile în care Guvernul și autoritățile județene nu par a fi interesate de acest aspect, este nevoie de ajutorul comunității.
Noi, la PRO România, am trecut deja la fapte și vom oferi familiilor defavorizate sprijinul necesar pentru a-și putea trimite copiii la școală.

În aceste momente deosebit de dificile trebuie să uităm de politică, de campanie și să ne focusăm pe rezolvarea acestei situații.
Doar că rezolvarea definitivă nu poate veni doar de la noi. Mizez pe implicarea tuturor celor cu responsabilități să ajute copiii să meargă la cursuri“, a mai declarat senatorul Arcan.

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

1 Decembrie/Avansări în grad la ISU Neamţ pentru şase pompieri

Alături de întreaga țară, pompierii nemțeni sărbătoresc în data de 1 decembrie - Ziua Națională a României. La sediul ISU Neamț, cu...

Remus Munteanu, deputat PSD: La mulţi ani, România, la mulţi ani tuturor românilor!

LA MULŢI ANI, ROMÂNIA! La mulţi ani celor care fac să se vorbească frumos...

Munitie din cel de-al doilea război mondial, descoperită pe Cernegura

Ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit în municipiul Piatra Neamț pentru asanarea unei...

Foc izbucnit la un magazin din Alexandru cel Bun. Un paramedic aflat în trecere a evacuat o persoană

incendiu magazin alimentar sat Bistrita, com Alexandru cel Bun ISU NT La ora 09:58, pompierii au fost înștiințați despre...

Prefectul de Neamţ aduce noutăți importante despre Drumul Expres Piatra Neamț – Bacău

"După ani de promisiuni, suntem mai aproape ca niciodată de realizarea drumului expres Piatra Neamț - Bacău, un proiect esențial pentru regiune,...