32.7 C
Piatra Neamț
sâmbătă, iulie 31, 2021

COZMANCIUC(PNL): Județul Neamț va beneficia de fonduri de la Guvern pentru începerea anului școlar în condiții de siguranță Copiii noștri sunt o prioritate!

Politică

Deputatul Remus Munteanu: Tichetul verde, recompensa bunului simţ; propunere legislativă

Propunere legislativă pentru acordarea de recompense persoanelor care respectă colectarea selectivă a deșeurilor Remus Munteanu, deputat PSD de Neamţ:...

Deputatul Remus Munteanu: #PSD a avut dreptate! România nu va primi niciun euro din PNRR în acest an!

ZERO EURO DIN PNRR ÎN 2021! Remus Munteanu, deputat PSD de Neamţ: #PSD a avut...

Mugur Cozmanciuc(deputat PNL Neamţ): “România poate ajunge al treilea producător european de grâu după Franța și Germania!”

"Estimări pozitive: România poate ajunge al treilea producător european de grâu după Franța și Germania, cu o...

Remus Munteanu, deputat PSD despre consecinţele întârzierii PNRR

„România se află printre ultimele 4 state europene care au depus planul și care vor avea...

Mugur Cozmanciuc, Deputat – Președintele PNL Neamț

Guvernul PNL a adoptat o serie de acte normative prin care se alocă fonduri externe nerambursabile, destinate achiziției de echipamente și materiale sanitare în vederea începerii noului an școlar.

Prioritatea Guvernului este asigurarea începerea școlii în condiții de siguranță, atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Și autoritățile din Neamț se pregătesc pentru 14 septembrie și pun pe primul loc siguranța copiilor.

Pachetul de finanțare propus are o valoare totală de 175 de milioane de euro, care vor fi alocați după cum urmează:

•        100 de milioane de euro: achiziția de tablete și dispozitive electronice destinate învățământului online, pentru un număr de aproximativ 500.000 de elevi.

•        50 de milioane de euro: achiziția materialelor de protecție sanitară și medicală (măști și dezinfectanți în școli).

•        25 de milioane de euro: achiziția de containere sanitare mobile, care vor beneficia în același timp de o finanțare de 5.000 de euro per container pentru racordul acestora la infrastructura de apă și canalizare. Guvernul va achiziționa aproximativ 5.000 de containere sanitare care vor permite la începerea anului școlar în scopul asigurării necesităților sanitare ale școlii. Acolo unde este nevoie, vor fi achiziționate toalete, chiuvete, apă curentă pentru igienizare.

Mă voi asigura și voi lua legătura cu colegii mei din județ, reprezentanți ai autoritățile locale, de la inspectoratul județean și cu cei ai unitățile școlare pentru a-i încuraja să aplice pentru fondurile de care au nevoie.

Instituțiile pot aplica în mod individual sau în parteneriat și pot cere decontarea cheltuielilor efectuate începând din luna octombrie. Toate achizițiile vor fi decontate dacă au fost achiziționate după data de 1 august.

Asta înseamnă că autoritățile locale care au achiziționat tablete pentru elevi, dispozitive electronice pentru învățământul online, măști, materiale de protecție sanitară și care au efectuat deja aceste achiziții începând cu data de 1 august, sunt eligibile pentru decontarea acestor cheltuieli. Astfel, pot depune cererea pentru finanțarea lor de către Ministerul Fondurilor Europene începând din luna octombrie.

Investițiile în educație sunt investiții în viitor și, implicit, în dezvoltarea viitorului județului Neamț. Le mulțumesc colegilor din Guvern că susțin Educația și investesc în viitorul copiilor noștri.

Mugur Cozmanciuc Deputat – Președintele PNL Neamț

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Diversitate şi Portret cu Florentina Oţetea şi Carmen Voisei

Uniunea Artiştilor Plastici - Filiala Neamţ şi Complexul Muzeal Național Neamţ vă invită la vernisajul expoziţiei artistelor băcăuane CARMEN VOISEI și  FLORENTINA...

Deputatul Remus Munteanu: Tichetul verde, recompensa bunului simţ; propunere legislativă

Propunere legislativă pentru acordarea de recompense persoanelor care respectă colectarea selectivă a deșeurilor Remus Munteanu, deputat PSD de Neamţ:...

În urmă 590 de ani se năştea oficial “Piatra”; după 400 de ani, s-a adăugat Neamţ

Despre Piatra Neamţ: Cele mai vechi urme de locuire umană — ce datează din Preistorie — se regăsesc pe teritoriul actual al orașului în...

Noi amenzi pentru depozitarea ilegală a deşeurilor

Polițiștii locali de zonă, aflați în patrulare în cartierul Ciritei au depistat deșeuri din hârtie și carton depozitate ilegal, la marginea drumului,...

Update accident Taşca/Şoferiţa nu a supravieţuit

Femeia care se afla la volanul unui autoturism a intrat într-un autocamion, provocând un accident care i-a luat viaţa.