-1.9 C
Piatra Neamț
duminică, martie 7, 2021

Ion Asaftei(ALDE Neamţ): Asasinii Educației își văd netulburați de „opera” criminală

Politică

Cel mai sărac parlamentar de Neamţ: fără casă, maşină ori bani

Din declaraţiile de avere depuse de parlamentarii nemţeni la Senat şi Camera Deputaţilor, reţinem că un parlamentar de Neamţ nu are niciun fel venit...

Prefectul vechi şi nou şi ambii subprefecţi au depus jurământul

Prefectul George Lazăr - demis ieri împreună cu toţi prefecţii din România - şi repus apoi pe funcţie, împreună cu subprefecţii numiţi tot ieri...

Răspuns Primăria Neamţ: Liviu Harbuz este în continuare consilier local; vice-primaul Alin Lehăduş a fost ales legal

Argumentând cu o serie de articole de lege în materie, Primăria Piatra Neamţ a dat câştig de cauză consilierului local Liviu Harbuz referitor la...

Mugur Cozmanciuc/Buget 2021: Taxele și impozitele nu cresc!; Investiţii record pentru România şi Neamţ

Bugetul României a fost adoptat şi, pe scurt, se poate spune că nu este un buget al sărăciei, nu este un buget bazat pe...

Un document oficial de maximă importanță și gravitate pentru națiunea noastră la vreme de pandemie, datat 20 iulie, nu stârnește nici pe departe interesul cuvenit în societate, în ansamblul său. Vorbesc despre Ordinul nr. 4738 emis de ministrul Educației și Cercetării prin care se aprobă necesarul de 250.000 de dispozitive electronice cu conexiune la internet ce se vor achiziționa în cadrul Programului Național „Școala de acasă”, declară preşedintele ALDE Neamţ, Ion Asaftei, vicepreşedinte CJ Neamţ.


În calitate de beneficiari sunt prezentați: elevii din învățământul primar, gimnazial și secundar, forma de învățământ de zi și cu frecvență (clasa pregătitoare, clasele I-XII, școala profesională) înmatriculați, la început de an școlar, în unități de învățământ preuniversitar de stat; elevii care provin din medii defavorizate; elevii care în familie nu dețin niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet, precum și elevii care nu dețin, în folosință personală, un dispozitiv electronic cu conexiune la internet. Ca supliment, sunt cuprinși elevii de cetățenie română care s-au întors pe teritoriul țării după declanșarea pandemiei și care nu au posibilitatea de a dispune de dispozitivul electronic necesar.
Oameni buni, asta-i România Educată a lui Iohannis?
Nu-mi propun să cercetez statisticile oficiale, nu vreau să mă gândesc dacă și câte familii cu copii care urmează școala nu dețin în mod real un simplu telefon inteligent. E suficient să vă dați seama ce se întâmplă dacă există un singur aparat și acela e folosit de unul dintre părinții care merge la serviciul său. E suficient să vă dați seama că școala online nu se face cu telefonul. E suficient să vă întrebați, în situația unei familii cu cel puțin doi copii, care are un banal calculator electronic, cum îl împarte, cui îi taie rația de școală?
Răspunsul e unul singur: acces la educație interzis în mod oficial! Vine în completarea crimei de stat și de partid prin care bolnavii cronici nu au acces în spitale de luni de zile.
Informații publice recente scot în evidență încă ceva groznic, prin raportare la ordinul semnat de sinistra Monica Cristina Anisie. Ea are de fapt cunoștință de un adevărat catalog cu 900.000 de elevi absenți de la pretinsa școală online pe motiv de lipsă de dispozitiv electronic corespunzător.
Dacă nu ați reținut dimensiunea grozăviei, repet: nouă sute de mii de elevi. Iar nenorocitul ăsta de guvern marionetă le repară sărăcia cu 250.000 de tablete, la un loc pentru mediul urban și rural. Nu vreau să vorbesc cu păcat, dar să nu ajungă și astea ca măștile faciale care nu nimeresc România.
Demolarea totală a „operei” guvernamentale a fost executată de o cercetare realizată de organizația World Vision România în perioada 10 mai – 27 iunie 2020, exclusiv în mediul rural. Lucrarea reprezintă o radiografie a bunăstării copilului în perioada pandemiei de COVID-19. A vizat colectarea de informații din cele 6 județe (Cluj, Dolj, Ialomița, Vaslui, Iași, Vâlcea – 139 de comune cu 313 sate), în care World Vision România derulează intervenții și a fost dată publicității pe 4 august.
Mai departe, câteva din concluziile cercetării, preluate de pe site-ul organizației, unde puteți aprofunda raportul (https://worldvision.ro/…/studiu-world-vision-romania-viata…/) și infograficele (https://worldvision.ro/…/08/Infografice_Raport_Covid_ref.pdf):
● Familiile și gospodăriile vulnerabile, pe minus la alimente, produse de curățenie și igienă sau medicamente
Cercetarea şi-a propus să evalueze dacă familiile din mediul rural şi-au diminuat veniturile în pandemie.
• Aproape 19% dintre respondenţi au declarat că acestea au scăzut din cauza concedierii, şomajului tehnic ori a imposibilităţii de a mai lucra cu ziua.
• Pentru alţi peste 40% dintre părinţii respondenţi, asistați social, însă, pandemia nu a făcut decât să le adâncească problemele.
Părinţii au fost întrebaţi daca reuşesc, în situaţia dată, să asigure necesarul familiei pe anumite categorii de produse.
• 41 % (2 din 5) au fost nevoiți să adopte strategii de reducere a cheltuielilor familiale în perioada de izolare.
• 27 % declară ca au rămas fără locuri de muncă, din cauza concedierii, a șomajului și imposibilității de a lucra cu ziua.
• aproape 40% nu au reușit să asigure alimentele sau le-au asigurat parțial.
• Nici când vine vorba despre medicamente sau produse de igienă lucrurile nu au stat mai bine: peste 40% dintre părinți nu au reușit să le cumpere ori le-au achiziționat parțial.
● Şcoala online nu a fost posibilă în România… offline
• Aproximativ 40% dintre elevii din mediul rural nu au participat la ore online.
• Doar 64% dintre cadrele didactice au organizat ore online. Restul au trimis și exerciţii prin telefon, Whatsapp, Messenger ori teme printate copiilor, pentru că aceştia nu aveam mijloace de conectare online.
• Peste 55% dintre părinţi nu au un dispozitiv digital pentru fiecare elev din familie. 8% dintre respondenți afirmă că nu dețin niciun dispozitiv care să-i permită copilului să-și continue educația acasă. Doar 20% au afirmta că în familiile lor copiii au urmărit emisiunile Teleşcoala organizate de Ministerul Educaţiei. 8 % din cauză că nu au avut televizor care să le permită să urmarească emisiunea, proporția atingând valori foarte mari în Cluj (22 %) și Vaslui (15%).
Partea calitativă a cercetării World Vision România a constat în interviuri telefonice cu 62 de directori de școală din mediul rural, din comunitățile în care Fundația activează. Conform directorilor, noul an școlar va începe sub următoarele auspicii:
• 1 din 4 şcoli nu are conexiune la Internet.
• 9 din 10 şcoli nu are laptop/ PC/ tablete pentru educația digital.
• 87% dintre directorii de școală cred că învăţarea online nu mai trebuie extinsă.
• 60% dintre ei cred că procesul educațional va fi afectat din cauza pandemiei și materia trebuie reluată, 16% cred că starea emoțională a elevilor va fi afectată și 12% cred că riscul de analfabetism va crește ca urmare a crizei COVID-19.

După cum arată perspectivele României Educate, deschise numai de realitatea descoperită în mediul rural, pornind de la cei 40% din părinți care n-au avut bani să dea mâncare elevilor, am convingerea că e inutil să îi căutați pe părinții pe care Orban și Anisie pretind că i-au consultat înainte de a fabrica schema odioasă cu acordarea tabletelor.

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Şaptezeci de oăsări arse într-un incendiu la Gherăieşti

În această dimineață, în jurul orei 04:10, pompierii din cadrul Detașamentului Roman au fost alertați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o...

Elevii se pot pregăti de pe telefon prin programul Gata de Bac 2021

Elevii care se pregătesc pentru susținerea examenului de Bacalaureat anul aceasta au o nouă direcție de sprijin de la Digital Nation. GATA DE BAC...

Altă muniţie din al doilea război mondial descoperită la Vânători

În data de 05.03.2021, prin apel la 112, în jurul orei 09:58, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a fost solicitată să intervină pentru...

Astăzi, Moşii de Iarnă. Pomenirea morţilor

Astăzi, sunt Moşii de iarnă, sărbătoare care deschide seria celor şapte sâmbete ale morţilor, ce se va încheia cu Sâmbăta lui Lazăr (ziua dinainte...

Primăvara a plecat din Neamţ. Vine frigul şi viscolul pe creste

Până sâmbătă după-amiază, la ora 16, partea de vest a județului Neamț se află sub atenționare cod galben, de ninsori și viscol. Conform Administrației...