32.7 C
Piatra Neamț
sâmbătă, iulie 31, 2021

Viceprimarul Gavrilescu cere redeschidrerea Spitalului. O mare unitate, blocată pentru 47 de pacienţi!

Politică

Deputatul Remus Munteanu: Tichetul verde, recompensa bunului simţ; propunere legislativă

Propunere legislativă pentru acordarea de recompense persoanelor care respectă colectarea selectivă a deșeurilor Remus Munteanu, deputat PSD de Neamţ:...

Deputatul Remus Munteanu: #PSD a avut dreptate! România nu va primi niciun euro din PNRR în acest an!

ZERO EURO DIN PNRR ÎN 2021! Remus Munteanu, deputat PSD de Neamţ: #PSD a avut...

Mugur Cozmanciuc(deputat PNL Neamţ): “România poate ajunge al treilea producător european de grâu după Franța și Germania!”

"Estimări pozitive: România poate ajunge al treilea producător european de grâu după Franța și Germania, cu o...

Remus Munteanu, deputat PSD despre consecinţele întârzierii PNRR

„România se află printre ultimele 4 state europene care au depus planul și care vor avea...

Bogdan Gavrilescu, viceprimar de Piatra Neamţ şi preşedinte PMP, se face auzit printr-un apel pe care l-a lansat în numele tuturor nemţenilor care au nevoie de serviciile medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ. Cea mai mare unitate medicală din judeţ este dedicată exclusiv pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, încă din perioada stării de urgenţă.

Cer redeschiderea Spitalului Județean Neamț!
Fac apel către colegii din administrație și autoritățile cu factor de decizie, pentru redeschiderea secțiilor din cadrul celui mai mare spital din Neamț.
Nu e admisibil să blocăm un spital întreg, pentru 47 de pacienți infectați cu Covid-19.
Ce facem cu bolnavii cronici care suferă de alte afecțiuni? Îi trimitem pe toți la Roman? Înțeleg că această unitate spitalicească este deja supra-aglomerată cu pacienți din toate colțurile județului.
Cred că se pot găsi soluții pentru tratarea pacienților Covid-19 fie la Bisericani, așa cum s-a mai întâmplat în starea de urgență, sau poate chiar la Bicaz. Cel mai mare spital din Neamț, cred că trebuie redeschis pentru pacienții mult mai mulți la număr, care suferă de alte afecțiuni.
Haideți să găsim soluții, stimați colegi!
Oamenii au nevoie de servicii medicale. În ritmul acesta, mor oamenii din cauza altor probleme de sănătate netratate la timp sau corespunzător!
Haideți să fim responsabili!

Problema redeschiderii spitalului a fost ridicată în urmă cu o sptămână, în cadrul unei conferinţe de presă la Prefectura Neamţ, susţinută de prefectul George Lazăr şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Radu Firăstrău.

Filosofia de redeschidere a spitalului județean este corectă, dar trebuie atent gestionată de DSP Neamț și cei care vor evolua proiectul sau acordul de la minister. Începem să aducem înapoi către populație secțiile importante din spital pentru a fi redeschise și a asigura cealaltă cazuistică în afară de covid.Avem foarte multe alte probleme de ordin medical, iar în această perioadă au fost cumva restricționate la nivelul spitalului din Piatra-Neamț. Cred că e un pas important ca în termen scurt să avem o decizie de redeschidere a spitalului și să asigurăm o zonă pavilionară pentru COVID la Piatra-Neamț și Bisericani.”, a precizat prefectul George Lazăr.

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Diversitate şi Portret cu Florentina Oţetea şi Carmen Voisei

Uniunea Artiştilor Plastici - Filiala Neamţ şi Complexul Muzeal Național Neamţ vă invită la vernisajul expoziţiei artistelor băcăuane CARMEN VOISEI și  FLORENTINA...

Deputatul Remus Munteanu: Tichetul verde, recompensa bunului simţ; propunere legislativă

Propunere legislativă pentru acordarea de recompense persoanelor care respectă colectarea selectivă a deșeurilor Remus Munteanu, deputat PSD de Neamţ:...

În urmă 590 de ani se năştea oficial “Piatra”; după 400 de ani, s-a adăugat Neamţ

Despre Piatra Neamţ: Cele mai vechi urme de locuire umană — ce datează din Preistorie — se regăsesc pe teritoriul actual al orașului în...

Noi amenzi pentru depozitarea ilegală a deşeurilor

Polițiștii locali de zonă, aflați în patrulare în cartierul Ciritei au depistat deșeuri din hârtie și carton depozitate ilegal, la marginea drumului,...

Update accident Taşca/Şoferiţa nu a supravieţuit

Femeia care se afla la volanul unui autoturism a intrat într-un autocamion, provocând un accident care i-a luat viaţa.