17 C
Piatra Neamț
duminică, iunie 20, 2021

Gavrilescu: PMP, astăzi, în Neamţ, creează multe probleme altor partide!

Politică

Carabelea, primul atac public la Chitic: “Nu veți mai vedea primarul plecând cu bagaje și oameni de la PNL la un alt partid”

Intrat în cursa pentru conducerea PNL Piatra Neamţ, primarul Andrei Carabelea a lansat public primul atac la fostul primar Dragoş Chitic, după...

Remus Munteanu despre moţiunea Ghinea: PNL și USR-PLUS au fraudat grosolan votul!

„PNL și USR-PLUS au fraudat grosolan votul la moțiunea simplă pentru a-l salva pe ministrul ZERO Ghinea!...

Andrei Carabelea vrea un PNL puternic la Piatra Neamţ, “nu o organizație rănită de orgolii și ambiții personale”

După anunţul făcut de prefectul George Lazăr privind candidatura primarului Andrei Carabelea la preşedinţia organizaţiei PNL Piatra Neamţ, primarul vine cu precizări...

Doi candidaţi la şefia organizaţiei PNL Piatra Neamţ. Candidaturi făcute publice în aceeaşi zi

Andrei Carabelea şi Vasile Panaite sunt liberalii care şi-au anunţat candidatura la preşedinţia PNL Piatra Neamţ.

An  bun pentru PMP Neamţ, fără suişuri sau coborâşuri, dar cu un electorat stabil şi fidel, care îi oferă un 2020 încă şi mai bun.

Fără a fi un partid de calibrul PSD ori PNL, Mişcarea Populară are avantajul de a-şi fi păstrat ba chiar crescut uşor simpatizanţii şi votanţii faţă de 2016, dar şi acela de a nu fi catalogat un partid crescut artificial, de pildă, USR.

Rezultatele celor două scrutine ale anului 2019 – Europarlamentarele şi Prezidenţialele – îl mulţumesc parţial pe liderul PMP Neamţ, viceprimarul Bogdan Gavrilescu:

„Sunt mulţumit de rezultatele obţinute la judeţ (6,5%) şi în Piatra Neamţ (8,5%) pentru Parlamentul European, dar nu sunt mulţumit de scorul obţinut la alegerile prezidenţiale. Mă aşteptam ca PMP Neamţ să fie în creştere, dar, pe de altă parte, sunt mulţumit pentru faptul că am dus o campanie prezidenţială fără sprijinul candidatului PMP care nu a putut fi prezent la Neamţ din motive de timp”.

Gavrilescu este convind de faptul că „PMP, astăzi, în Neamţ, creează multe altor partide!”. În argumentaţie, cel puţin pentru alegerile locale, PMP pregăteşte candidaţi solizi, neşantajabili, în condiţiile în care, pe lângă votul politic, funcţionează şi cel nominal.

Ca şi alte partide, prezenţa numeroasă la vot la alegerile euro-parlamentare a răsturnat calcule şi la PMP Neamţ, al cărui preşedinte pariase cu funcţia pe 8% la judeţ şi 15% la Piatra Neamţ.

Candidaţii partidului vor fi desemnaţi după organizarea tuturor filialelor locale şi în funcţie de rezultatul sondajelor interne.

Dacă 2019 a fost un an bun, 2020 aduce speranţa unui an şi mai bun. În fond, PMP este singurul partid care a făcut campanie în masă pentru strângerea semnăturilor privind alegerea democratică a primarilor în două tururi de scrutin, nu doar din primul tur. Este partidul care susţine de câţiva ani un Parlament  cu doar 300 de aleşi şi singurul partid care are una din temele fundamentale unirea Basarabiei cu România.

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Neamţ, ploi abundente. Avertizare meteo în această dimineaţă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, în această dimineaţă, două avertizăre meteo - cod galben şi cod portocaliu - valabile pentru...

O persoană a murit, mai multe locuinţe au fost inundate, aproape 3000 de oameni au rămas fără curent electric după furtuna de aseară

sâmbătă, 19 iunie, ora 8: La această oră, ca urmare a avertizării meteorologice cod galben emis pentru județul Neamț, Delgaz Grid...

Astăzi, Moşii de Vară; sărbătoarea precede Rusaliile

POMENIREA MORȚILOR - MOȘII DE VARĂ Biserica Ortodoxă a ales această zi de pomenire atât pentru drepţii din Vechiul Testament, care au "adormit" fără să-l...

O persoană se află în resuscitare după ce a scăpat de viitură la Gârcina. Locuinţe şi curţi inundate(actualizare)

Foarte multe apeluri la 112 după ploaia din această seară, care solicită intervenţia pompierilor (salvatorilor) de la ISU Neamţ.

De Rusalii, program extins la centrele de vaccinare din Piatra-Neamț

Luni 21 iunie, în a doua zi de Rusalii, va fi posibilă vaccinarea fără programare la centrul drive-thru...