32.7 C
Piatra Neamț
sâmbătă, iulie 31, 2021

Fostul şef PMP se delimitează de PSD ca dracu de tămâie! Dulamă, asigurări că n-a deviat spre stânga

Politică

Deputatul Remus Munteanu: Tichetul verde, recompensa bunului simţ; propunere legislativă

Propunere legislativă pentru acordarea de recompense persoanelor care respectă colectarea selectivă a deșeurilor Remus Munteanu, deputat PSD de Neamţ:...

Deputatul Remus Munteanu: #PSD a avut dreptate! România nu va primi niciun euro din PNRR în acest an!

ZERO EURO DIN PNRR ÎN 2021! Remus Munteanu, deputat PSD de Neamţ: #PSD a avut...

Mugur Cozmanciuc(deputat PNL Neamţ): “România poate ajunge al treilea producător european de grâu după Franța și Germania!”

"Estimări pozitive: România poate ajunge al treilea producător european de grâu după Franța și Germania, cu o...

Remus Munteanu, deputat PSD despre consecinţele întârzierii PNRR

„România se află printre ultimele 4 state europene care au depus planul și care vor avea...

Laurenţiu Amedeo Dulamă, fost preşedinte PMP Neamţ şi actual re-instalat vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a ieşit astăzi singur, în cadrul unei conferinţe de presă, ca să explice că nu este omul lui Ionel Arsene în Consiliul Judeţean şi nici nu a deviat spre stânga politică, aşa cum voci publice afirmă, chiar dintre ziariştii cu care odată şi-a împărtăşit opiniile, ideologiile şi contractele.

Nu că i-ar păsa domnului Dulamă de ce se scrie în presă, dar alte voci, mai importante, duc spre Bucureşti la Eugen Tomac, informaţii cum că fostul preşedinte al PMP Neamţ s-a dat de partea PSD, invocând printre argumente, şedinţele şi voturile din Consiliul Judeţean.

Subiectul în sine ar fi putut să treneze fără o tranşare clară (Dulamă a fost văzut la Sala Polivalentă în primăvară, când s-au lansat candidaţii PNL pentru alegerile euro-paramentare, deci, nu cu PMP, dar oricum de drepta), însă faptul că a dat de unul singur faţă cu presa astăzi, fără colegi care să-i susţină argumentaţia, lasă loc de interpretare.

În rest, nu e ceva care să nu se ştie: PMP face în 2016 alianţă cu PSD la Consiliul Local Piatra Neamţ şi Consiliul Judeţean Neamţ; în Consiliul Local se strică alianţa, dar nu şi la CJ; ulterior, prin ordin al prefectului, Dulamă pierde calitatea de consilier judeţean şi implicit de vicepreşedinte. Ordinul este contestat ( acest ordin este un exemplu negru în administraţia nemţeană), Dulamă câştigă în instanţă şi este repus pe funcţie. Cu drepturi depline.

„Există voci care susţin că eu a făcut pasul spre stânga! Eu, care am avut de tras şi de suferit cel mai mult din partea PSD! Vreau să pun că nu am avut niciodată şi nici nu voi avea intenţii să fac pasul spre stânga!”, a spus Laurenţiu Dulamă, la începutul conferinţei de presă.

Foarte lin, alunecă spre cauza singurătăţii sale în sala argumentaţiilor, punctând două probleme principale – lipsa de susţinere şi lipsa unei funcţii importante în partid:

„Trebuia să fie prezenţi astăzi şi preşedintele organizaţiei judeţene, şi preşedintele organizaţiei municipale şi preşedinta de la femei, dar, din motive de timp alocat, am fost delegat să discut eu cu dvs chiar dacă, aşa cum ştiţi, eu nu sunt preşedinte la vreo organizaţie, sunt doar membru”.

„PMP a fost este şi va rămâne un partid de dreapta (…) cine are puţină răbdare (este întrerupt de presă). Eu, Laurenţiu Amedeo Dulamă am fost doar în dreapta politicii nemţene, din 1990 – 2007 în PNL, am fost membru fondator PLD în proiectul Theodor Stolojan, după care la PDL şi PMP unde mă aflu şi astăzi, cu Traian Băsescu la timonă, am fost şi preşedinte organizaţia PMP”

„Cei din echipa cu care am început acest proiect ocupă funcţii importante”(…)

„Vă spun sincer, cu mâna pe inimă, am simţit sprijinul colegilor mei şi din organizaţia Piatra Neamţ şi din Organizaţia Judeţeană Neamţ şi de la Bucureşti”.

Trebuie să recunoaştem faptul că în peisajul politic al ultimilor 25 de ani, conferinţa de presă a domnului Laurenţiu Amedeo Dulamă este unicat. Un consilier bun l-ar fi sfătuit să n-o facă. O declaraţie bine închegată (nu „există voci”! Ce voci?) asumată şi trimisă instituţiilor de presă, l-ar fi scutit de întrebările in(dependente). Spunem că e unicat, din motivul că migraţia politică a fost şi este în floare, iar dacă dl Dulamă ar fi făcut-o, nu ar fi nimic nou sub soare.

Dacă, însă, spune adevărul, lipsa colegilor săi care ar fi trebuit să-l susţină (timpul!!!) nu-i dă, însă dreptate.  Dar cu un PMP constant în voturi – nu e puţin lucru! – fiecare membru de partid trebuie să-şi găsească locul mai bine. Unii, aici, alţii, la Bucureşti….

Apropos de Bucureşti: aşteptăm declaraţii de susţinere de acolo şi de la preşedintele organizaţiei PMP Neamţ, Bogdan Gavrilescu.

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Diversitate şi Portret cu Florentina Oţetea şi Carmen Voisei

Uniunea Artiştilor Plastici - Filiala Neamţ şi Complexul Muzeal Național Neamţ vă invită la vernisajul expoziţiei artistelor băcăuane CARMEN VOISEI și  FLORENTINA...

Deputatul Remus Munteanu: Tichetul verde, recompensa bunului simţ; propunere legislativă

Propunere legislativă pentru acordarea de recompense persoanelor care respectă colectarea selectivă a deșeurilor Remus Munteanu, deputat PSD de Neamţ:...

În urmă 590 de ani se năştea oficial “Piatra”; după 400 de ani, s-a adăugat Neamţ

Despre Piatra Neamţ: Cele mai vechi urme de locuire umană — ce datează din Preistorie — se regăsesc pe teritoriul actual al orașului în...

Noi amenzi pentru depozitarea ilegală a deşeurilor

Polițiștii locali de zonă, aflați în patrulare în cartierul Ciritei au depistat deșeuri din hârtie și carton depozitate ilegal, la marginea drumului,...

Update accident Taşca/Şoferiţa nu a supravieţuit

Femeia care se afla la volanul unui autoturism a intrat într-un autocamion, provocând un accident care i-a luat viaţa.