31.3 C
Piatra Neamț
sâmbătă, iulie 31, 2021

A început Tabăra DĂM FOLK!

Politică

Deputatul Remus Munteanu: Tichetul verde, recompensa bunului simţ; propunere legislativă

Propunere legislativă pentru acordarea de recompense persoanelor care respectă colectarea selectivă a deșeurilor Remus Munteanu, deputat PSD de Neamţ:...

Deputatul Remus Munteanu: #PSD a avut dreptate! România nu va primi niciun euro din PNRR în acest an!

ZERO EURO DIN PNRR ÎN 2021! Remus Munteanu, deputat PSD de Neamţ: #PSD a avut...

Mugur Cozmanciuc(deputat PNL Neamţ): “România poate ajunge al treilea producător european de grâu după Franța și Germania!”

"Estimări pozitive: România poate ajunge al treilea producător european de grâu după Franța și Germania, cu o...

Remus Munteanu, deputat PSD despre consecinţele întârzierii PNRR

„România se află printre ultimele 4 state europene care au depus planul și care vor avea...

Capitala folkului românesc pentru copii şi adolescenţi este, de luni, pentru o săptămână, comuna nemţeană Taşca dar şi zona adiacentă care poartă amprenta unui eveniment duplex, tabără şi festival.

“Dăm folk a fost refrenul în prima zi la Taşca, în Centrul Cultural unde a fost strigat catalogul cu cei înscrişi în Tabără, festivalul urmând a avea loc de joi până sâmbătă (două zile de concurs şi una dedicată Galei laureaţilor).

Peste 50 de copii au intrat deja în tabără. Mici interpreţi de folk, fani ai genului dar şi o componentă socială a evenimentului conturează un program muzical (dar nu numai) care îşi propune să lege punţi culturale şi de prietenie între copii din diverse zone ale ţării.
Au început să sosească şi invitaţii speciali care susţin în fiecare seară recitaluri. Azi a fost rândul fetelor de la TRIO VOX (câştigătoarele Festivalului de anul trecut), de la Buzău dar şi al celor de la VAMADI’S să demonstreze prin cântec, vers şi mesaj că folkul este să rămâne tânăr.


Suntem la a 4-a ediţie, am crescut de la un an la altul. Ediţia din acest an se anunţă chiar una de excepţie, putem spune că vorbim deja de alt nivel, de alt sezon. Preşedintele juriului este un cantautor de succes, George Negrea de la Satu Mare, pe care românii l-au văzut şi într-un juriu al unei emisiuni-concurs de la pro TV. Ceilalţi juraţi au, de asemenea, expertiză în diverse domenii care întregesc un act artistic de calitate dar şi de impact şi le mulţumesc cu căldură acestor oameni deosebiţi care sunt alături de acest eveniment cultural. Mulţumirile mele merg şi la oamenii din echipa EU CRED care au muncit mult în aceste zile pentru ca toate să fie puse la punct. Mulţumiri din inimă am şi pentru autorităţile care au sprijinit financiar acest demers – Consiliul Judeţean Neamţ, Primăriile şi Consiliile Locale din Taşca şi Bicazu Ardelean  dar şi pentru sponsorii şi oamenii de suflet care, la rândul lor, contribuie financiar sau logistic pentru ca DĂM FOLK să meargă frumos mai departe, a precizat Marius Coşerariu, directorul evenimentului.
Coşerariu – folkist, poet dar şi poliţist la Dămuc – are alături, în comitetul de organizare pe cele două preotese (şi cadre didactice) cu care cântă în grupul EU CRED, Cristina Marin şi Elena Ropotoaia dar şi pe profesoara Dorina Mucenicu.

Pentru ziua de marţi, copiii din tabără au programată o excursie în Cheile Bicazului şi la Lacul Roşu dar şi un interesant moment de tip flash-mob. Seara  se va încheia cu alte recitaluri oferite de folkişti invitaţi la Neamţ.

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Diversitate şi Portret cu Florentina Oţetea şi Carmen Voisei

Uniunea Artiştilor Plastici - Filiala Neamţ şi Complexul Muzeal Național Neamţ vă invită la vernisajul expoziţiei artistelor băcăuane CARMEN VOISEI și  FLORENTINA...

Deputatul Remus Munteanu: Tichetul verde, recompensa bunului simţ; propunere legislativă

Propunere legislativă pentru acordarea de recompense persoanelor care respectă colectarea selectivă a deșeurilor Remus Munteanu, deputat PSD de Neamţ:...

În urmă 590 de ani se năştea oficial “Piatra”; după 400 de ani, s-a adăugat Neamţ

Despre Piatra Neamţ: Cele mai vechi urme de locuire umană — ce datează din Preistorie — se regăsesc pe teritoriul actual al orașului în...

Noi amenzi pentru depozitarea ilegală a deşeurilor

Polițiștii locali de zonă, aflați în patrulare în cartierul Ciritei au depistat deșeuri din hârtie și carton depozitate ilegal, la marginea drumului,...

Update accident Taşca/Şoferiţa nu a supravieţuit

Femeia care se afla la volanul unui autoturism a intrat într-un autocamion, provocând un accident care i-a luat viaţa.