6.9 C
Piatra Neamț
vineri, aprilie 26, 2024

De râs, în Parcul Central din Piatra Neamţ: Cum să scoţi un brad din pâmânt cu braţele sau cu piciorul!

Politică

Disperare uriașă la PNL Neamț, liberalii umflă sondajele cum își umflă realizările

politician local spunea astăzi zâmbind, că nu are limite, în timp ce altul de lângă el, la fel de cunoscut, răspuns că nu e permisă. ”Așa, niște exgerări, ca la publicitate. Dar nu e permisă!”.

Cît de rudă este Carabelea cu Pinalty și de ce nu îl susține fostul primar pentru un nou mandat

Unul din răspunsurile cele mai vehiculate, chiar dacă neoficiale, este acela că primarul încă în funcție este rudă cu Gheorghe Ștefan, care Gheorghe Ștefan conduce în continuare și orașul, și PNL-ul. După prima apariție publică asumată din ultimii ani, răspunsul lui Gheorghe Ștefan a fost următorul:

Gafă a liberalului Cristian Pistol la Piatra Neamț. Senatorul Răzvan Cuc demontează declarațiile șefului CNAIR

”Încep să cred că liberalii nu înțeleg deloc problemele legate de infrastructură! O dovadă în acest sens este conferința de presă la...

Gheorghe Stefan reapare în peisajul politic și îl susține pe Vasile Panaite

Fostul primar de Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, a apărut astăzi , după ani buni, într-o conferință de presă a PUSL Neamț, cu...

Piatra Neamţ, 17 mai 2019, Parcul Tineretului.

Orele amiezii, undeva, pe la 15 şi puţin peste ceva. În noua căldură a lunii mai, în preajma unui festival delicios cu tot felul de mâncăruri ne-româneşti şi deci, cu atât mai interesante, 2-3 inşi se străduiau, mai mult de formă (s-ar fi putut spune şi asta) să scoată un brad total uscat din rădăcină. Pe principiul că dacă tot e mort, multă opoziţie tot nu poate să depună, oamenii au valsat uşor, sensibil, delicat şi totuşi ferm pe lângă defunctul copac. Au făcut o primă mişcare, categorică, aceea de a trage copacul în sus din rădăcină. A naibii uscătură, nu a cedat! Au mai încercat o dată, şi, în faţa unei astfel de opoziţii au luat atitudine: tot cu mâinile goale (aşa au considerat ei că pot să scoată un brad din rădăcină, fie el şi uscat), au pus copacul la pământ, cu picoarele, pe partea de nord. Apoi pe partea de sud. Apoi pe vest. Apoi pe est. 

Şi de la capăt. Impasibil, bradul uscat revenea în tot în picioare.

Cald.  Prima zi caldă, luminoasă, a  lunii mai în Piatra Neamţ, peste Parcul Tineretului şi peste copacul uscat. Cei trei reiau ritualul punctelor cardinale şi tragerii cu braţele. Au renunţat, într-un final luminat, la smulgere.

Atenţi, concentraţi, consecvenţi, l-au mutat şi răsmutat în cele 4 puncte cardinale. Bradul- uscat şi nevricos, se ridică din nou în picioare. În faţă, o femeie revoltată de imagine, dar cu tangenţe în Primăria Piatra Neamţ, sună pe cineva. Auzim parte din convorbire:

“Ai pus tu pe cineva de la Urban să taie un brad uscat din Parc?”
(…)
“Spune-le să ia un hârţeţ, să ia ceva, vor să-l scoată ca proştii, cu mâinile…”

Mergem mai departe şi nu mai auzim ce vorbeşte doamna. Îi vedem pe doi din cei trei, total muţi în faţa uscăturii obraznice. Priveau bradul mort parcă hipnotizaţi, cu nedumerirea că nu a vrut el să se rupă frumos, când ei au l-au luat aşa, cu binişorul…

Peste ceva vreme, bradul uscat, care ar fi putut uşor luat de un om într-o singură mână, era cărat, în plină glorie, de doi dintre muncitori. Al treilea, alăturat, căra glorios hârleţul.

Ca să fim corecţi, un tractor al CMI Urban îi aşteptau pe strada din faţă.

 

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Veteranii de război din județul Neamț. Îndemn pentru generațiile viitoare. Lansare de carte

Cu ocazia celebrării zilei veteranilor celui de-Al Doilea Război Mondial din data de 29 aprilie 2024, Complexul Muzeal Național Neamț marchează acest...

Arest la domiciliu pentru două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat

măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 24 aprilie a.c., acestea au fost prezentate Judecătoriei Roman, care a dispus față de acestea măsura arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 zile.

ISU Neamț recrutează candidați. Dacă îți place să ajuți oamenii aflați în situații limită, acum ai o șansă să devii salvator!

Vino în echipa salvatorilor! Dacă îți place să ajuți oamenii aflați în situații limită, acum ai o șansă...

Anunturi Apaserv /Întreruperi, presiune, lucrări

25 aprilie Având în vedere înlocuirea rețelei de distribuție a apei potabile,Compania Județeană APA SERV S.A. este pusă...

Daniel Harpa-candidatul cu cele mai mare șanse la președinția CJ- a predat ștafeta la Tg. Neamț. PSD și-a lansat candidații în orașul de sub...

Dragi târgnemțeni, vă încurajez pe fiecare dintre voi să îl susțineți în această campanie. Și să MĂ susțineți și pe mine pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț, căci Târgu-Neamț a fost zona care a înclinat mereu balanța în favoarea PSD la nivel județean.