17.4 C
Piatra Neamț
vineri, martie 29, 2024

Neamţ: Preşedintele USR va demisiona din funcţie

Politică

Se întoarce gospodarul! Iulian Găină, candidatul PSD la Primăria comunei Tarcău

Vă anunțăm cu satisfacție candidatul #PSD pentru funcția de primar al comunei TARCĂU, în persoana lui Iulian Găină (LULU) împreună cu o echipă puternică și performantă, cu entuziasmul și voința necesară de a dezvolta Tarcăul. Cu experiența lui și cu sprijinul echipei noastre, continuă modernizarea și dezvoltarea comunei Tarcău și a întregii zone de pe Valea Muntelui într-o strânsă colaborare cu viitoare conducere #PSD a județului Neamț ce va susține fără rezerve proiectele de dezvoltare economico-sociale și edilitare pentru comuna TARCĂU. Experiența celor patru mandate anterioare de primar și sprijinul echipei #PSD de la nivel local și județean sunt garanția în lupta pentru un viitor mai bun pentru toți locuitorii acestor meleaguri binecuvântate!

Comunicat de presă PUSL Neamț

Biroul Politic Judeţean al Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) Neamţ a votatîn unanimitate înscrierea în partid a lui Vasile Panaite şi numirea...

Ei sunt, până astăzi, candidații la Primăria Piatra Neamț!

Sondajele sunt conduse de candidatul PSD (poate și din dorința electoratului pietrean a de a aduce, însfârșit un primar social-democrat implicat), Vasile Adrian Niță, actualul prefect de Neamț.

O profesoară candidează pentru funcția de primar la Ceahlău. Un spațiu unde copiii să se simtă în siguranță

Prof. Liliana Ciucanu candidează din partea PSD pentru funcția de primar al comunei #CEAHLĂU.

Președintele USR Neamț, Radu Samson, a anunțat că va demisiona de la conducerea filialei județene imediat după terminarea campaniei electorale, urmând să rămână președinte doar al filialei locale din Roman. Concomitent cu publicarea acestui anunț în interiorul partidului, Radu Samson a comunicat și motivele pentru care a ajuns să ia această decizie.

 

Mă întorc “acasă”, la politica de lângă cetățean

 

Anul acesta este un an foarte important pentru municipiul Roman. Este anul în care se vor cheltui cei 50.000.000 lei pe care primăria, prin voia domnului primar și a Consiliului Local, i-a împrumutat în numele nostru, al tuturor romașcanilor. Datorită unor lecții pe care ni le-a predat trecutul consider că e necesar șă îmi îndrept toată atenția spre activitatea administrativă din Roman pentru a ne asigura, eu și colegii din Alianța 2020 USR PLUS, că banii împrumutați sunt cheltuiți responsabil și că lucrările sunt executate cu simț de răspundere și respect față de romașcani.

 

Din 2016 și până acum calitatea vieții în municipiul Roman din păcate a scăzut și continuă să scadă tot mai mult pe zi ce trece, ca efect al amatorismului conducerii actuale a  primăriei. Realitatea actuală e că deși taxele și impozitele locale sunt la niveluri record, peste valorile recomandate de Codul Fiscal, numeroase străzi sunt presărate cu gropi iar artera ocolitoare Roman – Est se afla într-o stare avansată de degradare, la numai 3 ani de la inaugurare. Nu mai avem echipe simbol ale sportului romașcan, clădiri monument cum ar fi Casa Celibidache sau Casa Spițerului se dărâmă sub ochii noștri neputincioși și sub pretextul lipsei de fonduri, iar în același timp primarul nu mai contenește cu organizarea de petreceri, spectacole și plimbări prin diverse delegații din care nu se întoarce niciodată mai pregătit. Am intrat în politică pentru a contribui la modernizarea Romanului, orașul în care m-am născut, m-am dezvoltat ca persoană și în care doresc în continuare să trăiesc. În următorul an, eu și colegii mei vom pune la punct un plan de dezvoltare al Romanului. Un proiect realist, punctual, bine argumentat, care să readucă Romanului statutul de centru comercial și industrial pe care l-a avut odată, prin atragerea de companii din industriile noi în care locurile de muncă sunt bine plătite.

 

Atribuțiile funcției de președinte al USR Neamț mi-a ocupat o mare parte din timpul pe care l-aș fi putut aloca implicării în viața politică și administrativă a Romanului. Vă anunț pe această cale că demisionez din funcția de președinte al Filialei Județene USR Neamț și rămân președinte al USR Roman, pentru a-mi putea pune experiența antreprenorială, cunoștințele de administrație publică și entuziasmul specific tinereții în serviciul comunității romașcane”, a transmis Radu Samson.

 

Totodată, președintele USR Neamț a anunțat că, pe lângă responsabilitatea pe care și-a asumat-o față de locuitorii municipiului Roman, atunci când  s-a implicat politic și a solicitat susținere electorală, are și o mare responsabilitate față de USR și de colegii din Alianța 2020 USR PLUS. Astfel că, Radu Samson va coordona în continuare campania electorală pentru Alianța 2020 USR PLUS​ la alegerile din 26 mai, demisia lui intrând în vigoare începând cu 15 iunie 2019, dată la care va fi ales noul președinte al USR Neamț.

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Un băiat de 7 ani și o femeie încarcerată, victime într-un accident la Bălțătești

Cele două persoane ce se aflau în celălalt autoturism s-au autoevacuat din autoturism, iar din autoturismul răsturnat s-a autoevacuat un băiat de 7 ani. Băiatul, conștient și cooperant, a fost preluat de un echipaj SAJ și transportat la UPU Piatra-Neamț. Cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei pentru descarcerare, pompierii au intervenit pentru scoaterea victimei din autoturismul răsturnat. Femeia de aproximativ 26 de ani, cu multiple traumatisme a fost preluată de un echipaj SAJ și transportată la UPU Piatra-Neamț.

Cod galben de vânt în Neamț/Acoperișul unei spălătorii a zburat peste un foișor

În această dimineață, în jurul orei 09:00, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre faptul că în municipiul Piatra-Neamț, acoperișul unei construcții situată pe strada General Dăscălescu a fost luat de vânt, informează ISU Neamț. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție și o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime.

Informare Apaserv pentru comunele Ruginoasa și Alexandru cel Bun, Tg Neamț

Având în vedere neacumularea apei în rezervorul din care se realizeazăalimentarea cu apă potabilă a utilizatorilor din Comuna Ruginoasa, învederea refacerii rezervelor...

Informare Apaserv Neamț pentru Piatra Neamț, Gârcina, Dochia, Girov și Ruginoasa(actualizare)

Din cauza unei situații de urgență, alimentarea cu energie electrică către stațiile de captare și tratare a apei potabile ale Companiei Județene APA SERV S.A. a fost întreruptă de către E-ON în data de 27.03.2024, orele 22.37 - 23.37. Această situație coroborată cu intervenția la conducta magistrala de aducțiune a apei potabile din data de 26.03.2024, a dus la scăderea presiunii apei în rețea, existând și posibilitatea opririi temporare în furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă. Astfel, Compania Județeană APA SERV S. A. este pusă în situația neplăcută de a furniza apă cu presiune redusă existând și posibilitatea întreruperii temporare a furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă, astăzi 28.03.2024, până la ora 22.00.

Meteo/Vânt și instabilitate atmosferică în jumătatea vestică a județului Neamț

Interval de valabilitate: 28 martie, ora 10 – 28 martie, ora 20 Fenomene vizate: intensificări ale vântului Zone afectate: județul Galați și zonele de munte ale județelor Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea Vântul va avea intensificări în sud-estul Moldovei și la munte, unde vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar la altitudini mari rafalele vor depăși 90 km/h.