4.5 C
Piatra Neamț
joi, aprilie 18, 2024

Scandalul din PNL Neamţ ia amploare: Grup de iniţiativă anonim, scrisoare pentru susţinerea lui Eugen Ţapu

Politică

Primarul social-democrat Ioan Filip, candidat pentru un nou mandat în fruntea comunei Zănești

Sâmbătă, 13 aprilie, la o întrunire organizată de filiala PSD Zănești la Căminul Cultural din localitate, primarul social-democrat Ioan Filip și-a anunțat...

Bărbat cu mandat european de arestare, prins la Piatra Neamț

La data de 9 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au acționat...

Bogdan Dumea, vizită la organizația PSD Piatra Neamț Neamț

Întâlnirea de lucru de astăzi a organizației municipale PSD Piatra-Neamt a fost una specială, prin participarea alături de noi a colegului nostru...

Doctorul Bogdan Mahu se alătură echipei PSD Piatra Neamț. ”Este mai mult decât un gest de sprijin; este un angajament pentru viitor!”

Îți mulțumesc, Bogdan, pentru curajul de a te alătura acestei călătorii, pentru încrederea de a investi într-un proiect care ne responsabilizează pe toți și pentru energia pe care o aduci echipei! Am convingerea că, împreună, vom scrie istorie pentru Piatra-Neamț, vom construi o comunitate în care sănătatea și bunăstarea să fie la ordinea zilei. Bun venit în echipă!

Primim la redacţie, de pe o adresă de email care se vrea dinspre PNL, <piatraneamtpnl@gmail.com>, o scrisoare adresată preşedintelui PNL Ludovic Orban, în care ni se explică detaliat puncte de vedere privind situaţia din PNL. 

Scrisoarea a fost trimisă publicaţiilor nemţene înainte cu o zi de şedinţa Biroului Politic Judeţean al PNL, care va avea loc mâine. Cu excepţia senatorului Eugen Ţapu, care pare să răsară printre atâţia membri care nu-şi au locul în partid, spune scrisoarea, nimeni nu e demn să conducă organizaţiile Piatra Neamţ, Neamţ şi Roman ale PNL. Nimeni dintre cei care CONTEAZĂ în eşaloanele de conducere.

Publicăm această scrisoare sub rezerva că nefiind semnată, nu credem că expeditorii au curajul şi demnitatea să ducă o bătălie pe faţă, şi preferă substituirea sub numele PNL, ca semnătură şi adresă de email. Pentru detaliile ei mai puţin ştiute, merită citită, chiar şi cu greşeli elementare pentru un grup de iniţiativă – de exemplu, Eugen Ţapu este senator. Chiar dacă, sub protecţia anonimatului, oricine poate fi curajos. Lucru care, probabil, nu se va întâmpla mâine, în BPJ.

 

Catre CONDUCEREA PNL
In atentia Domnului Presedinte LUDOVIC ORBAN

Domnule Presedinte, stimati colegi

Sintem un grup de initiativa din PNL Neamt care vrem si cerem reformarea Organizatiei PNL Neamt, o organizatie aflata intr-o deriva totala din cauza actualilor sefi. Va solicitam, de asemeni, sa luati in considerare si propunerile noastre cu privire la organizatia municipal Piatra Neamt unde recenta demisie din functia de presedinte al PNL Piatra Neamt a lui Dragos Chitic nu face decat sa confirme si jocul la doua capete al acestuia dar si faptul ca trebuie luate masuri eficiente.

In acest moment, conducerea filialei PNL Neamt a fost confiscata de Mugur Cozmanciuc, ucenicul controversatului penal Relu Fenechiu, care a incalcat toate intelegerile colegiale stabilite atunci cand a fost ales pe aceasta functie, numind intre timp, total nestatutar, doi primvicepresedinti la fel de controversati care nu au fost validati la congresul de alegeri ci au capatat functiile din pixul si asa-zisul vot al camarilei din jurul presedintelui de filiala judeteana. Este vorba despre controversatul avocat George Lazar, fost prefect al judetului in perioada USL, numit in acea functie sub protectia lui Dorinel Ursarescu (fost presedinte PNL Neamt, un tradator care a migrat apoi la ALDE) si de la fel de controversatul  afacerist Mihai Stoica, fost consilier judetean PDL, membru de vaza in echipa politica a cunoscutului si celebrului Pinalti Gheorghe Stefan.

Lazar si Stoica si-au capatat aceste functii de principali asistenti ai lui Cozmanciuc in mod nestatutar, ca si noul secretar general al PNL Neamt, Daniel Vasiliu (un alt personaj cunoscut pentru migratiile lui politice, fost activist PSD, apoi UNPR, vicepresedinte al Consiliului Judetean Neamt in perioada in care institutia era condusa de la fel de celebrul Culita Tarata).

Toate aceste scheme de promovare #pe repede inainte# ale acestor persoane straine valorilor si principiilor liberale si de integritate din PNL nu erau posibile pentru Mugur Cozmanciuc si camarila lui daca nu ar fi fost tolerate de o alta gasca din organizatia judeteana, cea care il are in frunte pe Laurentiu Leureanu, un alt traseist consacrat. Desi nu ii place ca lumea sa cunoasca adevarul, Leureanu a fost membru si consilier local PSD la Roman, apoi membru de vaza al camarilei Pinalti-Udrea-Basescu in PDL, apoi a fost initiator al PMP in Neamt…

Pentru orice liberal de buna credinta din Neamt este evident ca Leureanu fie doreste destructurarea PNL Neamt din interior inainte de a face pasul spre PSD, asa cum se aude, fie vrea sa se catere in fruntea acestei organizatii provocand mai intii haos si destabilizare.

Nu este un secret ca Leureanu a tinut sa-si lase urmas la Primaria Roman pe  Lucian Micu, declarat incompatibil de ANI, cu proces deja pierdut la prima instanta, cu sanse mari de a pierde si al doilea process definitiv si irevocabil si astfel ca Romanul sa aiba 3 primari intr-un singur mandat, informatie care va fi speculata, cu siguranta, electoral de catre adversarii nostri.

Asa cum Leureanu a fost adus in PNL impotriva sustinerii membrilor de buna credinta, la Piatra Neamt, acelasi Mugur Cozmanciuc l-a reevaluat in 2015 pe Dragos Chitic, fost viceprimar promovat in politica de Pinalti Gheorghe Stefan. Dragos Chitic  e si el trimis in judecata de DNA si, de asemenea, are si alte dosare in ancheta, tot la DNA Bacau.

Desi la acel moment noi si alti liberali din Piatra Neamt ne-am opus infuziei de basisti-pinaltisti, Mugurel Cozmanciuc nu a tinut cont de aceste pareri justificate si sub pretextul unui bun scor electoral a facut din PNL Neamt tomberonul politic pentru astfel de excursionisti politici. Iar acum s-a ajuns la situatia incredibila in care sa aflam din presa ca Dragos Chitic a demisionat din functia de presedinte PNL Piatra Neamt in plina perioada de precampanie electorala, probabil o decizie stabilita de el, Dragos Chitic impreuna cu Laurentiu Leoreanu si cu Mugurel Cozmanciuc pentru a ajuta PSD sa obtina un scor electoral bun pe Piatra Neamt prin debusolarea electoratului liberal.

Si primarul de la Roman dar si cel de la Piatra Neamt sunt foarte prietenosi cu PSD dar si cu Ionel Arsene, presedintele PSD Neamt si un apropiat al lui Liviu Dragnea. Cei doi primari liberali nu au nici o jena sa se afiseze cu Arsene in conferinte de presa, la diverse manifestari, pe diverse scene, fiind destui nemteni care ii considera deja foarte apropiati de Arsene si de PSD.

Domnule Presedinte Ludovic Orban, cum sa obtinem noi performante in bataliile electorale cu astfel de oameni? Cu astfel de tradatori care sprijina fatis masinaria PSD? PNL Neamt se afunda tot mai mult in mocirla mediocritatii si a jocurilor de interese ale PSD, in ciuda eforturilor pe care le facem o mana de oameni, inclusiv domnul deputat Eugen Tapu.

Va cerem deci sa luati masuri de urgent! Sa revocati Biroul Politic Judetean dar si birourile locale de la Piatra Neamt si Roman, sa numiti noi presedinti.

La nivelul organizatiei judetene credem ca ar fi cel mai potrivit domnul deputat Eugen Tapu să preia conducerea. Este un coleg cu vasta experienta politica si administrative, a fost secretar de stat, subprefect si este acum la al doilea mandate de senator. In caz ca dumneavoastra considerati, domnule Orban, ca pentru domnul Tapu aveti alte responsabilitati sa ii dati in aceasta perioada, va propunem numele altui coleg, un om erudit, cu o conduita publica ireprosabila, militant fidel si constant al PNL. Vi-l propunem si va asiguram ca il vom sustine cu toate puterile noastre in eforturile ulterioare de a dezvolta echipa liberala nemteana pe domnul profesor Mihai Obreja, fost director al celui mai reputat liceu din Piatra Neamt, un liberal adevarat care a pus umarul alaturi si in interiorul acestui partid atunci cand alti actuali sefi dadeau cu pietre in PNL.

Nu mai vrem ca in continuare PNL Neamt sa fie umbrela de ploaie sau de vreme buna pentru fel de fel de PSD-isti si PDL-isti absolut interesati doar de jocuri de culise si de propriile aranjamente asa ca, inca o data, va rugam sa luati masuri urgent si sa-l numiti pe domnul senator Eugen Tapu sau pe profesor Mihai Obreja ca presedinte al organizatiei judetene.

La Piatra Neamt se impune aceeasi decizie chirurgicala mai ales acum cand gesturile lui Dragos Chitic au dezvoltat un adevarat haos organizatoric in randul organizatiei dar si al alegatorilor nostri. Astfel ca va rugam si va solicitam ca noul presedinte sa fie Romel Birjoveanu, un tinar capabil dar cu multa experienta politica, un om de echipa fara de care PNL ar fi pierdut Primaria Piatra Neamt. Il vom sustine pe domnul Dragos Chitic sa-si duca la capat acest mandat prin care oricum ne aduce un mare deficit de imagine, dar e timpul ca acesta sa-si vada de problemele penale derivate din perioada cand facea echipa cu Pinalti Gheorghe Stefan.  Este evident ca trebuie sa pregatim un nou candidat liberal pentru functia de primar de Piatra Neamt. Si acesta nu poate fi decit domnul Romel Birjoveanu, un coleg care din simpla postura de consilier local s-a dovedit mult mai activ decat primarul in functie, mult mai combativ cu adversarii dar si mai preocupat de un dialog frecvent cu alegatorii din Piatra Neamt.

La Roman, ca nou presedinte ar putea fi numit domnul Andrei Fron sau domnul Viorel Morosanu, amandoi fiind doi barbati tineri, educati, combativi care ar putea revigora activitatea organizatiei si reveni la un scor electoral  pozitiv, pentru ca din pacate joaca lui Laurentiu Leureanu, ba la Primarie, ba la Parlament i-a dezamagit pe multi dintre alegatorii de dreapta.

Domnule Presedinte Ludovic Orban, stimati colegi,
Va rugam sa considerati acest mesaj sincer al nostru, scris din inimi de liberali adevarati, un mesaj de disperare, un semnal de alarma si sa-l tratati cu toata atentia cuvenita.
Vin alegerile europarlamentare apoi cele presedintiale unde de fiecare vot va depinde daca domnul Klaus Iohannis va avea al doilea mandat de Presedinte al Romaniei sau dam si Institutia Prezidentiala in mina Ciumei Rosii?
Cu actualii sefi din PNL Neamt dar si de la organizatiile din Roman si Piatra Neamt care sunt tovarasi ai lui Arsene si ai celorlalti lideri PSD, cartile sunt ca si facute. Intr-un judet unde, in ultimele mandate, PSD masura dimensiunea propriului dezastru electoral, in municipii unde PSD-istii se rugau sa ia bataie mai usor, la ultimele alegeri parlamentare au fost rezultate dezastruoase pentru PNL, care vorbesc de la sine.
Nu vrem sa fim complicii acestor tradatori, nu mai vrem sa-si bata joc cineva de munca noastra si de cea a tuturor liberalilor adevarati, asa ca inca o data va cerem: schimbati-i din functiile politice pe acesti combinatori care nu ne mai reprezinta nici pe noi si nici PNL-ul si numiti-i de urgenta in aceste functii pe cei dedicati luptei PNL.
Altfel, cu parere de rau, disolutia organizatiilor judetene dar si a celor municipal va continua. Demisia plina de lasitate a lui Dragos Chitic este doar un semnal a dezorganizarii echipei liberale de la Piatra Neamt si din judet.
Suntem tot mai dezamagiti si mai nemultumiti si intelegem ca nu mai putem munci noi, cei loiali partidului in aceste campanii electorale pentru ca din voturile obtinute de noi, din munca noastra, personaje precum Cozmanciuc, Chitic sau Leoreanu sa se laude cu aceste rezultate si sa negocieze prin spate cu PSD.

Cu consideratie,
Grupul de Initiativa “Salvati PNL Neamt”

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. Trebuia sa puneti in titlu ca il vrem pe domnul Birjoveanu presedinte la PNL Piatra Neamt si viitor primar. La alegerile locale, domnul Romel va pulveriza pe toti candidatii.
    Are deja o echipa foarte frumoasa in jurul lui si e singurul care nu poate fi santajat de PSD si de ceilalti adversari.

Comments are closed.

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Târg de ONG-uri la Piatra Neamt

Duminică, 28 aprilie, între orele 13:00-18:00, vă invităm la primul târg de ONG-uri din Piatra-Neamț, #ONGfâșneț! Evenimentul de final al proiectului #ONGfâșneț, târgul de ONG-uri...

Neamț/”Cu viața mea apăr viața”, școală făcută de pompieri

ituații de Urgență care s-au implicat în pregătirea elevilor pentru acest concurs, reprezentanților SAJ care au asigurat asistența medicală și celor de la Crucea Roșie care ne-au fost alături.

Muniție din cel de al doilea război mondial, descoperită la Războieni

Muniția descoperită, ce provine din Al Doilea Război Mondial a fost transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă.

Anunturi Apaserv 17 aprilie 2024/Întreruperi, presiune, lucrări

****** Din cauza perioadei secetoase ce a condus la scăderea drastică anivelului pânzei freatice și a neacumulării apei în...

”Geneza-Pași în timp”, vernisaj Carmen Cărbunariu la Galeriile Lascăr Vorel

Carmen Cărbunariu, cu un traseu impresionant în lumea artei, este născută în 1958, la Piatra Neamț. Deși o lungă perioadă de timp a activat într-un alt domeniu, după mulți ani se reîntoarce la artă cu o pasiune neobosită.