14 C
Piatra Neamț
duminică, mai 5, 2024

O specie dispare la aproximativ un sfert de oră. Azi, la Piatra Neamţ, realităţi din Generaţia Z

Politică

”… Din păcate, PNL Neamț a ținut să strice această zi sfântă de smerenie, Vinerea Mare”

Atacuri politice marca PNL Neamț, în Vinerea Mare -comunicat de presă- Având în vedere că suntem...

Adrian Niță: Transformarea ștrandului în teatru de vară/Proiectii de film, festivaluri, spectacole

ADRIAN NIȚĂ, CANDIDATUL PSD PENTRU PRIMĂRIA PIATRA NEAMȚ Dragi prieteni, Cu o viziune îndrăzneață pentru viitorul...

Biroul Electoral a validat candidatura lui Panaite Vasile (PUSL) pentru funcţia de primar al municipiului Piatra-Neamţ

Biroul Electoral Municipal a validat, luni (29 aprilie), candidatura lui Panaite Vasile (PUSL) pentru funcţia de primar al municipiului Piatra-Neamţ. Panaite Vasile...

AICI, LISTA CANDIDATILOR PSD PENTRU CONSILIUL JUDEȚEAN NEAMȚ LA ALEGERILE DIN 9 IUNIE 2024

Citește și: Largă susținere pentru cel mai bine cotat candidat – DANIEL VASILICĂ HARPA. PSD Neamț și-a depus candidaturile la Președinția /Consiliului...

Profesorul Florian Colceag către Generaţia Z:
Învăţaţi să aveţi rădăcini!

  • Proiect naţional lansat astăzi, la Piatra Neamţ

Ştiţi că la momentul actual dispare o specie la aproximativ un sfert de oră? Mai are lumea vreo şansă? Ştiţi că apariţia internetului a schimbat radical societatea? Că jocurile video a rupt tânăra generaţie de natură, izolând-o într-o lume virtuală, fenomen ale cărui consecinţe sunt clare – natura moare? Ştiaţi că tinerii, deşi inteligenţi, nu mai au simţul tragidităţi naturii? Că generaţia Z poate fi ultima generaţie de pe pământ?

Sunt întrebări şi răspunsuri prezentate astăzi, la Piatra Neamţ, de renumitul prof. dr. Florian Colceag, membru fondator al Kogaion Gifted Academy, în cadrul lansării proiectului „Platforma Viitorului” de către Generaţia Z.

Deşi astfel de lansări pot fi doar bifare plictisitoare a unei părţi de proiect, de exemplu, cea privind publicitatea, prezenţa profesorului Colceag a adus conferinţa la subiecte de interes real, preluate din concretul tragic şi imediat nu doar al României, ci al plantei în general

Acest proiect îşi propune să asigure spaţiu de manifestare pentru tânăra generaţie în încercările ei de a se întâlni cu propriul viitor într-un mod convenabil.

În cateva cuvinte, totul pleacă de la convingerea cvasigenerală că pentru a relansa societatea romănească este necesară iniţierea unor proiecte de ţară cu majoră implicare a capitalului national. Pentru aceasta,  elita naţională trebuie să găsească calea către întâlnirea  României cu viitorul său, ca sinergie între  capitalul naţional şi tânăra generaţie”, spune echipa Generaţiei Z.

La lansarea acestui proiect la Piatra Neamţ (De ce la Piatra Neamţ? Pentru că aici am găsit înţelegere şi cooperare, a spus profesorul Colceag), au participat vicepreşedintele CJ Neamţ, Ion Asaftei, inspectorul şcolar general Ion Milea, Tiberiu Dospinescu- coordonatorul proiectului, Dumitru Letos – directorul şcolii „Elena Cuza” din Piatra Neamţ şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean al Elevilor.

Într-o prezentare tip citate despre identitatea românilor, o culegere de texte despre ce cred alţii despre noi, am aflat cu ocazia lansării Platformei Viitorului, că deşi „nu suntem buricul pământului, suntem axa universului:

„Într-adevăr, nicăieri nu vei putea găsi o putere de înţelegere mai rapidă, o minte mai deschisă, un spirit mai ager, însoţit de mlădierile purtării, aşa cum o afli la cel din urmă rumun. Acest popor ridicat prin instrucţie ar fi apt să se găsească în fruntea culturii spirituale a Umanităţii. Şi ca o completare, limba sa este atât de bogată şi armonioasă, că s-ar potrivi celui mai cult popor de pe Pamânt. Rumania  nu este buricul Pământului, ci Axa Universului”, a spus Alfred Hofmann.

Antrenorul de genii, aşa cum i se mai spune academicianului Colceag, a spus simplu: „Învăţaţi să aveţi rădăcini! Voi nu ştiţi cine sunteţi! Cum să pleci din ţara asta în care avem ce face?”.

„Avem convingerea că educaţia ne poate ajuta să identificăm problemele şi să căutăm soluţii, elita naţională a iniţiat multe demersuri. Din varii motive aceste demersuri au eşuat. Eşecul, cumva previzibil, a determinat concentrarea demersurilor următoare spre mediul economic ca motor de dezvoltare.

     In altă ordine de idei constatăm că mecanismele noastre de gândire sunt din ce în ce mai pervertite. Din acest motiv, câţiva dintre noi,  ne-am propus   să abandonăm calea definirii de modele si să creăm o platformă Web pe care să o punem la dispozitie Generatiei Z pentru a-şi proiecta propriul viitor”, spun organizatorii.

Dinspre politic-administrativ, conştientizarea problemei este primul pas, spune vicepreşedintele CJ Neamţ, Ion Asaftei. „Această problemă, a tinerilor, nu poate fi rezolvată fără implicarea politicului, nu poate fi lipsită de decizia politică. Trebui să găsim răspunsuri, avem foarte multe de făcut şi noi. Este esenţial pentru România. Occindetul nu a întors României ceea ce a dat România occidentului. Este timpul să ne prezentăm pe picior de egalitate”.

Evenimentul de ieri a fost difuzat în direct în mai multe localităţi din judeţele Neamţ şi Bacău. Facilitatorii acestui eveniment au fost ac. Florian Colceag şi trainerul Marius Spiridon.

 

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

IUBIREA CARE ÎNVINGE MOARTEA: HRISTOS A ÎNVIAT!

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu...

Remus Munteanu, deputat de Neamţ: Lumina Învierii să vă umple inimile!

Ne bucurăm de cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, Învierea Domnului. O sărbătorim aşa cum ne-am obişnuit...

Felicitare de Paşti de la Direcţia Silvică Neamţ

Sărbători cu bucurie, credinţă şi speranţă, tuturor!Direcţia Silvică Neamţ

Sinucidere la Săbăoani. Un bărbat s-a aruncat înaintea trenului

Ora 6,20- Sabaoani- un bărbat s-a aruncat de pe o pasarela ce trece deasupra căii ferate în...