Buna colaborare între Apaserv şi departamentele subordonate pe de o parte şi Consiliul Judeţean, ca acţionar majoritar, de cealaltă parte, continuă cu un episod care ar putea fi catalogat drept hazliu dacă n-ar fi vorba de bani publici. Şi nu puţini, având în vedere că apa în Neamţ este dacă nu cea mai scumpă din ţară, este una dintre cele mai scumpe.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ion Asaftei, a fost pe teren, la Staţia de Epurare a Apelor Uzate Roman, o investiţie de peste 40 de milioane de lei, fonduri europene, derualată cu mari probleme şi mari întârzieri.
La poarta staţiei, lacăte. Înauntru, leopardul. Cu toată funcţia sa, Ion Asaftei a fost nevoit să dea câteva telefoane pentru a putea intra:
„Rar mi-a fost dat să văd aşa ceva! Să te duci tu, reprezentant legal al acţionarului majoritar la o instituţie pe care o ai în subordine, să ajungi acolo, să găseşti poarta închisă, lacăt pe poartă şi vreo trei domni înăuntru care spun că „n-aveţi voie să intraţi”. Am fost la Apaserv şi am întrebat ce este la Roman, cu îndemnul clar să nu mă mintă „să nu mă minţiţi!”, le-am spus. Şi m-au minţit. cam ce se ascunde acolo, eu bănuiesc!”
Vicele a explicat că i s-a spus că nu poate intra în staţie pentru că „avem ordin de la împărăţie”, că ştie cine a dat acest ordin, dar deocamdată tace, şi că marea în marea investiţie de la Roman treburile stau cam în cui. „Ce mi s-a spus?„Ce tot veniţi dom-le? Noi aici nu prelucrăm nici un nămol! Vânturăm apă! Asta facem aici, vânturăm apă!”.
„Eu nu vreau să cred că voi fi nevoit să anunţ un organism internaţional despre modul cum s-au cheltuit bani acolo, ce s-a întâmplat cu fondurile de acolo”, a spus Asaftei, care a precizat că vânturatul apei costă Compania Apaserv vreo trei miliarde două dute de milioane de lei amenzi. Dacă e aşa, nici nu vrem să vă gândiţi în facturile cui se regăsesc…(foto: Ziarul Ceahlăul)