Campania electorală s-a terminat, au trecut şi alegerile, dar meciurile continuă în CJ, de data asta pe o miză mai certă decât intenţia de vot: banii. Încă de la primul proiect de hotărâre, cel privind repartizarea banilor pe comune, oraşe şi municipii, PNL a sărit în sus prin nimeni altul decât Florin Hopşa, propunând un amendament despre care nici eu n-au crezut că va trece. Cum spunea un coleg de-al său, „ştiam că n-o să treacă, dar noi, ca partid, aveam obligaţia să ne apărăm şi primarii PNL.”
Tehnic, amendamentul prevedea „repartizarea banilor în funcţie de populaţia stabilă conform ultimul recensământ”, o încercare (de a schimba un proiect de hotărâre) mai mult de imagine, pentru că PNL, în actuala conjunctură politică din CJ nu poate face nimic fără acordul majorităţii.
Florin Hopşa vrea să ştie criteriile după care s-au repartizat aceşti bani, vice-preşedintele Ion Asaftei, pe post de preşedinte, îi răspunde că se regăsesc în motivaţia hotărârii, acelaşi răspuns îl dă, mai detaliat, şi secretarul general al judeţului Daniela Soroceanu, când pe viitorul senator Dan Manoliu, îl mănâncă limba să ceară amendamentul PNL pe unităţi administrativ teritoriale.
Cu mingea bine ridicată la fileu, Hopşa s-a apucat să citească toate localităţile, cu sume cu tot, timp în care colegii săi căscau, vorbeau unii cu alţii, butonau telefoanele… aşteptau să treacă timpul. Odată trecut timpul, votul final a fost pentru varianta propusă de şeful CJ. Şi aşa, unii primarii au primit ceea ce au cerut, degeaba, ani de zile.