Orașul Roznov, cel mai tânăr dintre așezările urbane ale Neamțului, este, cu siguranță, și orașul în care regăsești infrastructura urbană, dar, mai ales, specificul zonei rurale.
Roznovul a devenit oraş pe data de 22 octombrie 2003, în timpul administrației Ionel Ciubotaru, cu motivul pricipal că unele fonduri pentru dezvoltare se accesau mult mai ușor, dacă localitatea era încadrată în zona urbană.
”Cu toate acestea”, a spus Ionel Ciubotaru, cel care a încheiat al patrulea mandat de primar și unul de viceprimar, ”suntem clar spre un drum sigur. N-a fost ușor, da am realizat câteva obiective importante. Aș vrea să spun că pentru multe dintre ele s-a bătut, deseori, la uși închise, dar am reușit. Așa cum ne prezentăm acum, am spune că avem dublă personalitate: urbană și rurală, și ambele ne reprezintă”, a spus Ionel Ciubotaru.

Argumente, ar avea destule:
- extinderea rețelei de apă potabilă, prin diferite surse de finanțare și în mai multe etape, pe o lungime care însumează aproximativ 30 de km.
- canalizare – apă menajeră pe o lungime de 28 de km.
- o rețea de drumuri cu asfalt pe o lungime de 15 km.
- S-a reabilitat drumul județean care trece prin Roznov, pe o lungime de 3 km, drum dat în administrarea orașului de către Consiliul Județean Neamț.
- Au fost construite două poduri în satul Slobozia.
- Au fost demarate lucrările pentru regularizarea albiei râului Cracău, lucrări de amploare dar care nu au fost definitivate pentru că în anul 2015 nu s-a primit finanțare. Cu toate acestea, satul Slobozia este apărat de eventualele viituri.
- Înființarea distribuției de gaze naturale în orașul Roznov s-a făcut cu mult efort iar în momentul de față, rețeaua principală este de 70% iar restul se face la comandă.
- aducțiune apă și canalizare în satul Chintinici, o lucrare realizată în așa fel încât există posibilitatea comunelor Borlești și Piatra Șoimului să se racordeze la ea.
- s-au construit două ateliere la Liceul Tehnologic, un proiect care avea finanțare pe utilaje. Aceste ateliere au fost finanțate din bugetul propriu al Consiliului Local.
- A fost reabilitat și extins Liceul Teoretic.
- înființarea Poliției Locale Roznov, o instituție cu sistem de supraveghere continuu pe intersecțiile principale ale străzilor din Roznov. Toate datele acestui sistem de supravghere sunt stocate pe un computer care se află în sediul Poliției Locale iar polițiștii pot viziona în timp real tot ce se întâmplă.
- înființarea Serviciului Public de Evidență a Persoanei, care deservește nu numai Roznovul, ci 11 localități cu un total de 60.000 de locuitori. Buletinul se eliberează în cel mult 3 zile, dar, de regulă, a doua zi poate fi ridicat.
- aici un cămin de bătrâni pentru a da utilitate spațiilor, astfel că aici sunt cazați în regim de permanență 50 de beneficiari.
- s-au reabilitat și am extins clădirile, pentru a a asigura o cazare optimă bătrânilor de aici.
- Tot aici s-a înființat un centru de permanență, cu program între orele 15 și 8 dimineața în zilele de lucru și program permanent în zilele de sărbătoare.
- s-a depus un proiect pe Ministerul Dezvoltării pentru 11 km de drum cu asfalt în satul Chintinici, în satul Slobozia și în Roznov.