-4.2 C
Piatra Neamț
duminică, ianuarie 23, 2022

Colonelul Badea către Vadim: Eşti amnezic?

Politică

Remus Munteanu: Propunerile PSD pentru scăderea facturilor au fost acceptate

Facturile românilor vor SCĂDEA imediat – ca urmare a propunerilor PSD, agreate în coaliție. Pachetul de măsuri al PSD duce prețul la...

Naţional/Guvernul a decis: Facturile la energie se refac

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat astăzi că în ședința de Guver s-a adoptat actul normativ care prevede refacerea facturilor întocmite eronat...

Ex-senatoarea Emilia Arcan despre scandalul preţurilor la energie: Liviu Dragnea v-a prevenit şi a fost închis! Cerem demisia şi demiterea tuturor celor care au...

Dragi români, în 2019, Liviu Dragnea a ieşit public şi a anunţat ceea ce astăzi a fost demonstrat: românii au fost jefuiţi...

A început schimbarea prefecţilor şi subprefecţilor

Aşa cum era de aşteptat, Guvernul a început schimbarea prefecţilor şi subprefecţilor în judeţe, după noua formulă politică PSD-PNL-UDMR. Neamţul nu a...

Scrisoare deschisă

 

Vadim, eşti amnezic?

 

 

 1. Te felicit! Ţi-ai îndeplinit rolul malefic, de „talpa iadului” şi ai terminat definitiv PRM-ul, astfel că, te sfătuiesc să stai cu mîna întinsă în altă parte, nu la poarta acestui partid pe care nu ne-ai lăsat să-l reabilităm atunci cînd ţi-am solicitat cu bună credinţă, după eşecurile notabile din 2012 (nici 2%) de care te-ai făcut vinovat, aproape sută la sută.

Dar aşa a fost să fie! Noi nu ne-am pierdut speranţa.

 

 1. Ai convocat pe 28 februarie a.c. şedinţa Biroului Permanent ( Naţional??) al PRM.

Am citit undeva că oamenii cu memorie bună, rămîn, fără ea mai devreme decît ceilalţi muritori.

Sînt convins că Popescu şi Căpîlnaş nu au săracii nici ei cum să te ajute, dar doamna Viky? Dar, prietenul la nevoie se cunoaşte aşa că, iată cum stau lucrurile:

 • PRM-ul n-a avut niciodată sintagma „naţional” în denumirea Biroului Permanent (vezi poate ai luat Statutul altui partid). Dar ce importanâî mai are?
 • Biroul Permanent, Comitetul Director, Consiliul Naţional au mandat statutar de 4 ani. El a expirat încă din octombrie 2014 (vezi legea şi statutul).
 • Să nu îţi fie cu supărare, dar şi mandatul de preşedinte este, deasemenea expirat, deci nu mai ai competenţe, iar Tribunalul Bucureşti are stocul de mandate de preşedinţi epuizat.
 • Probabil ai în plan să falsifici nişte documente. După listele privind membrii organelor alese de Congresul al V-lea al PRM din 30 octombrie 2010, nu mai poţi întruni niciodată cvorum, pentru că cel puţin două treimi sînt plecaţi din partid ori refuză să mai lucreze cu tine (fie vorba între noi, şi atunci, în octombrie 2010, ai întrerupt votul, fiind multe filiale care n-au votat şi ai dat ordin să se falsifice procesele – verbale) la tine falsul a devenit o boală de sînge.

 

 1. 3. Nu mai deruta oamenii şi nu-i mai purta pe drumuri. Încercarea de a „intra în legalitate” prin aşa zisele cooptări (anterioare sau ulterioare) nu poate duce decît la Codul penal. Pune mîna pe carte! Doar nu vrei să te duci lîngă prietenul tău „Pinalty”, care, regret sincer că se găseşte într-o asemenea situaţie.

 

 1. Ce Conferinţe judeţene vrei să faci în ideea organizării „Congresului” cînd n-ai pornit de la bază (comune, oraşe, municipii) unde ştii bine că nu mai ai structuri. Îi îndemni pe aceşti oameni să întocmească documente fictive? Asta le trebuie lor, cercetări la DNA? Du-te singur şi lasă-i în pace. Sînt şi aşa destul de bulversaţi şi necăjiţi. Ei trebuie să ştie că nu PRM-ul te interesează pe tine ci interesul personal.

Cînd ţi-am făcut, indirect, propunerea să reunim efectivele pentru a repune lucrurile în cadrul legal ce-a fost la gura ta? PRM-ul ştii şi tu, este terminat.

Ar trebui să-ţi dai pumni în cap. Dacă nu acum, o vei face foarte curînd.

Oricum de data aceasta nu vom mai accepta să joci ceardaşul pe lege. Hotărît, îţi vom da cu legea în cap.

 

 1. Îţi mai amintesc şi sentinţa 40P/2013 a Curţii de Apel Bucureşti care a desfiinţat în totul „hotărîrile” aşa zisului Congres organizat de tine în 20 iulie 2013: reconfirmarea ta ca preşedinte, completarea organelor de conducere la nivel naţional, încercarea de a legaliza prin „Congres” hotărîrile anterioare de excluderi din partid, dizolvări de organizaţii, numiri în funcţii şi destituiri, etc. În acest fel, instanţa a hotărît că excluşii din partid ilegal şi nestatutar nu sînt excluşi, destituiţii nu sînt destituiţi, etc.

 

 1. În „Tricolorul” de astăzi te referi la momentul 23 martie 1999 cînd plenul Senatului ţi-a ridicat imunitatea în unsprezece dosare penale (insultă şi calomnie). Eram membru al Comisiei juridice şi imunităţi a Senatului. Datorită zelului meu în a te apăra mă izolaseră toţi membrii acelei Comisii. I-am rugat, m-am umilit, dar erau hotărîţi! Deci nu mai spune că ne-ai făcut oameni. Şi noi te-am apărat, te-am suportat, dar rău am făcut!

Îi nominalizezi pe prigonitorii tăi de atunci şi spui că sînt nimeni acum.

A venit vremea ca, şi noi, prigoniţii tăi să-ţi spunem clar: nu te mai zdrobi atît, face rău la sănătate! Mulţumeşte-te cu cît ai acumulat pînă acum. Ţi-a venit şi ţie sorocul prigonitorule! P.S. Dacă unii s-ar mai coborî la mintea ta, acum ai avea nu cele cîteva dosare penale care se tot tergiversează doar o interveni prescripţia, ci cîteva sute. Dar ai circumstanţe atenuante. Ai probleme de sănătate aşa cum îi scriai lui Ceauşescu în 1989 ( vezi opera ta „Scrisori deschise”, ed. 2005, pag. 146). Cîtă laşitate, iar acum faci pe zmeul!

 

 1. 7. Atenţie la vînzarea sediilor! Cine ţi-a dat permisiunea? De ce nu îţi vinzi casa? Noi împărţim salariul sau pensia cu partidul de ani de zile pentru a plăti chirii, dotări, utilităţi. N-am cerşit nicio recompensă şi nici nu am întins mîna la cine s-a nimerit.

Filialele nu trebuie să vîndă nimic pînă nu se hotărăşte legal soarta PRM, după consultarea generală. Chestia cu partid de lider, care hotărăşte el totul pentru ceilalţi este desuetă.

 

 1. 8. Îţi scriu şi pentru a te pune sub lupa opiniei publice, care este factorul determinant în păstrarea echilibrului în societatea românească de care tu ca om politic ţi-ai bătut joc prea mult timp, iar ea (societatea) încluzînd aici şi organele judiciare a fost prea tolerantă cu tine. Dar văd că lucrurile se precipită şi se schimbă în bine din acest punct de vedere.

 

 1. Profit de această ocazie pentru a te informa că noi n-am rămas în drum. Ne consultăm cu filialele (noi avem structuri teritoriale) şi pînă la mijlocul săptămînii viitoare vom lua o hotărîre comună. Nu vrem să pierdem nici organizaţiile şi nici fondul de cadre care au rămas loiale.

Tu ai pierdut trenul şi ţi-a trecut vremea! Cine mai rămîne în sclavia ta şi-a pierdut busola.

Sănătate!

 

 

Piatra Neamţ, 27.02.2015

 

Colonel (r) jurist Dumitru Badea

 

 

 

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Covid a lovit în Neamţ într-o săptămână în vaccinaţi, persoane deja infectate şi copii

Până ieri, 22 ianuarie 2022, în județul Neamț au fost confirmate 35.176 de cazuri de infectare cu SARS Cov 2.

Verificări specifice pandemiei Covid în Neamţ

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au  desfășurat acțiuni informativ-preventive, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului,...

Neamţ/Peste 200 de poliţişti vor fi pe teren în minivacanţa de Ziua Principatelor

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț vor fi alături de cetățeni pe toată perioada minivacanței prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române, pentru...

Femeie accidentată pe trecerea de pietoni în Piatra Neamţ

Astăzi, în jurul orei 10.00, polițiștii Biroului Rutier Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe bulevardul 9...

Bărbat de 90 de ani, salvat de pompieri la Roman

Prin apel la 112, în jurul orei 18:40, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un...