Peste 1000 de oameni, dintre care circa 100, preoţi, au participat, astăzi, în tăcere, purtînd în mîini cruci, steaguri, pancarde şi icoane, la Marşul Pentru Viaţă.
Tema de astăzi a fost, la nivel naţional, „Adopţia, o alegere nobilă”, dar clericii nemţeni au preferat să abordeze şi o temă mult mai spinoasă, avortul.
Sub sloganul „Un avort nu te face neînsărcinată, ci mama unui copil mort„, preoţii din Protopopiatul Piatra Neamţ, credincioşi şi oameni simpli, pentru care avortul înseamnă crimă, au mărşăluit de la Biserica „Sf. Spiridon” (spital), pe la Pietricica, Hotelul Ceahlăul şi Biserica Sf. Ioan Domnesc.
A fost o iniţiativă frumoasă, pe care oamenii au primit-o bine, acum, în Postul Mare, cu atît mai mult cu cît procesiunea a avut în ea ceva măreţ şi solemn, aşa cum însăşi chemarea sună, „Marş Pentru Viaţă”.
Un cuplu de culoare, aflat în faţa parcului Ştefan cel Mare, a fost atît de uimit de prezenţa preoţilor aliniaţi şi cu crucile în mîini, îmbrăcaţi la fel, serioşi, încît aproape s-au împiedicat unul pe altul să le facă poze. Cei doi tineri au alergat înaintea procesiunii, chemîndu-se unul pe altul să vadă ceea ce, probabil, nici n-au sperat să vadă în Piatra Neamţ.
Anual, peste 125000 de avorturi în România
* locul 3 în 2010, locul 6 în 2012
Potrivit evz.ro, „Deşi România se află pe locul şase în lume la numărul de avorturi, statul continuă să aloce sume de zece ori mai mari pentru întreruperea sarcinilor nedorite, decât pentru prevenirea apariţiei acestora.
Potrivit unei analize a Institutului pentru Politici Publice (IPP), în fiecare zi, în România, aproape 400 de femei recurg la întreruperi de sarcină, dintr-un total de peste cinci milioane de femei fertile. Astfel, în decursul unui an, numărul femeilor care fac avort ajunge la 128.000.