NOUA FAŢĂ SAU MINUNATUL FUND AL DEPUTATULUI ARSENE?
Trebuie să recunoaştem că prin gestul de a întoarce c–l presei într-un loc public, deputatul Arsene a întrecut orice se putea aştepta de la el. Am spune că s-a întrecut chiar pe sine, dar asta a făcut-o mai demult.
Marţi, însetat de cultură „ca Trăsnea la genunchiul broaştei” – vorba scriitorului de prin locurile pe unde a fost ales deputatul, Ionel Arsene, însoţit de sfătuitorul său personal, Dan Vasile Constantin, s-a prezentat la inaugurarea bustului lui Eminescu. Gest chiar frumos, ocazie cu care ne-am gîndit să-i facem şi domniei sale o poză, cum, de altfel, am făcut la toţi politicienii prezenţi. Ne-am apropiat, am ridicat aparatul, i-am fixat pe cei doi în obiectiv, Dan Constantin a dat să zîmbească, zîmbet îngheţat cînd distinsul, educatul, rasatul am putea spune, domn deputat, ne-a întors, scuzaţi expresia ….fundul. După îndepărtatea obiectivului, Arsene s-a întors.
Ne-am gîndit că or fi supărări mai vechi pe o publicaţie care tot insistă să scrie de ţeapa pe care a tras-o cu Rotercom, însă, dacă „Viaţa Nemţeană” a greşit sau a spus un neadevăr, deputatul are la îndemînă dreptul la replică, sau, de ce nu, Justiţia, pentru calomnie. Acestea ar fi, însă, răspunsurile pe care le-ar da un domn, un parlamentar serios, cu ruşine de alegători, cu ruşine de oamenii care citesc acest ziar scris şi on line – unul singur sau 10.000, nu contează. Noi, însă, îl asigurăm că acest articol va fi distribuit şi citit cu o publicitate pe care nu şi-a făcut-o nici în timpul campaniei electorale.
De ce a simţit Arsene nevoia să nu ne arate faţa? Are în el lehamitea geniului care refuză orice formă de publicitate? Nu mai poate, se sufocă de atîta celebritate, nu mai rezistă fluxului continuu de ziarişti care nu vor să-i pupe mîna? Simte el din fotoliul cald de la Palatul Parlamentului că nu merită pleava asta care-i plăteşte indemnizaţia, care-şi plăteşte datoriile în mod cinstit (nu ca el), să-i vadă faţa?
Nu, deputatului Arsene, care este şi preşedinte PSD Neamţ, la hachiţa lui Dragnea, i s-a urcat la cap. Pentru imaginea unui şef de partid , Arsene este un amestec extrem de jenant de fudulie, nervi, lipsă de comunicare, limitare, suficienţă, iar marţi, cu un ingredient mai nou: mîrlănie.
Dacă nu este aşa, înseamnă că în poza de faţă, Arsene a arătat tuturor, faţa. Dacă pe viitor le vom confunda, să nu se supere. El a ales.
Iată de ce credem noi că s-a supărat dl. deputat Ionel Arsene. Pentru că am publicat asta:
Ionel Arsene (foto), şeful PSD Neamţ şi administratorul statutar/special al firmei “Rotercom” SRL Grumăzeşti, Neamţ (J27/2646/1994, CUI 6860829), s-a bucurat de susţinerea judecătorului sindic de la Tribunalul Neamţ, care, în contradictoriu cu Direcţia Generală a Finanţelor Publice, a respins, la data de 19 iulie, solicitarea acesteia de i se atrage răspunderea patrimonială.
Procedura generală de insolvenţă împotriva “Rotercom”, fostă “Arsene Rotercom” SNC, a fost deschisă la 26.11.2010, la cererea creditorului “Team Building” SRL Bucureşti. Recursul făcut de datornică a fost respins de Curtea de Apel Bacău. La data de 08.07.2011 s-a început procedura falimentului, din cauză că nu a fost depus niciun plan de reorganizare în cele 30 de zile după definitivarea tabelului de creanţe.
Datorii de peste 5 milioane lei
Tabel definitiv consolidat modificat al creanţelor, publicat la data de 4 martie 2013, cuprinde datorii totale de 5.273.292,77 lei. Direcţia Generală a Finanţelor Publice Neamţ s-a trezit că are de încasat 188.575 lei.
“Sponsorii” principali sunt băncile BCR – 1.073.112,67 lei, Banca Transilvania – 212.997, 18 lei şi, mai modest, Bancpost, cu doar 97.517, 25 lei.
“Suport Colect” SRL Bucureşti este prezentă în tabelul creditorilor cu 1.073.112, 67 lei, iar “Marwood Internaţional” SRL Braşov cu 119.144,47 lei.
Ionel Arsene este înscris la masa credală, ca persoană fizică, cu 2.254.570 lei, reprezentând 42,75 % din totalul creanţelor. În plus, el pretinde şi drepturi salariale restante în valoare de 7.200 lei, la fel ca şi asociata lui, Gabriela Arsene. Fără lefuri au rămas, în afară de cei doi patroni, alţi 12 angajaţi. În total, creanţele salariale sunt de 61.920 lei.
Supraevaluări cu participarea băncilor
Iniţial, administratorul judiciar desemnat de instanţă, la propunerea datornicei, a fostCII Iovoaia Constantin Viorel, dar creditorii l-au schimbat cu Capital Insol SPRL Filiala Bacău.
În raportul final, lichidatorul judiciar face o remarcă din care reiese o anumită complicitate a băncilor care au creditat falita: “s-a constatat ulterior că valoarea activelor a fost supraevaluată faţă de valoarea de piaţă, băncile nefiind străine de această situaţie de fapt, supraevaluare intervenită cu atât mai mult în perioada de criză de lichidităţi pe care o parcurgem şi în prezent”.
Mai apoi, lichidatorul judiciar face referire la o “disproporţie dintre valoarea scriptică şi valoarea efectivă a bunurilor din patrimoniul debitoarei”, care cade în seama administratorului statutar.
Arsene a predat actele numai cu poliţia
Administratorul judiciar nu a reuşit să obţină de la Ionel Arsene ştampilele societăţii, registrele de intrare-ieşire a corespondenţei şi documentele cu regim special. Deşi a fost notificat, acesta nu a predat documentele contabile şi bunurile patrimoniale ale firmei datornice, astfel încât administratorul judiciar a formulat plângere penală împotriva acestuia. Plângerea a fost soluţionată cu neînceperea urmăririi penale după ce Ionel Arsene a predat documentele contabile şi bunurile patrimoniale.
Bunurile din patrimoniul falitei au fost evaluate la valoarea de lichidare de 530.978 lei, “având în vedere căderea pieţei imobiliare şi deprecierea construcţiilor, dintre care două s-au autodemolat în timp ce doar două dintre grajduri au fost reparate capital pentru a putea fi utilizate. Valorificarea bunurilor a fost făcută după organizarea a 16 licitaţii publice şi după reducerea la 50% a preţului de pornire”.
Până la urmă, bunurile au fost vândute în bloc, în favoarea “Euro Activ” SRL Zalău,la preţul de 270.000 lei exclusiv TVA. Din suma încasată, după deducerea cheltuielilor a rămas de distribuit suma de 241.600,06 lei.
După distribuirea acestor bani au rămas datorii neachitate în sumă de 1.974.861,70 lei plus creanţa asociaţilor. Au rămas următoarele ţepe:
– Drepturi salariale – 36.954,62 lei
– DGFP Neamţ – 188.575 lei
– Banca Transilvania – 168.381,37 lei
– BCR SA – 905.370,98 lei
– Bancpost SA – 97.517,25 lei
– Suport Colect SRL – 199.329,46 lei
– Creditorii bugetari – 76.037,90 lei
– Creditori chirografari – 302.695,12 lei
– Asociaţii – 2.254.570 lei.
Tâmplărie de lemn
“Rotercom” SRL a fost înfiinţată la data de 29.12.1994 şi are obiectul principal de activitate fabricarea de furnire şi panouri din lemn, mai exact a tâmplăriei de lemn pentru termopane. A înregistrat pierderi în 2011 – 69.032 lei, şi în 2010 – 70.031 lei, după ce în anii anteriori raportase profit constant, dar nu mai mare de 13.800 lei.
Cea mai mare cifră de afaceri a fost realizată în 2008, când a avut şi cel mai mare număr mediu de salariaţi: 30.
Asociaţii sunt Ionel Arsene (n. 11.09.1972) – 90% şi Gabriela Arsene (n. 02.11.1971) – 10%. Ambii au fost administratori statutari, iar pe final Ionel a fost desemnat administrator special.
Afaceri paralele
Cei doi mai sunt asociaţi la “Rotercom Prestige” SRL Târgu Neamţ (J27/971/1995, CUI 7931790). Structura este Gabriela Arsene – 60%, Ionel Arsene – 40%.
Firma, având numele iniţial “Manuela Comserv” SRL, a fost achiziţionată de cei doi, la data de 21.07.2009, de la Doru Avram, care era unic asociat şi administrator. Odată cu cesionarea tuturor părţilor sociale, a fost schimbat şi numele societăţii, în cel actual, şi sediul acesteia, la altă adresă din Târgu Neamţ. Cei doi noi patroni ai firmei au fost împreună administratori, până la data de 03.01.2013, când Ionel s-a retras şi a lăsat-o pe Gabriela unic administrator.
“Rotercom Prestige” are nu numai numele apropiat de cel al firmei falimentate, ci şi domeniul de activitate: fabricarea altor elemente de dulgherie şi tâmplărie, pentru construcţii. Activitatea acesteia nu suferă de vreo criză. În 2012 a realizat profit de 5.313 lei, cu un număr de angajaţi crescut la 12 de la 0 în perioada 2004-2010 şi de la 1 în anul 2011. E interesant de văzut dacă aceşti angajaţi nu au venit chiar de la firma falimentată, care a lăsat cu ochii în soare exact 12 salariaţi.
Cei doi au mai fost asociaţi, prin “Rotercom”, la “Arhiconi Rotercom Grup” SRL (J27/1507/2006, 19990979), care a fost radiată la data de 06.04.2012. (sursa: Tribunalul Comercial, antitepari.ro
Sigur nu ne pricepem la afaceri cum se pricepe deputatul Arsene, dar tot nu ne putem abţine să nu ne întrebăm: cum Dumnezeu a reuşit domnia sa, parlamentar la Putere, el, care reprezintă statul român, să dea ţeapă chiar statului român, reprezentat de Direcţia de Finanţe Publice?
Asta ce înseamnă? Că el, PARLAMENTARUL, LEGIUITORUL, pînă la urmă garantul că lucrurile în ţara asta ar trebui să meargă corect, dă exemplul de cum să tragi ţeapă tuturor: fraţilor, luaţi bani de la toţi, nu daţi nici o datorie înapoi, nici măcar finanţelor, radeţi tot, trageţi o insolvenţă, vedeţi cum îl … convingeţi pe judecătorul sindic. În paralel, deschideţi o afacere identică şi vă băgaţi piciorul.
Fraierilooor…ieşiţi la vot!