2.5 C
Piatra Neamț
luni, decembrie 6, 2021

LA MULŢI ANI, DOAMNĂ DRAGA! SURPRIZĂ COPLEŞITOARE FĂCUTĂ DE CULIŢĂ TĂRÂŢĂ ARTISTEI DRAGA OLTEANU MATEI

Politică

Liviu Dragnea a devoalat încă din 2019 jaful din energie! Un adevăr neluat în seamă şi care ne costă dramatic(Emilia Arcan, preşedinta APP Neamţ)

"Haideți să ne amintim împreună cât adevăr spunea președintele Liviu Dragnea, despre jaful din România …!Dar, din...

Emilia Arcan (A.P.P. Neamţ): La mulți ani, dragi români! La mulți ani, dragi nemțeni!

De ziua noastră, a tuturor romanilor, transmit un gând bun şi un sincer “La mulți Ani!” românilor de pretutindeni și nemțenilor mei...

Remus Munteanu(PSD): LANSĂM PROGRAMUL DE GUVERNARE! Marţi, ora 18

Deputatul PSD de Neamţ, Remus Munteanu, informează pietrenii despre lansarea Programului de Guvernare a PSD, în...

Bogdan Gavrilescu dă asigurări că PMP nu va ieşi din scena politică, dar nu exclude colaborarea cu PNL

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Neamţ, Bogdan Gavrilescu a declarat astăzi într-o emisiune TV, că "PMP nu se uneşte cu nimeni!", dar că...

Doamna scenei româneşti, Draga Olteanu Matei, “înfiată” de nemţeni în urmă cu cîţiva ani,  a fost sărbătorită, astăzi, în şedinţă solemnă la Consiliul Judeţean Neamţ, într-un eveniment surpriză pregătit de preşedintele CJ, Culiţă Tărîţă.

Doamna Draga împlineşte, săptămîna aceasta, 80 de ani.

Că preşedintele Tărîţă a avut, într-adevăr, emoţii, s-a văzut încă înainte de intrarea artistei în sala mare a palatului Administrativ: cuminte, ca un şcolar care se ştie scos la tablă, şeful Legislativului s-a aşezat pe scaun şi a citit cu repetiţie discursul – altfel bine adus din condei – pe care îl avea de rostit în faţa actriţei. Cu toate acestea, “la scenă deschisă”, preşedintele tot a înghiţit în sec.

“Parcă îmi par seci cuvintele faţă de minunea care sunteţi şi faţă de bucuriile pe care ni le-aţi oferit şi ni le oferiţi şi acum. „Secretul unei cariere teatrale echilibrate, scria maestrul Beligan undeva, e şi acela de a nu cădea în cursa pe care ţi-o întinde nostalgia tinereţii şi de a încheia o alianţă cinstită cu anii.” Acum, când aveţi în urmă atâţia ani de viaţă şi de teatru şi o lungă serie de succese, vreau să vă sărut mâna şi pentru că, refuzând să rămâneţi în timpul încremenit al succeselor de ieri, dumneavoastră sunteţi acum nu o autoritate decorativă, ci o prezenţă necesară, expresivă şi întotdeauna seducătoare”.

Actriţa a venit la Consiliu “păcălită” cu o invitaţie la o discuţie cu şeful CJ. A crezut că e vorba de ferma de la Zăneşti, acolo unde Culiţă Tărîţă are deseori invitaţi, şi a venit pregătită “ca de cîmp”.

A fost atât de neaşteptat acest gest al dumneavoastră, nemaipomenit de cald, neasemuit. Eu, sincer, mă pregătisem de treabă, am fost invitată de preşedintele CJ Culiţă Tărâţă la o discuţie, să îi spun ce idei mai am, pentru că eu nu pot sta degeaba. Vă daţi seama ce a fost pentru mine când am văzut că este o şedinţă solemnă. Vă mulţumesc din toată inima pentru acest gest extraordinar de frumos. Aceste gesturi pătrund şi rămân în suflet. Din păcate, nu se pot dăltui în piatră, să rămână pentru eternitate“, a spus Draga Olteanu Matei.

Artista care ne-a încîntat inimile mai bine de jumătate de veac, ne-a lumintat deceniile lungi de cenzură, s-a uitat în sală şi le-a mulţimit aşa cum numai un mare om o poate face: “Vă mulţumesc pentru că existaţi şi sunteţi aici alături de mine!” 

Dragă Doamnă Draga, noi, ziarul “Viaţa Nemţeană” şi cititorii noştri, vă mulţumim că existaţi!

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

SJU Piatra Neamţ/Situaţia persoanelor infectate cu SARS Cov2

Sunt internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ 82 de persoane infectate cu SAS Cov 2 şi 21 de persoane suspecte,...

Hram(Sf. Nicolae) şi sărbătoare în micuţa biserică – bijuterie din Băluşeşti

Biserica cu hramul Sf. Nicolae şi-a întâmpinat, ieri, oaspeţii, în sărbătoarea Sf Nicolae, patronul spiritual al lăcaşului de cult.

Locuri de muncă în Neamţ în această săptămână(Document AJOFM)

Zona Piatra-Neamț Denumire loc de muncaNr locuriAGENT DE SECURITATE1AMBALATOR MANUAL4AMBALATOR MANUAL2CASIER5COFETAR2CROITOR2CROITOR-CONFECTIONER ÎMBRACAMINTE, DUPA COMANDA2ELECTRICIAN DE ÎNTRETINERE SI REPARATII1FACTOR...

Remus Munteanu(deputat)/Felicitare de Sf. Nicolae

Îl sărbătorim astăzi pe Sfântul Nicolae, cunoscut ca protector în special al celor tineri, devenit peste veacuri...

Piatra Neamţ/Poliţia a prins tâlharii din staţia de autobuz

La data de 3 decembrie a.c., în jurul orei 18:30,  polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați prin SNUAU...