6 C
Piatra Neamț
vineri, martie 1, 2024

LA MULŢI ANI, DOAMNĂ DRAGA! SURPRIZĂ COPLEŞITOARE FĂCUTĂ DE CULIŢĂ TĂRÂŢĂ ARTISTEI DRAGA OLTEANU MATEI

Politică

Schema lui Carabelea nu a funcționat astăzi: Viceprimarul Alin Lehăduș rămâne pe funcție!

În spațiul public se știe că primarul Andrei Carabelea a fost profund deranjat de declarațiile viceprimarului Alin Lehăduș, pe care le-a considerat ofensatoare. Imediat după aceste declarații, au fost găsite pretextele administrative pentru care Lehăduș nu mai corespunde ca viceprimar.

Delegație nemțeană, prezentă la semnarea contractului de lucrări pentru cel mai mare spital de urgență al Moldovei

Contractele pentru construirea celor două spitale regionale Iaşi şi Cluj, cu bani din PNRR, au fost semnate ieri, la Guvern.

Senatorul Sorin Lavric(AUR) vrea președinția Consiliului Județean

Senatorul AUR, Sorin Lavric, și-a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, candidatura în cursa pentru președinția Consiliului Județean Neamț, din...

Primarul de Roznov a trecut la PSD! Îl susțin cu toată tăria pe Daniel Harpa, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț!

Lovitură grea pentru PNL Neamț, care pierde un primar important, Vasile Pavăl de la Roznov, care a ales tabăra PSD și mai...

Doamna scenei româneşti, Draga Olteanu Matei, “înfiată” de nemţeni în urmă cu cîţiva ani,  a fost sărbătorită, astăzi, în şedinţă solemnă la Consiliul Judeţean Neamţ, într-un eveniment surpriză pregătit de preşedintele CJ, Culiţă Tărîţă.

Doamna Draga împlineşte, săptămîna aceasta, 80 de ani.

Că preşedintele Tărîţă a avut, într-adevăr, emoţii, s-a văzut încă înainte de intrarea artistei în sala mare a palatului Administrativ: cuminte, ca un şcolar care se ştie scos la tablă, şeful Legislativului s-a aşezat pe scaun şi a citit cu repetiţie discursul – altfel bine adus din condei – pe care îl avea de rostit în faţa actriţei. Cu toate acestea, “la scenă deschisă”, preşedintele tot a înghiţit în sec.

“Parcă îmi par seci cuvintele faţă de minunea care sunteţi şi faţă de bucuriile pe care ni le-aţi oferit şi ni le oferiţi şi acum. „Secretul unei cariere teatrale echilibrate, scria maestrul Beligan undeva, e şi acela de a nu cădea în cursa pe care ţi-o întinde nostalgia tinereţii şi de a încheia o alianţă cinstită cu anii.” Acum, când aveţi în urmă atâţia ani de viaţă şi de teatru şi o lungă serie de succese, vreau să vă sărut mâna şi pentru că, refuzând să rămâneţi în timpul încremenit al succeselor de ieri, dumneavoastră sunteţi acum nu o autoritate decorativă, ci o prezenţă necesară, expresivă şi întotdeauna seducătoare”.

Actriţa a venit la Consiliu “păcălită” cu o invitaţie la o discuţie cu şeful CJ. A crezut că e vorba de ferma de la Zăneşti, acolo unde Culiţă Tărîţă are deseori invitaţi, şi a venit pregătită “ca de cîmp”.

A fost atât de neaşteptat acest gest al dumneavoastră, nemaipomenit de cald, neasemuit. Eu, sincer, mă pregătisem de treabă, am fost invitată de preşedintele CJ Culiţă Tărâţă la o discuţie, să îi spun ce idei mai am, pentru că eu nu pot sta degeaba. Vă daţi seama ce a fost pentru mine când am văzut că este o şedinţă solemnă. Vă mulţumesc din toată inima pentru acest gest extraordinar de frumos. Aceste gesturi pătrund şi rămân în suflet. Din păcate, nu se pot dăltui în piatră, să rămână pentru eternitate“, a spus Draga Olteanu Matei.

Artista care ne-a încîntat inimile mai bine de jumătate de veac, ne-a lumintat deceniile lungi de cenzură, s-a uitat în sală şi le-a mulţimit aşa cum numai un mare om o poate face: “Vă mulţumesc pentru că existaţi şi sunteţi aici alături de mine!” 

Dragă Doamnă Draga, noi, ziarul “Viaţa Nemţeană” şi cititorii noştri, vă mulţumim că existaţi!

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Schema lui Carabelea nu a funcționat astăzi: Viceprimarul Alin Lehăduș rămâne pe funcție!

În spațiul public se știe că primarul Andrei Carabelea a fost profund deranjat de declarațiile viceprimarului Alin Lehăduș, pe care le-a considerat ofensatoare. Imediat după aceste declarații, au fost găsite pretextele administrative pentru care Lehăduș nu mai corespunde ca viceprimar.

Dimișcă, Poveste fără sfârșit…

LAURENȚIU DIMIȘCĂ Galeriile de Artă „Lascăr Vorel” din Piatra-Neamț, vă invită să întâmpinați sosirea primăverii vizitând  expoziția „Poveste fără...

Daniel Harpa: Echipa PSD Neamț vă dorește primăvară frumoasă!

Dragi locuitori ai județului Neamț, echipa social-democrată vă urează cu prilejul zilei de 1 Martie ca toate visele să vă înflorească în...

Tânărul șofer din accidentul de azi noapte de la Petricani, nu a mai putut fi salvat

Cu tot efortul celor de la SMURD, deși i s-au făcut manevre de resuscitare și a fost transportat cu semne vitale la...

Un șofer beat a intrat cu mașina într-un stâlp la Bicaz

La data de 29 februarie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii din cadrul Sericiului Rutier-BDNE Bicaz au fost sesizați cu privire la...