6 C
Piatra Neamț
vineri, martie 1, 2024

Nemţenii nu sînt speriaţi de paşaportul “diavolului”: aproape 2000 de paşapoarte electronice eliberate în luna august

Politică

Schema lui Carabelea nu a funcționat astăzi: Viceprimarul Alin Lehăduș rămâne pe funcție!

În spațiul public se știe că primarul Andrei Carabelea a fost profund deranjat de declarațiile viceprimarului Alin Lehăduș, pe care le-a considerat ofensatoare. Imediat după aceste declarații, au fost găsite pretextele administrative pentru care Lehăduș nu mai corespunde ca viceprimar.

Delegație nemțeană, prezentă la semnarea contractului de lucrări pentru cel mai mare spital de urgență al Moldovei

Contractele pentru construirea celor două spitale regionale Iaşi şi Cluj, cu bani din PNRR, au fost semnate ieri, la Guvern.

Senatorul Sorin Lavric(AUR) vrea președinția Consiliului Județean

Senatorul AUR, Sorin Lavric, și-a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, candidatura în cursa pentru președinția Consiliului Județean Neamț, din...

Primarul de Roznov a trecut la PSD! Îl susțin cu toată tăria pe Daniel Harpa, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț!

Lovitură grea pentru PNL Neamț, care pierde un primar important, Vasile Pavăl de la Roznov, care a ales tabăra PSD și mai...

de Ingrid Ciofoaia

În lunile de vară, numărul celor care solicită un paşaport creşte
considerabil. Perioada de vârf s-a înregistrat în luna august, atunci când nemţenii care lucrează în străinătate s-au întors în ţară, în concediu.

Astfel, luna trecută au fost soluţionate 3.200 de cereri, cu 1.000 mai puţin faţă de august 2012 , când au fost 4.200 de solicitări. “Acest lucru se datorează, în mare parte, măsurilor legislative de debirocratizare.
Cetăţenii au posibilitatea de a solicita eliberarea paşaportului de
la orice misiune diplomatică sau oficiu consular din străinătate,
la orice serviciu judeţean de paşapoarte indiferent de locul de
domiciliu. De asemenea, eliberarea paşapoartelor se poate face de
la orice altă locaţie specificată în prealabil de solicitant în cerere”, a explicat Constantin Roman, şeful Serviciului de Paşapoarte Neamţ.

Potrivit acestuia, în luna august, au fost înregistrate 1.244 de cereri pentru paşapoartele simple temporare şi 1.951 pentru paşapoartele electronice. Un paşaport simplu electronic pentru minorii cu vârsta sub 12 ani, cu o valabilitate de trei ani, costă 276 de lei, iar un pașaport electronic pentru cei cu vârsta de peste 12 ani, cu valabilitate de 5 ani, costă 302 lei. Nici preţul şi nici avertimentul părintelui Iustin nu i-a oprit pe cei mai mulţi dintre nemţenii care au ceut paşaport, să se orienteze spre cel electronic/biometric.
Părintele Iustin spunea: “În spatele acestui sistem de însemnare a oamenilor se ascunde o întreaga dictatură, un întreg plan demonic, prin care de bună voieîţi vinzi sufletul diavolului.
“Nu credeam că voi trăi să vad şi eu începutul acestor vremuri de durere, apocaliptice”.

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Schema lui Carabelea nu a funcționat astăzi: Viceprimarul Alin Lehăduș rămâne pe funcție!

În spațiul public se știe că primarul Andrei Carabelea a fost profund deranjat de declarațiile viceprimarului Alin Lehăduș, pe care le-a considerat ofensatoare. Imediat după aceste declarații, au fost găsite pretextele administrative pentru care Lehăduș nu mai corespunde ca viceprimar.

Dimișcă, Poveste fără sfârșit…

LAURENȚIU DIMIȘCĂ Galeriile de Artă „Lascăr Vorel” din Piatra-Neamț, vă invită să întâmpinați sosirea primăverii vizitând  expoziția „Poveste fără...

Daniel Harpa: Echipa PSD Neamț vă dorește primăvară frumoasă!

Dragi locuitori ai județului Neamț, echipa social-democrată vă urează cu prilejul zilei de 1 Martie ca toate visele să vă înflorească în...

Tânărul șofer din accidentul de azi noapte de la Petricani, nu a mai putut fi salvat

Cu tot efortul celor de la SMURD, deși i s-au făcut manevre de resuscitare și a fost transportat cu semne vitale la...

Un șofer beat a intrat cu mașina într-un stâlp la Bicaz

La data de 29 februarie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii din cadrul Sericiului Rutier-BDNE Bicaz au fost sesizați cu privire la...