6 C
Piatra Neamț
vineri, martie 1, 2024

ELIBERAT DE LANŢUL BIROCRAŢIEI, FOSTUL ŞEF AL BIBLIOTECII NU MAI VREA SĂ TACĂ. COSTICĂ BOSTAN VORBEŞTE DESPRE NEAJUNSURILE CELEI MAI MARI INSTITUŢII DE CULTURĂ DIN NEAMŢ.

Politică

Schema lui Carabelea nu a funcționat astăzi: Viceprimarul Alin Lehăduș rămâne pe funcție!

Proiectul de hotărâre privind eliberarea din funcție a viceprimarului Alin Lehăduș, inițiat , oficial, de 10 consilieri locali, nu a trecut.

Delegație nemțeană, prezentă la semnarea contractului de lucrări pentru cel mai mare spital de urgență al Moldovei

Contractele pentru construirea celor două spitale regionale Iaşi şi Cluj, cu bani din PNRR, au fost semnate ieri, la Guvern.

Senatorul Sorin Lavric(AUR) vrea președinția Consiliului Județean

Senatorul AUR, Sorin Lavric, și-a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, candidatura în cursa pentru președinția Consiliului Județean Neamț, din...

Primarul de Roznov a trecut la PSD! Îl susțin cu toată tăria pe Daniel Harpa, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț!

Lovitură grea pentru PNL Neamț, care pierde un primar important, Vasile Pavăl de la Roznov, care a ales tabăra PSD și mai...

“Domnul Bostan iese din Bibliotecă, dar intră în istoria Bibliotecii”, a spus Adrian Alui Gheorghe, noul director al GT Kirileanu, la instalarea oficială.
Proaspăt intrat în istorie, dar şi eliberat de orice ierahie care ar fi putut să-i închidă uşile, fostul director Constantin Bostan a încheiat ceremonia de instalare într-o notă realistă “dincolo de abnegaţia specialiştilor de aici. Consiliul Judeţean trebuie să ne acorde mai multă atenţie, şi aici mă refer la suportul material. De 4 ani se tot vorbeşte de filiala din Dărmăneşti, dar pentru ea trebuie 6 miliarde de lei. Situaţia aici este destul de severă, sînt posturi blocate. Organigrama are cu 4 posturi mai puţine faţă de acum un an, plus alte două suspendate, deci, noul director va lucra cu 12 oameni în minus. Lipsa personalului a fost resimţită, nu am putut realiza un program de vacanţă, în care circa 120 de copii aveau un loc în siguranţă aici.
Vorbim despre reabilitarea acestui corp de clădire (cupola, nn), vechi din 1972, care încă mai are rame de metal, sisteme de iluminat şi protecţie fonică învechite, este un corp îmbătrînit. De asemenea, trebuie cumva schimbată mentalitatea unor primari din teritoriu cu privire la fondul de carte din comuna lor”, a spus Constantin Bostan.
Cu toate neajunsurile, în timpul mandatului (mandatelor ) său de 23 de ani, profesorul a încercat să impună conceptul de “Biblioteca – centru de Cultură şi Informare”, a dublat spaţiile de funcţionare, a dezvoltat şi consolidat unele filiale, 90 la sută din bibliotecile comunale au fost incluse în programul “Biblionet” şi a devenit custodele Fondului Kirileanu.

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Schema lui Carabelea nu a funcționat astăzi: Viceprimarul Alin Lehăduș rămâne pe funcție!

Proiectul de hotărâre privind eliberarea din funcție a viceprimarului Alin Lehăduș, inițiat , oficial, de 10 consilieri locali, nu a trecut.

Dimișcă, Poveste fără sfârșit…

LAURENȚIU DIMIȘCĂ Galeriile de Artă „Lascăr Vorel” din Piatra-Neamț, vă invită să întâmpinați sosirea primăverii vizitând  expoziția „Poveste fără...

Daniel Harpa: Echipa PSD Neamț vă dorește primăvară frumoasă!

Dragi locuitori ai județului Neamț, echipa social-democrată vă urează cu prilejul zilei de 1 Martie ca toate visele să vă înflorească în...

Tânărul șofer din accidentul de azi noapte de la Petricani, nu a mai putut fi salvat

Cu tot efortul celor de la SMURD, deși i s-au făcut manevre de resuscitare și a fost transportat cu semne vitale la...

Un șofer beat a intrat cu mașina într-un stâlp la Bicaz

La data de 29 februarie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii din cadrul Sericiului Rutier-BDNE Bicaz au fost sesizați cu privire la...