17 C
Piatra Neamț
duminică, iunie 20, 2021

Finanţare pentru turism

Politică

Carabelea, primul atac public la Chitic: “Nu veți mai vedea primarul plecând cu bagaje și oameni de la PNL la un alt partid”

Intrat în cursa pentru conducerea PNL Piatra Neamţ, primarul Andrei Carabelea a lansat public primul atac la fostul primar Dragoş Chitic, după...

Remus Munteanu despre moţiunea Ghinea: PNL și USR-PLUS au fraudat grosolan votul!

„PNL și USR-PLUS au fraudat grosolan votul la moțiunea simplă pentru a-l salva pe ministrul ZERO Ghinea!...

Andrei Carabelea vrea un PNL puternic la Piatra Neamţ, “nu o organizație rănită de orgolii și ambiții personale”

După anunţul făcut de prefectul George Lazăr privind candidatura primarului Andrei Carabelea la preşedinţia organizaţiei PNL Piatra Neamţ, primarul vine cu precizări...

Doi candidaţi la şefia organizaţiei PNL Piatra Neamţ. Candidaturi făcute publice în aceeaşi zi

Andrei Carabelea şi Vasile Panaite sunt liberalii care şi-au anunţat candidatura la preşedinţia PNL Piatra Neamţ.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est anunţă lansarea unui nou apel de proiecte pentru domeniul de intervenţie – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice- din cadrul Axei 5 a Programului Operaţional Regional.

Obiectivele acestui domeniu de intervenţie constau în valorificarea resurselor naturale în scop turistic, diversificarea serviciilor turistice, crearea/extinderea structurilor de agrement turistic, în scopul creşterii numărului  turiştilor şi a duratei sejurului.

„În cadrul acestui domeniu de intervenţie sunt eligibile proiectele care vizează, atât infrastructura de turism de utilitate publică, cât şi cea privată, mai puţin structurile de cazare, care nu sunt eligibile în cadrul acestei cereri de proiecte. Alocarea financiară disponibilă pentru această cerere de proiecte este de 4.882.922,25 euro”, a precizat Constantin Apostol, director general ADR Nord- Est.

Pentru infrastructura de turism de utilitate publică pot solicita finanţare nerambursabilă: unităţi administrativ-teritoriale, parteneriate constituite între unităţi administrativ-teritoriale, asociaţii de dezvoltare intercomunitară,. Se pot depune proiecte pentru amenajarea obiectivelor turistice naturale cu potenţial turistic ; valorificarea potenţialului turistic montan; dezvoltarea turismului balnear.

Pentru infrastructura de turism de utilitate publică – privată pot solicita finanţare nerambursabilă: unitatăţi administrativ-teritoriale, parteneriate constituite între unităţi administrativ-teritoriale, asociaţii de dezvoltare intercomunitară, întreprinderi mici şi mijlocii din domeniul turismului şi/ sau activităţi conexe, parteneriate constituite între unităţi administrativ–teritoriale şi ONG-uri din domeniul turismului şi/ sau activităţi conexe. Proicetele trebuie să vizeze dezvoltarea turismului balnear; crearea, reabilitarea şi extinderea infrastructurii de agrement, inclusiv a utilităţilor  aferente.

Valoarea totală a proiectului trebuie să fie cuprinsă cuprinsă între 700.000 şi 89.000.000 lei pentru proiectele din mediul urban şi între 6.400.000 şi 89.000.000 lei, pentru cele din mediul rural.

Ghidul solicitantului este disponibil din 5 iunie, iar cererile de finanţare pot fi depuse la ADR Nord-Est începând cu data de 5 iulie. (I.C.)

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Neamţ, ploi abundente. Avertizare meteo în această dimineaţă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, în această dimineaţă, două avertizăre meteo - cod galben şi cod portocaliu - valabile pentru...

O persoană a murit, mai multe locuinţe au fost inundate, aproape 3000 de oameni au rămas fără curent electric după furtuna de aseară

sâmbătă, 19 iunie, ora 8: La această oră, ca urmare a avertizării meteorologice cod galben emis pentru județul Neamț, Delgaz Grid...

Astăzi, Moşii de Vară; sărbătoarea precede Rusaliile

POMENIREA MORȚILOR - MOȘII DE VARĂ Biserica Ortodoxă a ales această zi de pomenire atât pentru drepţii din Vechiul Testament, care au "adormit" fără să-l...

O persoană se află în resuscitare după ce a scăpat de viitură la Gârcina. Locuinţe şi curţi inundate(actualizare)

Foarte multe apeluri la 112 după ploaia din această seară, care solicită intervenţia pompierilor (salvatorilor) de la ISU Neamţ.

De Rusalii, program extins la centrele de vaccinare din Piatra-Neamț

Luni 21 iunie, în a doua zi de Rusalii, va fi posibilă vaccinarea fără programare la centrul drive-thru...