6 C
Piatra Neamț
vineri, martie 1, 2024

Dumitru Badea: “Vadim a început să mă atace!”

Politică

Schema lui Carabelea nu a funcționat astăzi: Viceprimarul Alin Lehăduș rămâne pe funcție!

În spațiul public se știe că primarul Andrei Carabelea a fost profund deranjat de declarațiile viceprimarului Alin Lehăduș, pe care le-a considerat ofensatoare. Imediat după aceste declarații, au fost găsite pretextele administrative pentru care Lehăduș nu mai corespunde ca viceprimar.

Delegație nemțeană, prezentă la semnarea contractului de lucrări pentru cel mai mare spital de urgență al Moldovei

Contractele pentru construirea celor două spitale regionale Iaşi şi Cluj, cu bani din PNRR, au fost semnate ieri, la Guvern.

Senatorul Sorin Lavric(AUR) vrea președinția Consiliului Județean

Senatorul AUR, Sorin Lavric, și-a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, candidatura în cursa pentru președinția Consiliului Județean Neamț, din...

Primarul de Roznov a trecut la PSD! Îl susțin cu toată tăria pe Daniel Harpa, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț!

Lovitură grea pentru PNL Neamț, care pierde un primar important, Vasile Pavăl de la Roznov, care a ales tabăra PSD și mai...

Revoluţia din PRM a început de la Neamţ, şi încă de la unul din cei mai vechi membri ai partidului, Dumitru Badea.  Anul 2012 care ar fi putut să relanseze partidul, a adus PRM-ul două eşecuri – alegerile locale şi parlamentare – însă nici un clopoţel n-a sunat de la centru. Ieşirile lui Vadim- conjuncturale şi post electorale, n-au adus sunetul de goarnă pe care îl aşteptau peremiştii.

“Nu sînt de acord cu ieşirile lui Vadim la TV”

– Domnule Dumitru Badea, chiar dumneavoastră sînteţi autorul constituirii acestui comitet – de “reformare şi democratizare”, sau doar v-aţi asumat iniţiativa?

– Eu am iniţiat această mişcare în PRM, dacă am spus că aşa este, aşa este, n-avea nici un rost să spun un neadevăr. E cert însă că iniţiativa mea a venit pe fundalul unor mare nemulţumiri. Am făcut tot felul de analize, am constatat că situaţia din partid este îngrijorătoare. Pe de altă parte, mă întîlnesc cu cetăţenii care au simpatizat cu “România Mare” şi mă întreabă de ce nu se face nimic.

– Nu e un atac direct la Vadim?

– Nu e un atac la Vadim, deşi spun în mod clar că nu sînt de acord nici eu, nici alţii din partid cu ieşirile lui la televiziune. Nu vrem să-l schimbăm, am trimis acest memorandum la partid, la presă, să se ştie că nu ne foloseşte nici nouă să tot ascundem situaţia din partid.

– Ce urmează?

– Convocarea un Consiliu Naţional în care să ne spunem punctul de vedere. Nu se mai poate merge aşa, trebuie să vedem ce căi sînt de urmat, pentru că dacă rămînem aşa cum face Vadim de cîţiva ani, nu mai avem viitor. Toată lumea a făcut şedinţe în care s-au dezbătut şi analizat pe toate feţele rezultatele la alegeri, numai noi nu, stăm şi ne uităm.

“Mi-a trimis un SMS…”

– Cu siguranţă că, între timp, Corneliu Vadim Tudor a aflat despre iniţiativa dumneavoastră. N-a avut nici o reacţie?

– Ei, cum nu! Mi-a trimis un SMS într-o seară şi a început să mă atace, printre altele – cum îl ştiţi, mi-a spus că el ne-a făcut oameni pe noi, şi nu noi pe el.  Am spune că nu e chiar aşa, singur nu putea face nimic, în egală măsură l-am făcut şi noi oameni pe el.

– Si dacă nu e Vadim, cine ar putea fi?

– Nu mergem acolo cu gîndul de a-l schimba cu altcineva, nu ne-am gîndit nici eu, nici colegii noştri la cineva. Nu avem în vedere pe nimeni. Urmează să alegem un alt birou iar alegerea preşedintelui să se facă în toamnă, la congresul PRM. Nu acţionăm haotic, pentru că aici este vorba şi despre schimbarea Statutului partidului, şi asta se face într-un cadru legal şi democratic, nu aşa, hodoronc-tronc peste noapte. Vom face paşii cuveniţi, cu cine a mai rămas, pentru că, din păcate, au fost îndepărtaţi oameni.

– Am văzut la alegerile locale de anul trecut numai oameni tineri pe listă, în mod surprinzător, candidaţii PRM au realizat o listă cu cea mai mică medie de vîrstă din alegerile locale şi judeţene. Ce s-a întîmplat cu ei?

– Ce să se întîmple? Noi ne-am chinuit aici să facem treabă, să cooptăm oameni, chiar îi adusesem, aţi sesizat bine, erau tineri, capabili, cu studii superioare, dornici de muncă, dar dacă sus nu se face nimic…unii au plecat, şi vă spun sincer, ştiţi că aveam organizaţii în fiecare localitate,   acum dacă mai am vreo 50 şi ceva de organizaţii.

“Sînt mai mult de 27 care vor schimbarea”

– Să zicem că 27 de organizaţii asigură cu puţin peste jumătate din voturile de blam care s-ar da actualului birou naţional. Sînteţi sigur că la Consiliul Naţional veţi avea de partea dumneavoastră pe toţi cei 27 de preşedinţi?

– Sînt mai mulţi de 27, vă spun sigur că sînt mai mulţi care vor schimbarea.

– Revenind la preşedintele partidului Corneliu Vadim Tudor, numai atît v-a spus, că v-a făcut oameni?

– Nu, mi-a mai spus că sînt bătrîn şi că umblu după funcţii. După ce funcţii să mai umblu? Sînt deja secretar executiv al partidului, sînt cel mai vechi preşedinte de filială judeţeană din sud-estul Europei, după ce funcţii să alerg? Mi-a mai scris că mă dă afară din partid…

– Şi ce i-aţi răspuns?

– Să aştepte, să mai analizăm şi noi, aşa cum se face şi pe la alte partide. Joi, ne-am întîlnit pe zone şi pe filiale, am rediscutat problema care ne apasă.

– Şi dacă vă dă afară, ce mai discutaţi?

– Vom vedea, dar numai că nu e aşa uşor. Am fost 8 ani de zile senator, mă cunoaşte lumea nu numai în Neamţ, în cei 8 ani de zile am bătut ţara asta, mă ştie o droaie de lume.

– Cînd are loc Consiliul Naţional?

– Pe 15 iunie, cînd sperăm să începem reformarea partidului. Vorba dumneavoastră, dacă nu mă dă afară pînă atunci…

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Schema lui Carabelea nu a funcționat astăzi: Viceprimarul Alin Lehăduș rămâne pe funcție!

În spațiul public se știe că primarul Andrei Carabelea a fost profund deranjat de declarațiile viceprimarului Alin Lehăduș, pe care le-a considerat ofensatoare. Imediat după aceste declarații, au fost găsite pretextele administrative pentru care Lehăduș nu mai corespunde ca viceprimar.

Dimișcă, Poveste fără sfârșit…

LAURENȚIU DIMIȘCĂ Galeriile de Artă „Lascăr Vorel” din Piatra-Neamț, vă invită să întâmpinați sosirea primăverii vizitând  expoziția „Poveste fără...

Daniel Harpa: Echipa PSD Neamț vă dorește primăvară frumoasă!

Dragi locuitori ai județului Neamț, echipa social-democrată vă urează cu prilejul zilei de 1 Martie ca toate visele să vă înflorească în...

Tânărul șofer din accidentul de azi noapte de la Petricani, nu a mai putut fi salvat

Cu tot efortul celor de la SMURD, deși i s-au făcut manevre de resuscitare și a fost transportat cu semne vitale la...

Un șofer beat a intrat cu mașina într-un stâlp la Bicaz

La data de 29 februarie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii din cadrul Sericiului Rutier-BDNE Bicaz au fost sesizați cu privire la...