6 C
Piatra Neamț
vineri, martie 1, 2024

Fug parlamentarii din PDL: Mihaela Stoica a plecat ieri, Leonard Cadăr, la începutul săptămînii

Politică

Schema lui Carabelea nu a funcționat astăzi: Viceprimarul Alin Lehăduș rămâne pe funcție!

În spațiul public se știe că primarul Andrei Carabelea a fost profund deranjat de declarațiile viceprimarului Alin Lehăduș, pe care le-a considerat ofensatoare. Imediat după aceste declarații, au fost găsite pretextele administrative pentru care Lehăduș nu mai corespunde ca viceprimar.

Delegație nemțeană, prezentă la semnarea contractului de lucrări pentru cel mai mare spital de urgență al Moldovei

Contractele pentru construirea celor două spitale regionale Iaşi şi Cluj, cu bani din PNRR, au fost semnate ieri, la Guvern.

Senatorul Sorin Lavric(AUR) vrea președinția Consiliului Județean

Senatorul AUR, Sorin Lavric, și-a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, candidatura în cursa pentru președinția Consiliului Județean Neamț, din...

Primarul de Roznov a trecut la PSD! Îl susțin cu toată tăria pe Daniel Harpa, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț!

Lovitură grea pentru PNL Neamț, care pierde un primar important, Vasile Pavăl de la Roznov, care a ales tabăra PSD și mai...

Nu se ştie dacă aceste demisii se fac potrivit zicalei “cînd se scufundă corabia fug şobolanii” sau au motive diferite, fiecare după chemările sau convingerile sale. Din declaraţii, rezultă că unii sînt nemulţumiţi sus, alţii jos – adică la Bucureşti sau în teritoriu- însă, un lucru e cert, motivele celor doi parlamentari PDL demisionari nu par a fi aceleaşi.

Stoica: E problema conducerii PDL să se gîndească la soarta partidului

Mihaela Stoica - demisie
Mihaela Stoica – demisie

Demisia deputatei Mihaela Stoica din PDL a susprins, se pare, pînă şi cunoscătorii jocurilor politice. Anunţul făcut ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută fără întîrziere de ora anunţată, a sunat astfel: “Îmi dau demisia din PDL şi voi acţiona ca parlamentar independent. Le mulţumesc celor care m-au ajutat în cariera politică (…)”.

Bineînţeles că următoarea întrebare a fost legată de Gheorghe Ştefan, preşedintele PDL Neamţ, cu care a coborat ani de zile, şi administrativ, şi politic. “Pentru mine, domnul Ştefan este mai mult decît un şef de partid, a fost  şeful meu la primărie iar dînsul mi-a spus: “Faci cum crezi!”

Dacă la colegul său, Leonard Cadăr, motivele par să se lege de tentaţii mai promiţătoare chiar şi decît cele legate de şeful său favorit şi proaspăt ales, Vasile Blaga,la Mihalea Stoica, ele au fost formulate mai desluşit: ” Sînt multe motive desfăşurate în  timp: alegeri nereprezentative pentru un şef de partid, conferinţă nereprezentativă la PDL, (…)PDL nu face opoziţie! Aveam multe lucruri de pus la punct. PDL nu face lucruri constructive pentru oameni,  face politică de dragul politicii”.

Întrebată despre “Mişcarea populară” –  despre care se spune că s-ar orienta mai mulţi oameni din PDL, deputat a răspuns: “Sînt oameni de mare valoare pe care eu îi respect, dar nu cunosc, nu mi-au făcut nici o propunere”.

Despre Leonard Cadăr: “Din foarte puţine puncte de vedere aş putea spune că am avut vreodată legături cu dl senator Cadăr, cu plecarea către PNL  a domniei sale. Nu avem drumuri comune. (…?) Eu aşa am înţeles că a plecat la PNL!”

Despre Gheorghe Ştefan: “Am avut o colaborare foarte bună cu dl. primar Ştefan, sper s-o am în continuare, atît cît o să am putere o să sprijin în continuare activitatea primăriei, a fost o onoare pentru mine să fiu alături de membri PDL”.

Despre Leonard Cadăr: “Eu îmi respect colegii, pe domnul Blaga şi pe alţii. Dar, pentru mine, dl. Blaga şi alţi colegi nu reprezintă modelul meu de a face politică, ci alţii care au viziune şi ştiu să facă politică”.

Despre viitorul în politică: “Nimic nu este cu siguranţă, nu plec nici în PSD, nici în PNL, şi nici în alte partide care mai sînt şi astăzi. Poate în aceeaşi echipă din 2002-2004” (Alinaţa DA, nn). Senator cum nici nu s-a visat

Leonard Cadăr, senator PDL pe zona Roman, ieşit parlamentar pe voturile Elenei Udrea (un adevăr pe care nici Cadăr nu-l contestă), cu sprijinul primarului Leoreanu, şi-a demisia, luni, care din partidul care l-a făcut consilier judeţean, apoi director la DRUPO, şi, vîrful – vîrfului, senator.

Anunţul, demn chiar şi de Leonard Cadăr, suna aşa: “Stimaţi senatori, dragi colegi, datorită tensiunior din organizaţia PDL Neamţ,  îmi dau demisia din această organizaţie, rămînînd să lucrez ca senator independent în interesul cetaţenilor care m-au ales”.

Gheorghe Ştefan: Senatorul Cadăr a fost susţinătorul lui Vasile Blaga, el să spună de ce a demisionat din PDL Gheorghe Ştefan spune că senatorul Leonard Cadăr a fost susţinătorul lui Vasile Blaga şi că acesta ar trebui întrebat de ce Cadăr a părăsit partidul. ” Eu ştiu că Leonard Cadăr a negociat şi cu PSD şi cu PNL”, a declarat, pentru Agerpres, Gheorghe Ştefan.

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Schema lui Carabelea nu a funcționat astăzi: Viceprimarul Alin Lehăduș rămâne pe funcție!

În spațiul public se știe că primarul Andrei Carabelea a fost profund deranjat de declarațiile viceprimarului Alin Lehăduș, pe care le-a considerat ofensatoare. Imediat după aceste declarații, au fost găsite pretextele administrative pentru care Lehăduș nu mai corespunde ca viceprimar.

Dimișcă, Poveste fără sfârșit…

LAURENȚIU DIMIȘCĂ Galeriile de Artă „Lascăr Vorel” din Piatra-Neamț, vă invită să întâmpinați sosirea primăverii vizitând  expoziția „Poveste fără...

Daniel Harpa: Echipa PSD Neamț vă dorește primăvară frumoasă!

Dragi locuitori ai județului Neamț, echipa social-democrată vă urează cu prilejul zilei de 1 Martie ca toate visele să vă înflorească în...

Tânărul șofer din accidentul de azi noapte de la Petricani, nu a mai putut fi salvat

Cu tot efortul celor de la SMURD, deși i s-au făcut manevre de resuscitare și a fost transportat cu semne vitale la...

Un șofer beat a intrat cu mașina într-un stâlp la Bicaz

La data de 29 februarie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii din cadrul Sericiului Rutier-BDNE Bicaz au fost sesizați cu privire la...