-0.8 C
Piatra Neamț
marți, octombrie 26, 2021

Ştefan scoate contractele Monicăi Anton pe masă

Politică

Deputatul de Neamţ Iulian Bulai, potenţial ministru al Culturii în Guvernul Cioloş

Deputatul USR PLUS (de Neamţ) Iulian Bulai este opţiunea lui Dacian Cioloş pentru preluarea Ministerului Culturii, potrivit listei de ministeriabili prezentată aseară...

Deputatul Remus Munteanu: La mulţi ani celor care poartă numele Sfintei Parascheva!

Sfânta Parascheva, această cu adevărat mare şi vestită între femei, cuvioasă şi pururea pomenită, să vă aibă în pază și să vă...

Deputatul Remus Munteanu: Semnează petiția pentru susținerea proiectului de lege propus de PSD privind plafonarea prețurilor la electricitate și gaze!

Deputatul PSD de Neamţ, Remus Munteanu, a lansat pe pagina sa socializare apelul Partidului Social Democrat privind semnarea petiţiei pentru susţinerea proiectului...

PSD Neamţ: Românii mor pentru că nu încap în spitale, iar Cîțu își răsfață propriii primari! Votanții de la Congresul PNL au fost răsplătiți!

Micimea liberală se vede în aceste momente, când românii mor pecapete ori stau pe câte un colț de scaun în spitale,...

“Există interese personale şi de grup”
Gheorghe Ştefan, conferinţă de presă, 5 aprilie: “Aceste declaraţii sînt consecinţa mutaţiilor politice care au avut loc săptămîna trecută: de fapt, există  interese personale şi de grup din moment ce s-a făcut această mutare la nivelul primăriei Piatra Neamţ cu înlocuirea lui Dragoş Chitic  din funcţia de viceprimar. După părerea mea nu este o soluţie benefică pentru locuitorii din Piatra Neamţ, Dragoş Chitic  a fost unul din cei mai buni viceprimari iar înlocuirea lui pe interese nu este o soluţie benefică”.

Primarul a început prin a demonta o afirmaţie a viceprimăresei Monica Anton “care păcat că este avocat, că interpretarea legilor este pe bunul plac”- spune el, potrivit căreia dînsa are atribuţii delegate de primar în baza unor dispoziţii din luna iunie.

“Ce vrea să spună d-na Anton este că mai întîi persoanele contează şi pe urmă statul de funcţiuni . Eu vă spun ce spune legea: că dacă se schimbă viceprimarii, primarul poate delega – “Viceprimarul este subordonat primarului şi înlocuitorului de drept care îi poate delega atribuţiile sale”. Conform organigramei, poţi să îi delegi animite atribuţii sau nimic. Să le iei tu, primar, şi cu city managerul. Nu este nici o încâlcare a legii cum a spus d-na Anton. Tot potrivit legii, “primarul poate delega către administratorul public (şi) calitatea de ordonator de credite. Ceea ce am şi făcut. Nu persoane punem în organigramă, că se persoanele se pot schimba. S-a schimbat majoritatea politică cum spun dînşii – deşi n-are rost să vă mai arăt că noi avem un protocol de colaborare cu PP pe care l-au rupt ei, nu eu. Ei, împreună cu USL.

Cine sînt cei de la PP- DD şi ce interese au?
Vorbesc numai pe documente: pentru că avem aici trei persoane importante care se dau alba ca zăpada dar cred că sînt alba-neagra?

1. Dispoziţia 1 prin care am delegat d-lui Dragoş Chitic Poliţia Locală; d-na Anton a chemat mereu la ordin Poliţia locală şi le-a dat dispoziţii; iar eu i-am spus că Poliţia Locală este direct sub ordinea primarului. Ce să spun despre d-na Anton? Abatere, incompetenţă sau abuz în serviciu?

2. Monica Anton  şi-a permis să semneze în numele primarului un contract de prestări servicii cu Nenciu Vasile C-tin din Oradea/Bihor, semnat în numele lui Gheorghe Ştefan. D-na Anton a semnat în numele meu! (Anexa 1).

anexa-1
anexa-1

Mai apare un contract pînă cu firma SC Sursum Corda SRL tot din Oradea; o simplă coincidenţă că este aceeaşi adresă? De ce -or fi buni ăştia din Bihor?

Obiectul contractului – strategii locale de dezvoltare a serviciilor locale. Dar noi avem la Primărie direcţie, angajaţi, dar au venit cei de la Oradea, ca să ia, prin contractul semnat de d-na Anton în numele primarului, 677 milioane vechi. (Anexa 2)

anexa-2
anexa-2

3. Un grup de copii trebuie să meargă în Turcia, (mereu trebuie să se facă un festival , adaugă primarul). Primul copil care merge şi este trecut pe listă, este Anton Aida, care  este fata d-nei Monica Anton; iar primul de pe lista de delegaţi este Anton Monica Elena, d-na viceprimar, mama. Poate n-ar fi nimic, dar toţi ceilalţi merg cu autocarul doar cele două cu avionul: Monica Anton şi Aida Anton. Desigur, din banii Primăriei

(Anexele 3 şi 4).

anexa-3
anexa-3

anexa-4
anexa-4

4. Contracte ale cabinetului individual de avocatură Monica  Anton la Baroul din Bucureşti. Culmea este că acest barou face adresă către Cabinetul Negelschi şi Asociaţii  care avea contract la DRUPO Neamţ, care,  după cum se lăuda dl. Şerban Ciprian zis Suculeţ, o patronează  zice el.

Ce solicită cabinetul? Faţă de cele menţionate mai sus soliticăm rezilierea contractului pentru lipsă de profesionalism (…) Deci d-na Monica Anton acuză un coleg în genul  “ieşi tu afară că nu eşti bun profesionist şi vin eu că sînt profesionistă.(Anexa 5)

anexa-5
anexa-5

6. Contract CMI Urban, care este firma primăriei şi cabinet de avovatură Monica Anton, care este viceprimăreasă (Anexa 6).

anexa-6
anexa-6

Domnul ziarist Robert Iosub a întrebat la Agenţia Naţională de Integritate dacă nu este vorba despre o stare de incompatibilitate. Iată răspunsul ANI:  “Opinăm că deţinerea calităţii de avocat în cazul de faţă, cu cea de viceprimar este natură să genereze o situaţie de incompatibilitate”

Preşedintele PP-DD Neamţ, dator la Perla Invest
“Interesul este major aici, la noi, la Piatra Neamţ, a continuat Gheorghe Ştefan: în urma unui control la Curtea de Conturi ,la Perla Invest s-a descoperit SC Dan Alin Serv SRL are un debit peste două miliarde şapte sute şaizeci şi trei de lei la această firmă a Primăriei. Administrator este Ionela Şerban soţia d-lui Şerban zis Suculeţ şi precizez Suculeţ, să nu se creeze confuzii, fără supărări, aşa cum pe mine mă cheamă Pinalty şi am şi marcă înregistrată la OSIM.  La această societate are soţia 70 la sută şi 30 la sută fratele. Acum sînt în instanţă. Domnul Şerban este conducătorul PP-DD la judeţ. Vorbim politic despre nişte oameni care au interese economice şi de grup şi mă justific numai cu documente, nu vreau să fac afirmaţii gratuite, gen “soţul d-nei Anton e poliţist că i-ar fi promis dl. Stroe de la liberali că-l pune şef, cum se spune”, dar astea sînt zvonuri, şi eu nu pot să mă iau după zvonuri.

La CJ este un contract de refacerea zonelor de pădure cu SC Garden SRL – pe reconstrucţie ecologică. Se dă  în antrepriză, să execute lucrările o societate cu acţionarul principal Ciprian Şerban zis Suculeţ. Iar contractul de diriginte de şantier este a lui Mircea Gorgiu ce deţine funcţia descoru a lui Suculeţ. Deci socrul îl controlează pe ginere, eu zic că-i bine că n-o să se ajungă la conflicte în famile.”

Primarul – somaţie  către Monica Anton
Chiar la finalul conferinţei de presă, Gheorghe Ştefan, pe picior de plecare, a adăugat că ar mai fi ceva: “O somez pe d-na Monica Anton să predea cheia apartamentului 6 de pe D05, de pe Calea Romanului”.

N.R: Am înţeles că d-na viceprimar a trimis un comunicat de presă, ca răspuns la afirmaţiile primarului Ştefan, mai multor publicaţii. Ziarul nostru nu l-a primit, îl aşteptăm, însă, pe adresa redactie@viatanemteana.info. Îl vom publica ad-litteram, aşa cum va fi formulat.

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Astăzi, Sfântul Dumitru, cel care ar fi putut avea gloria lumii dar a ales-o pe cea a lui Isus

Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de mir este praznuit de catre Biserica Ortodoxa in fiecare an pe 26 octombrie. Acesta a trăit pe vremea...

A capitulat şi singura localitate din Neamţ unde nu intrase niciodată coronavirusul!

Pe 21 octombrie, coronavirusul a intrat în singura localitate din Neamţ care nu a avut niciodată, nici un caz de covid, după...

Băiat din Tupilaţi, dispărut dintr-un centru social

La data de 24 octombrie a.c., polițiștii din cadrul  Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizaţi cu privire la faptul că minorul...

Intervenţii masive în scandalul de la Târgu Neamţ: luptătorii de la acţiuni speciale, poliţişti, jandarmi din Neamţ şi Bacău

La data de 24 octombrie  a.c., în jurul orei 09.30,  polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamţ au fost sesizați cu privire la...

SINUCIDERE LA ROMAN. S-A ÎMPUŞCAT ÎN TÂMPLĂ!

Astăzi, în jurul orei 16.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați prin apel 112, de către o persoană de...