18.2 C
Piatra Neamț
luni, iunie 24, 2024

Ştefan scoate contractele Monicăi Anton pe masă

Politică

Totul despre mărirea pensiilor, ajutoare de deces, indemnizații și alte drepturi, în ședința Colegiului Prefectural Neamț

La sediul Instituției Prefectului județului Neamț, la 20 iunie a.c., au avut loc ședințele Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor...

Liberalii la Neamț, învinși, dar fericiți. Radiografia lui Lazăr: în urma PSD-ului, dar mai bine ca în 2020

Conferință de presă la PNL Neamț, cu George Lazăr președinte care nu își reproșează nimic și care prezintă nemțenilor un bilanț fericit...

AUR, singurul partid care a spart blocul PSD-PNL la primăriile din Neamț

Toate primăriile din Neamț au fost câștigate de PSD și PNL, cu excepția comunei Dămuc, unde a câștigat Anton Covasan, de la...

Rezultatele alegerilor locale 2024 în județul Neamț

Sursa: AEP CONSILIUL JUDEȚEAN NEAMȚ HARPA DANIEL-VASILICĂ (PSD) – 80.000 de voturi LAZĂR GEORGE (PNL) – 70.541...

“Există interese personale şi de grup”
Gheorghe Ştefan, conferinţă de presă, 5 aprilie: “Aceste declaraţii sînt consecinţa mutaţiilor politice care au avut loc săptămîna trecută: de fapt, există  interese personale şi de grup din moment ce s-a făcut această mutare la nivelul primăriei Piatra Neamţ cu înlocuirea lui Dragoş Chitic  din funcţia de viceprimar. După părerea mea nu este o soluţie benefică pentru locuitorii din Piatra Neamţ, Dragoş Chitic  a fost unul din cei mai buni viceprimari iar înlocuirea lui pe interese nu este o soluţie benefică”.

Primarul a început prin a demonta o afirmaţie a viceprimăresei Monica Anton “care păcat că este avocat, că interpretarea legilor este pe bunul plac”- spune el, potrivit căreia dînsa are atribuţii delegate de primar în baza unor dispoziţii din luna iunie.

“Ce vrea să spună d-na Anton este că mai întîi persoanele contează şi pe urmă statul de funcţiuni . Eu vă spun ce spune legea: că dacă se schimbă viceprimarii, primarul poate delega – “Viceprimarul este subordonat primarului şi înlocuitorului de drept care îi poate delega atribuţiile sale”. Conform organigramei, poţi să îi delegi animite atribuţii sau nimic. Să le iei tu, primar, şi cu city managerul. Nu este nici o încâlcare a legii cum a spus d-na Anton. Tot potrivit legii, “primarul poate delega către administratorul public (şi) calitatea de ordonator de credite. Ceea ce am şi făcut. Nu persoane punem în organigramă, că se persoanele se pot schimba. S-a schimbat majoritatea politică cum spun dînşii – deşi n-are rost să vă mai arăt că noi avem un protocol de colaborare cu PP pe care l-au rupt ei, nu eu. Ei, împreună cu USL.

Cine sînt cei de la PP- DD şi ce interese au?
Vorbesc numai pe documente: pentru că avem aici trei persoane importante care se dau alba ca zăpada dar cred că sînt alba-neagra?

1. Dispoziţia 1 prin care am delegat d-lui Dragoş Chitic Poliţia Locală; d-na Anton a chemat mereu la ordin Poliţia locală şi le-a dat dispoziţii; iar eu i-am spus că Poliţia Locală este direct sub ordinea primarului. Ce să spun despre d-na Anton? Abatere, incompetenţă sau abuz în serviciu?

2. Monica Anton  şi-a permis să semneze în numele primarului un contract de prestări servicii cu Nenciu Vasile C-tin din Oradea/Bihor, semnat în numele lui Gheorghe Ştefan. D-na Anton a semnat în numele meu! (Anexa 1).

anexa-1
anexa-1

Mai apare un contract pînă cu firma SC Sursum Corda SRL tot din Oradea; o simplă coincidenţă că este aceeaşi adresă? De ce -or fi buni ăştia din Bihor?

Obiectul contractului – strategii locale de dezvoltare a serviciilor locale. Dar noi avem la Primărie direcţie, angajaţi, dar au venit cei de la Oradea, ca să ia, prin contractul semnat de d-na Anton în numele primarului, 677 milioane vechi. (Anexa 2)

anexa-2
anexa-2

3. Un grup de copii trebuie să meargă în Turcia, (mereu trebuie să se facă un festival , adaugă primarul). Primul copil care merge şi este trecut pe listă, este Anton Aida, care  este fata d-nei Monica Anton; iar primul de pe lista de delegaţi este Anton Monica Elena, d-na viceprimar, mama. Poate n-ar fi nimic, dar toţi ceilalţi merg cu autocarul doar cele două cu avionul: Monica Anton şi Aida Anton. Desigur, din banii Primăriei

(Anexele 3 şi 4).

anexa-3
anexa-3

anexa-4
anexa-4

4. Contracte ale cabinetului individual de avocatură Monica  Anton la Baroul din Bucureşti. Culmea este că acest barou face adresă către Cabinetul Negelschi şi Asociaţii  care avea contract la DRUPO Neamţ, care,  după cum se lăuda dl. Şerban Ciprian zis Suculeţ, o patronează  zice el.

Ce solicită cabinetul? Faţă de cele menţionate mai sus soliticăm rezilierea contractului pentru lipsă de profesionalism (…) Deci d-na Monica Anton acuză un coleg în genul  “ieşi tu afară că nu eşti bun profesionist şi vin eu că sînt profesionistă.(Anexa 5)

anexa-5
anexa-5

6. Contract CMI Urban, care este firma primăriei şi cabinet de avovatură Monica Anton, care este viceprimăreasă (Anexa 6).

anexa-6
anexa-6

Domnul ziarist Robert Iosub a întrebat la Agenţia Naţională de Integritate dacă nu este vorba despre o stare de incompatibilitate. Iată răspunsul ANI:  “Opinăm că deţinerea calităţii de avocat în cazul de faţă, cu cea de viceprimar este natură să genereze o situaţie de incompatibilitate”

Preşedintele PP-DD Neamţ, dator la Perla Invest
“Interesul este major aici, la noi, la Piatra Neamţ, a continuat Gheorghe Ştefan: în urma unui control la Curtea de Conturi ,la Perla Invest s-a descoperit SC Dan Alin Serv SRL are un debit peste două miliarde şapte sute şaizeci şi trei de lei la această firmă a Primăriei. Administrator este Ionela Şerban soţia d-lui Şerban zis Suculeţ şi precizez Suculeţ, să nu se creeze confuzii, fără supărări, aşa cum pe mine mă cheamă Pinalty şi am şi marcă înregistrată la OSIM.  La această societate are soţia 70 la sută şi 30 la sută fratele. Acum sînt în instanţă. Domnul Şerban este conducătorul PP-DD la judeţ. Vorbim politic despre nişte oameni care au interese economice şi de grup şi mă justific numai cu documente, nu vreau să fac afirmaţii gratuite, gen “soţul d-nei Anton e poliţist că i-ar fi promis dl. Stroe de la liberali că-l pune şef, cum se spune”, dar astea sînt zvonuri, şi eu nu pot să mă iau după zvonuri.

La CJ este un contract de refacerea zonelor de pădure cu SC Garden SRL – pe reconstrucţie ecologică. Se dă  în antrepriză, să execute lucrările o societate cu acţionarul principal Ciprian Şerban zis Suculeţ. Iar contractul de diriginte de şantier este a lui Mircea Gorgiu ce deţine funcţia descoru a lui Suculeţ. Deci socrul îl controlează pe ginere, eu zic că-i bine că n-o să se ajungă la conflicte în famile.”

Primarul – somaţie  către Monica Anton
Chiar la finalul conferinţei de presă, Gheorghe Ştefan, pe picior de plecare, a adăugat că ar mai fi ceva: “O somez pe d-na Monica Anton să predea cheia apartamentului 6 de pe D05, de pe Calea Romanului”.

N.R: Am înţeles că d-na viceprimar a trimis un comunicat de presă, ca răspuns la afirmaţiile primarului Ştefan, mai multor publicaţii. Ziarul nostru nu l-a primit, îl aşteptăm, însă, pe adresa redactie@viatanemteana.info. Îl vom publica ad-litteram, aşa cum va fi formulat.

Mai multe articole

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Astăzi, mare sărbătoare creștină: Pogorârea Sfântului Duh. Păcatul care nu se iartă

Astăzi, creștini sărbătoresc Rusaliile sa Pogorârea Sfântului Duh, care  marcheaza intemeierea Bisericii prin trimiterea de catre Dumnezeu a Sfantului Duh in lume ca sa imputerniceasca...

Tg. Neamț/Accident auto cu părăsirea locului faptei

La data de 21 iunie a.c., în jurul orelor 13:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați de un bărbat...

Trafic monitorizat și polițiști în punctele aglomerate din Neamț, în minivacanța de Rusalii

Polițiștii nemțeni vor fi la datorie în weekend-ul prelungit marcat de Sărbătoarea Rusaliilor pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică.

Pietreanul Cezar Nasuescu, pe bicicletă, din Londra la Piatra Neamț. Al treilea tur pe două roți prin Europa

Mariana OLTEAN În 17 iunie 2024, pietreanul Cezar Nasuescu a pornit pe bicicletă din capitala Angliei, cu destinația...

Cartușe ”ca noi”, găsite de un bărbat din Ghindăoani la temelia casei

Echipa pirotehnică din cadru ISU Neamț a intervenit în comuna Ghindăoani pentru asanarea a 223 de cartușe de calibrul 7,92 și unui...