3.2 C
Piatra Neamț
sâmbătă, decembrie 2, 2023

Consiliul Judeţean, şedinţa tuturor posibilităţilor

Politică

PSD Piatra Neamţ, reunit în mai multe şedinţe/Administraţia, pensiile şi finalul anului, teme principale

În preajma a trei achiziţii importante pentru organizaţia judeţeană şi cea locală (- vorbind doar de cele publice-  Dan Vasiliu și Florian Adrian Hopșa,...

APP Neamţ a fuzionat cu Alianţa Naţional Ţărănistă, sub sigla AUR. Preşedintă, Emilia Arcan, fostă senatoare de Neamţ

Organizația Județeană Neamț a Alianței Național Țărăniste, a finalizat procesul de fuziune prin absorbție a filialei Alianţei pentru Patrie Neamț. La nivel...

Remus Munteanu(PSD): “Am votat pentru majorarea pensiilor, pentru corectarea inechităţilor pentru cei care au muncit la fel”

Deputatul PSD de Neamţ, Remus Munteanu, a declarat că a votat, luni, pentru majorarea pensiilor, care va avea loc începând de anul...

Primarul de Gârcina şi doi consilieri judeţeni foşti liberali au trecut la PSD

Comunicat de presă Rezultatele bunei guvernări a premierului Marcel Ciolacu, președintele PSD, și noua viziune a președintelui nemțenilor social-democrați,...

Rotaru-spectator: pe Dan Constantin, mai am oleacă şi-l bat!

Ion Rotaru şi-a făcut veacul, ieri, printre consilierii judeţeni, de care l-a cuprins o mare iubire, de cînd nu i-au aprobat bugetul şi le-a spus să le fie ruşine, că ei, primarii, i-au făcut consilieri. Oricum, era mai bine dispus şi a avut timp să facă deliciul presei la marginea sălii. Şi-a început înţepăturile la depunerea jurămîntului unui pp-de-dist. Printre alte cuvinte solemne şi tulburătoare, noul consilier a rostit şi “Spre binele locuitorilor judeţului Neamţ”. Stîrnit bine după ce consilierii i-au tăiat mălaiul de la Bisericani, Rotaru s-a exprimat tare, cuprins de uimire: “Auzi, Doamne, spre binele locuitorilor judeţului Neamţ!!!”.

După care şi-a continuat tirada ironică, mai ales cînd a auzit că este vorba despre un proiect de reorganizare “nu ştiu cînd mai lucrează ăştia, că tot timpul se reorganizează!”.

Primarul de Alexandru cel Bun şi-a continuat foiala în scaunul spectatorilor cu ochii pe toată şedinţa, mai comentînd, mai dînd sfaturi secretarei să le toarne ceva apă la consilieri “c-or fi năbuşit săracii!..”.

Prezenţa primarului de Alexandru cel Bun în sala Consiliului Judeţean, s-a făcut cu un scop: poate primea bani pentru sanatoriul Bisericani. N-a primit nimic că nici nu s-a pus problema, dar a rămas cu o concluzie: “Ăştia n-au nici lideri de grup, nici nu cunosc legea, vin aici pe bîjbîite. Iar pe Dan Constantin mai am oleacă şi-l bat”.  Bate-l, bate-l Ioane, că tu l-ai ţinut la sînul tău  lăptos în PSD…

Consilierii, sfătuiţi să numere voturile cu abacul

S-a repus în funcţiune votul electronic, după ce fusese sistat de ceva timp de cauze despre care s-a spus că ar fi tehnice. Dacă erau probleme cu numărarea mîinilor ridicate de cîte două ori, nici votul electronic n-a prea mers bine. Anume că  atunci cînd mergea butonul de vot, nu mergea microfonul şi invers, iar consilierii, de, ca oamenii, voiau să şi voteze să şi comenteze. Dacă nu s-a putut, unii au uitat să mai apese pe butonul de vot, iar la numărare iar nu mai ieşeau voturile: “Văd că merge greu şi cu votul electronic”, a constatat Culiţă Tărîţă. “Introduceţi, domnule, abacul, v-o fi greu cu tehnica asta şi cu număratul…”, a spus Rotaru.

Ungeri pe la instituţiile CJ

Gabriel Pavăl Dan va fi reprezentantul Consiliului Judeţean în Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Roman;

Gabriel Vişan este reprezentantul CJ la societatea ECO Neamţ;

Mircea Pintilie (20 de voturi), Vasile Pruteanu (19), Adrian Bourceanu (19), Vasile Murariu(20), Ciprian Şerban (18) şi Iulia Şerban(17) sînt reprezentanţii CJ în ATOP Neamţ.

Consileri noi

Începînd de ieri, avem doi noi consilieri la judeţ: Adrian Asmarandei în locul lui Mihai Fărcăşanu, de la Partidul Poporului, şi Alin Emanuel Lucian Antohi, în locul lui Decebal Arnăutu, ars pentru trădarea dată PDL pe tema Apa Serv.

Alin Antohi vine de la APEL pe filiera UNPR.

Micromedica, faultată de consilieri

Motivare preşedinte: “Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a solicitat Consiliului Judeţean Neamţ, în calitate de proprietar, acordul pentru demararea unei proceduri legale de închiriere a unui spaţiu construit aparţinînd patrimoniului Judeţului Neamţ, aflat în folosinţa gratuită a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, situat în incinta Ambulatoriului Integrat al SJU Piatra Neamţ, în vederea desfășurării unei activităţi medicale. Pe lîngă aspectul utilităţii din punct de vedere medical, închirierea acestui spaţiu va conduce la încasarea unor sume de bani atît în bugetul spitalului cît și în cel al Consiliului Judeţean Neamţ.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ va stabili pragul minim al chiriei de începere a licitaţiei printr-un raport de evaluare întocmit de un evaluator atestat ANEVAR şi va reţine 30% din chiria obţinută prin închirierea spaţiilor, iar cota de 70% revine Consiliului Judeţean Neamţ şi va fi virată în contul Consiliului Judeţean Neamţ”.

Beneficiarul ar fi trebuit să fie Micromedica.

Neculai Puşcaşu: Să le închiriem, dar numai pentru 4 ani!

Comisia Juridică: Aviz nefavorabil, nu avem punctul de vedere al Consiliului de Administraţie!

Dan Constantin: Să fie discutat într-o altă şedinţă, pentru că domnul director al Spitalului n-a avut bunăvoinţa s-o discute în CA!

Gabriel  Farcaş: O încercare de a boicota activitatea Spitalului Judeţean, vă folosiţi de orice mijloace!

Dan Constantin: Există diferenţe între contractele de închiriere ale agenţilor economici de acolo, diferenţe de suprafeţe!

Adrian Bourceanu: Să se discute în CA!

Culiţă Tărîţă către Pruteanu: Aţi fost preşedinte, e vreo ilegalitate, sînt contracte încheiate din mandatul dumneavoastră!

Pruteanu către toţi: Nu, dar mi se pare normal să aibă şi Consiliul de Administraţie punctul său de vedere. Concluzii: proiectul nu a trecut, Micromedica stă cu contractul suspendat.

DRUPO şi TROLEIBUZUL, mîncătorii de bani

Culiţă Tărîţă: “Troleibuzul are datorii de 14 miliarde de lei, are de achitat salarii şi banii la sindicat, care a cu cîştigat procesul în instanţă”.

Audit la DRUPO:  31 decembrie – datorii de 8.159.922 lei, din care 3.132.982 la furnizori; 2.052.957 credite bancare pe termen lung şi mediu; 1.500.000 credite bancare pe termen scurt.

“Banca a atenţionat DRUPO că va începe procedurile de executare silită”.

Inspectoratul şcolar vrea să plimbe gratis participanţii la olimpiada de chimie

Trei sute de milioane de lei a cerut ISJ Neamţ Consiliului Judeţean pentru finanţarea olimpiadei de chimie care va avea loc la Piatra Neamţ, plus acordul ca Troleibuzul să transporte elevii şi profesorii (500) gratuit, în oraş.

Cererea a ridicat consilierii în aer, pro şi contra, ba ca să ajutăm ştiinţa, dar da, s-o ajutăm dar numai cu o sută de milioane de lei; dar de ce să ia Inspectoratul bani cîţi au dat consilierii la trei comune? Ba să se modifice acordul de asociere. Pînă la urmă  a rămas că se vor da 300 de milioane şi că participanţii se vor plimba cu alte autobuze.

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. mai lasa-ne badie Rotaru cu spectacolul asta de doi lei.Ce , nu mai ai bani pentru betoane la Aqua parc?ai nenorocit Piatra Neamt in datorii, ai vandut islazul comunei si ti-ai bagat toate neamurile si slugoii la Bisericani.Lor nu mai ai de unde le da bani? Trimite-i acasa. Du-te la Udrea pe careia ii admirai sangele din instalatie sa te rezolve. N-o mai fa pe victima cu Bisericaniul ca dai la om de…

Comments are closed.

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

1 Decembrie/Avansări în grad la ISU Neamţ pentru şase pompieri

Alături de întreaga țară, pompierii nemțeni sărbătoresc în data de 1 decembrie - Ziua Națională a României. La sediul ISU Neamț, cu...

Remus Munteanu, deputat PSD: La mulţi ani, România, la mulţi ani tuturor românilor!

LA MULŢI ANI, ROMÂNIA! La mulţi ani celor care fac să se vorbească frumos...

Munitie din cel de-al doilea război mondial, descoperită pe Cernegura

Ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit în municipiul Piatra Neamț pentru asanarea unei...

Foc izbucnit la un magazin din Alexandru cel Bun. Un paramedic aflat în trecere a evacuat o persoană

incendiu magazin alimentar sat Bistrita, com Alexandru cel Bun ISU NT La ora 09:58, pompierii au fost înștiințați despre...

Prefectul de Neamţ aduce noutăți importante despre Drumul Expres Piatra Neamț – Bacău

"După ani de promisiuni, suntem mai aproape ca niciodată de realizarea drumului expres Piatra Neamț - Bacău, un proiect esențial pentru regiune,...