0.4 C
Piatra Neamț
luni, decembrie 6, 2021

Culiţă, stăpîneşte şedinţa!

Politică

Liviu Dragnea a devoalat încă din 2019 jaful din energie! Un adevăr neluat în seamă şi care ne costă dramatic(Emilia Arcan, preşedinta APP Neamţ)

"Haideți să ne amintim împreună cât adevăr spunea președintele Liviu Dragnea, despre jaful din România …!Dar, din...

Emilia Arcan (A.P.P. Neamţ): La mulți ani, dragi români! La mulți ani, dragi nemțeni!

De ziua noastră, a tuturor romanilor, transmit un gând bun şi un sincer “La mulți Ani!” românilor de pretutindeni și nemțenilor mei...

Remus Munteanu(PSD): LANSĂM PROGRAMUL DE GUVERNARE! Marţi, ora 18

Deputatul PSD de Neamţ, Remus Munteanu, informează pietrenii despre lansarea Programului de Guvernare a PSD, în...

Bogdan Gavrilescu dă asigurări că PMP nu va ieşi din scena politică, dar nu exclude colaborarea cu PNL

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Neamţ, Bogdan Gavrilescu a declarat astăzi într-o emisiune TV, că "PMP nu se uneşte cu nimeni!", dar că...

“De 23 de ani sînt primar dar eu n-am văzut aşa ceva în şedinţa de Consiliul Local la Taşca, ca ceea ce am văzut azi aici!”, a spus primarul Alexandru Drăgan, în plenul unei şedinţe zbuciumate, miercuri, la Consiliul Judeţean.

Ochiul dracului a fost motivul pentru care dragii noştri aleşi numai că nu s-au încăierat, în rest, ieşirile din sală au ţinut loc de negocieri la masa verde, democraţia primarilor n-a reuşit să întoarcă majoritatea formată în Legislativul nemţean, apele s-au tulburat ceva mai mult în politica locală: nici primarii invitaţi şi nici consilierii nu mai ştiau care pe cine înjură, unele nedumeriri s-au iscat pe felul cum au votat unii consilieri. Mirări pe faţa tuturor: ” Da, aşa, dacă e trădare, adică dacă o cer interesele partidului, fie. Dar cel puţin s-o ştim şi noi!”

Banii: ce dracu să împarţi?

Tarata Culita cu banii
Tarata Culita cu banii

Preşedintele Culiţă Tărîţă citeşte împărţirea bugetului. Reiese că la Piatra Neamţ s-ar fi dat ceva mai mult decît suma propusă de el “în rest, spune preşedintele, diferenţe la comune nu prea au fost!”. “Ei, nu! Sînt diferenţe”, au spus unii primari.

Sala, loc de spectacol

Ion Rotaru (primar, scos parcă din minţi, ia microfonul şi iese în faţă; la tonalitatea lui nu mai are nevoie de microfon): “De ce să împărţiţi bugetul dumneavoastră, consilierii? Noi ar trebui să-l împărţim, pentru că noi v-am trimis aici! Dacă voi aţi reprezenta interesele primarilor…”

Emilia Arcan: “Domnule primar, dacă ne-am comporta toţi la fel….”

Bogdan Onu  (consilier, se ridică şi merge la masa preşedintelui): “Domnule Tărîţă, aţi organizat un circ aici!”

Ion Rotaru (revine, mai nervos, despre tăierea bugetului şi criza de la Bisericani): “Eu sunt în stare să pun într-un autobuz toţi bolnavii din spital şi să-i aduc aici. Mă ştiţi că sînt nebun. Dacă nu-mi daţi bani, atunci luaţi spitalul!”

Aurora Bălan (primăriţa de Gîrcina, din spatele sălii, la fel de nervoasă că Ion Rotaru): “Să-l întreb eu pe domnul Dan Constantin dacă în 2005 aşa a făcut cum face acum! În 2005, la inundaţii, dl. Constantin împarte – la Ceahlăul 5 miliarde, la Grinţieş 4, iar tu, Aurora, că eşti mai aproape, ia tu 500 de milioane. Cînd o să lucreze consilierii judeţeni şi pentru primari? Ce-aţi făcut cu Lacul Cuejedel? (se enervează şi mai tare), l-aţi aprobat, şi după aia aţi luat banii şi i-aţi mutat la Piatra Şoimului! (rumoare între consilieri)

Culiţă Tărîţă (calm): “Să lăsăm primarii să vorbească! Să-i ascultăm fără ceartă! Eu am fost cu propunerea ca în acest an să nu se ţină cont la împărţirea bugetului de culorile politice. Să împărţim sărăcia!” (Rotaru şi Tudorel încep să se certe).

Aurora Bălan (se enervează şi mai tare): “La Gîrcina, Consiliul Judeţean n-a făcut nici măcar dumul judeţean! Eu l-am făcut, am împrumutat bani! Vă dau în judecată, mi se pare corect ca să ne daţi banii înapoi!”

Preşedintele continuă cu exemple din buget(…) “La Alexandru cel Bun s-au tăiat 5 miliarde…” . Rotaru sare în sus: “Nu se poate, vi-i trimit aici!”.

Peste gălăgia generală se aude vocea primarului de Mărgineni “Vreau să vorbesc, am 5 mandate!”.

Şeful CJ: “Diferenţele se văd pe culoarea politică!”

Primarul de Ştefan cel Mare: “Se dărîmă şcoala, copiii n-au toaletă în şcoală, oamenii calcă în glod, ei mă iau de guler şi spun te-am ales, fă ceva!”.

Sare primarul de Cîndeşti şi-i ia vorba din gură: “Am cea mai mare comună ca număr de familii, am datorii de 3 miliarde pentru şcoală!”

Gabi Pavăl, împăciutor: “Noi am mers pe la primari, am stat de vorbă, le-am promis că vom fi echitabili. Ţine de jurămîntul nostru. Aceste comune, cum e Alexandru cel Bun, e important ca sanatoriul…”

Dan Vasile Constantin revine cu precizări la împărţirea bugetului: “Orice autoritate publică locală are surse de buget…Ţ

Culiţă Tărîţă: “Aţi mai spus-o, nu mai inventaţi roata…!”

Constantin: “Dumneavoastră aţi reinventat-o!”

Primarul de Timişeşti: “În ultimii 4 ani ne plasăm pe ultimul loc, ce-s eu vinovat dacă-s nou? De ce nu primesc bani?”

C. Tărîţă: “Să vă răspundă Dan Constantin!”

Dan Constantin: “Eu sînt doar un consilier judeţean, de ce translataţi această problemă, care este personală, către  mine?”

Culiţă Tărîţă: “Să mă ferească Dumnezeu, înseamnă să vă acord mai multă atenţie decît meritaţi!”

Constantin: “Dumneavoastră vi se acordă mai multă atenţie decît meritaţi!”.

Primarul de Cordun: “Eu sînt cel mai fericit, am zero lei! Ce mai am, vreo 40.000 de lei, îi dau lui Ion Rotaru. Da vin şi vă dau factură la Consiliul Judeîean pentru că am deszăpezit 6,5 km de drum… ”

Culiţă Tărîţă: “Haideţi domnule primar, la ce buget are Cordun”…

Primarul de Cordun: “Da, dar de cîte ori am fost la DNA pentru banii ăştia!? Am 54 de dosare!”.

Primarul de Taşca le spune tuturor din Consiliu că nu ştiu să aducă bani pentru proiecte europene, şi se întreabă la ce-au mai fost buni consilierii. În opinia sa ar fi putut schimbaţi “cu un miliţian care face înmulţirea, fluieră, mergem mai departe! Aţi mers în străinătate, şi ce aţi învăţat? V-aţi adus maşini. Vă informez că este ultimul mandat, o să candidez să fiu mare consilier judeţean!”

Primarul de Tarcău, calm, înşiră cifre, reiese că el este păcălitul fiecărui buget, cu o veşnică ţeapă trasă de Finanţe, cel de Ruginoasa cere să nu se creeze precedent cu taxa sanitară, cel de la Pipirg spune că va împumuta bani, primarul de Urecheni e convins că la cîţi bani a primit o să-l aştepte populaţia cu flori în comună.

Din sală, se aude vocea hîtră a unui primar: “Aoleu, Culiţă, stăpîneşte şedinţa!”

În loc de concluzii:

Dan Constantin, în mare formă, şi-a luat toţi pumnii în cap de la primari. Şi părea că i-a făcut plăcere;

Radu Tudorel a avut ziua stricată pentru că a ratat foarte multe ocazii de a se remarca, cu o excepţie care l-a scos din minţi pe Ion Rotaru;

Primarii au plecat nemulţimiţi, indiferent de culoarea politică;

Culiţă Tărîţă a avut în mîini două găini cu ouă de aur: UNPR-PDL-PPD, o posibilă variantă de majoritate, UNPR-PSD-PNL-PC, o altă variantă. Le-a jumulit pe amîndouă şi a rămas să bată cu o majoritate făcută contra vîntului: PDL-PSD-PNL-PC-PPDD.

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. La urmatoarea sedinta de CJ, daca nu mai vin primarii (ca s-au lamurit ca au fost pusi in arena precum catei buni de latrat), pot veni cateva autobuze cu tigani de la speranta. Partea de circ va fi asigurata!

Comments are closed.

Spațiu publicitar

Ultimele noutăți

Locuri de muncă în Neamţ în această săptămână(Document AJOFM)

Zona Piatra-Neamț Denumire loc de muncaNr locuriAGENT DE SECURITATE1AMBALATOR MANUAL4AMBALATOR MANUAL2CASIER5COFETAR2CROITOR2CROITOR-CONFECTIONER ÎMBRACAMINTE, DUPA COMANDA2ELECTRICIAN DE ÎNTRETINERE SI REPARATII1FACTOR...

Remus Munteanu(deputat)/Felicitare de Sf. Nicolae

Îl sărbătorim astăzi pe Sfântul Nicolae, cunoscut ca protector în special al celor tineri, devenit peste veacuri...

Piatra Neamţ/Poliţia a prins tâlharii din staţia de autobuz

La data de 3 decembrie a.c., în jurul orei 18:30,  polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați prin SNUAU...

Braconaj pe Lacul Bicaz/Plase întinse pe 130 de metri

La data de 3 decembrie  a.c., polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț au acționat pe luciul de apă al Lacului Izvorul...

Poliţia Neamţ anunţă amplasarea de radare în judeţ; controale la anvelopele de iarnă

Poliţiştii rutieri sunt prezenţi în teren, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie iar pentru siguranţa traficului rutier vor fi amplasate radare pe principalele...