Vremea în Neamţ în următoarele zile Vremea în Neamţ în următoarele zile
La Piatra Neamț, până sâmbătă, 7 decembrie, vremea va fi rece, mai ales noaptea și dimineața, când temperaturile minime ale aerului vor scădea până... Vremea în Neamţ în următoarele zile

La Piatra Neamț, până sâmbătă, 7 decembrie, vremea va fi rece, mai ales noaptea și dimineața, când temperaturile minime ale aerului vor scădea până la minus 4 grade Celsius. Pe timpul zilei, valorile maxime ale aerului se vor situa între 3 și 6 grade Celsius. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab la moderat. Apoi, de duminică, 8 decembrie, vremea va intra într-un ușor proces de încălzire, cu valori diurne de până la 7 sau chiar 8 grade Celsius. Noaptea vor fi temperaturi mai prietenoase, care se vor situa între 1 și 3 grade Celsius.

În Moldova, conform Administrației Naționale de Meteorologie, în aceste zile, vremea va fi  relativ rece, cu temperaturi maxime de 2-5 grade Celsius și minime de -5 și -3 grade Celsius. Încălzirea vremii din perioada 7-10 decembrie va determina înregistrarea unor diferențe diurne de 5 grade, respectiv 8 grade Celsius, și nocturne de -2 și 2 grade Celsius. Ulterior, temperatura va avea variații de la o zi la alta, iar estimările prognostice indică temperaturi peste cele normale pentru a doua decadă a lunii decembrie.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor slabe cantitativ va fi  în creștere începând cu data de 10 decembrie. Azi dimineață, pe masivul Ceahlău au fost minus 13 grade Celsius, iar la Piatra Neamț minus 4.

V.ANDRIEȘ

 

Viaţa Nemţeană