Vreme instabilă până pe 7 iunie Vreme instabilă până pe 7 iunie
V. ANDRIEŞ În Neamț, vremea se va menține rece și instabilă. Ieri, Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă informare de precipitații, valabilă... Vreme instabilă până pe 7 iunie

V. ANDRIEŞ

În Neamț, vremea se va menține rece și instabilă. Ieri, Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă informare de precipitații, valabilă până în data de 31 mai, la ora 23.

Conform ANM, în intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse, căderi de grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp și pe arii restrânse 30-40 l/mp.

În Moldova, până în ultima zi a acestei luni regimul termic va fi caracterizat de valori mai coborâte decât cele normale perioadei, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 16 și 19 grade Celsius și minime de 8-9 grade Celsius. Ulterior datei de 31 mai, valorile termice vor crește treptat, maximele ajungând spre medii în jurul a 26 de grade Celsius (în zilele de 5, 6 și 7 iunie), pornind de la medii de 19-20 de grade Celsius în ziua de 1 iunie. Temperaturile minime vor crește de la medii în jurul a 8 grade Celsius în prima zi a lunii iunie, spre 14 grade Celsius în nopțile de 6 și 7 iunie.

Vremea instabilă se va menține până în data de 7 iunie.

Viaţa Nemţeană