Vinovatul pentru incendiul uriaş de la Izvorul Muntelui va plăti! 56 de oameni au luptat 6 ore cu flăcările Vinovatul pentru incendiul uriaş de la Izvorul Muntelui va plăti! 56 de oameni au luptat 6 ore cu flăcările
Peste 55 de oameni au luptat, luni după amiază, să stingă incendiul de la Izvorul Muntelui, care ameninţa să se extindă spre pădure. Cauza... Vinovatul pentru incendiul uriaş de la Izvorul Muntelui va plăti! 56 de oameni au luptat 6 ore cu flăcările

Peste 55 de oameni au luptat, luni după amiază, să stingă incendiul de la Izvorul Muntelui, care ameninţa să se extindă spre pădure. Cauza este neglijenţa criminală a unui om care ars buruienile uscate, fără a avea la îndemână o sursă rapidă şi eficientă de a stinge un eventual incendiu.

Potrivit ISU Neamţ, arderea de vegetație uscată din data de 18 martie a.c., de pe un teren proprietate privată din orașul Bicaz – Izvorul Muntelui,  s-a propagat la fondul forestier, unde au ars aproximativ 10 hectare de litieră și cioate și arbori uscați(aproximativ 20 metri cubi lemn).

  • Lupta tuturor forțelor angrenate pentru lichidarea tuturor focarelor a durat aproximativ 6 ore și a implicat 2 ofiteri și 26 de subofitțeri din cadrul ISU Neamț, 10 voluntari din cadrul SVSU Bicaz și 10 lucrători ai Ocolului Silvic Bicaz.

Proprietarul terenului de unde a pornit arderea de vegetație uscată și a resturilor vegetale, care s-a propagat la fondul forestier, a fost sancționat cu amendă de către inspectorii de specialitate din cadrul instituției noastre.

Acțiunea de sancționare contravențională a celor vinovați de producerea incendiilor de vegetație, care pot fi identificați, va continua.

Viaţa Nemţeană