Viceprimarul Luminiţa Vârlan: Ne dorim din tot sufletul redeschiderea Pieţei şi am oferit şi soluţii Viceprimarul Luminiţa Vârlan: Ne dorim din tot sufletul redeschiderea Pieţei şi am oferit şi soluţii
Luminiţa Vârlan, viceprimarul municipiului Piatra Neamţ, a declarat, astăzi, că subiectul Urban – Piaţa Centrală a devenit obiect de presiune asupra consilierilor locali,  cărora... Viceprimarul Luminiţa Vârlan: Ne dorim din tot sufletul redeschiderea Pieţei şi am oferit şi soluţii

Luminiţa Vârlan, viceprimarul municipiului Piatra Neamţ, a declarat, astăzi, că subiectul Urban – Piaţa Centrală a devenit obiect de presiune asupra consilierilor locali,  cărora li se impune varianta administrării de către CMI Urban, în mod repetat, obsesiv şi sistematic.

Nu vorbim aici de politică, deşi domnul primar a găsit vinovatul – grupul PSD-ALDE. Dacă ar fi să vorbim de politică, i-am aminti domnului primar Dragoş Chitic faptul că pe vremea când domnia sa conducea oraşul în regim de interimat, PSD Neamţ, prin domnul preşedinte Ionel Arsene, pe atunci deputat, prin oamenii săi de la Piatra Neamţ a făcut demersurile pentru obţinerea rapidă a fondurilor necesare reconstruirii Pieţei Centrale. Vorbim despre un obiectiv social în primul rând, dar şi unul economic, pe care domnul primar îl vrea neapărat şi vă rog să subliniaţi, neapărat, în administrarea CMI Urban SA. Vorbim de aceeaşi companie pentru care nu mai departe, în urmă cu doi ani, solicita prin toate pârghiile, intrarea în insolvenţă. Dacă varianta legală a licitaţiei, nu i se pare a fi suficient de repede finalizată – îi reamintim că nu PSD a depus contestaţie la licitaţie-, îi propunem o altă variantă, cât se poate de responsabilă pentru domnia sa: să preluăm acest serviciu noi, Primăria, cu bani încasați direct de primărie, fără intermediari care să genereze situaţii greu de controlat. Toată lumea ar avea de câștigat, dar mai ales comercianții şi clienții  pe care domnul primar nu i-a avut în vedere când a vrut să daea Piața unei societăți pe care a trimis-o în insolvență. Mi se pare cea mai bună variantă în momentul de faţă, până la soluţionarea contestaţiei şi atribuira prin licitaţie”, a precizat viceprimarul.

„Îi informăm pe locuitorii municipiului Piatra Neamţ, despre faptul că aşa cum PSD a depus toate eforturile să obţină bani pentru ridicarea unei noi pieţe, doreşte pentru pietreni o piaţă care să fie administrată corect şi care să deservească pietrenii şi nu alte interese.”, a adăugat Luminiţa Vârlan.

 

Viaţa Nemţeană