Viceprimarul Gavrilescu cere redeschidrerea Spitalului. O mare unitate, blocată pentru 47 de pacienţi! Viceprimarul Gavrilescu cere redeschidrerea Spitalului. O mare unitate, blocată pentru 47 de pacienţi!
Bogdan Gavrilescu, viceprimar de Piatra Neamţ şi preşedinte PMP, se face auzit printr-un apel pe care l-a lansat în numele tuturor nemţenilor care au... Viceprimarul Gavrilescu cere redeschidrerea Spitalului. O mare unitate, blocată pentru 47 de pacienţi!

Bogdan Gavrilescu, viceprimar de Piatra Neamţ şi preşedinte PMP, se face auzit printr-un apel pe care l-a lansat în numele tuturor nemţenilor care au nevoie de serviciile medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ. Cea mai mare unitate medicală din judeţ este dedicată exclusiv pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, încă din perioada stării de urgenţă.

Cer redeschiderea Spitalului Județean Neamț!
Fac apel către colegii din administrație și autoritățile cu factor de decizie, pentru redeschiderea secțiilor din cadrul celui mai mare spital din Neamț.
Nu e admisibil să blocăm un spital întreg, pentru 47 de pacienți infectați cu Covid-19.
Ce facem cu bolnavii cronici care suferă de alte afecțiuni? Îi trimitem pe toți la Roman? Înțeleg că această unitate spitalicească este deja supra-aglomerată cu pacienți din toate colțurile județului.
Cred că se pot găsi soluții pentru tratarea pacienților Covid-19 fie la Bisericani, așa cum s-a mai întâmplat în starea de urgență, sau poate chiar la Bicaz. Cel mai mare spital din Neamț, cred că trebuie redeschis pentru pacienții mult mai mulți la număr, care suferă de alte afecțiuni.
Haideți să găsim soluții, stimați colegi!
Oamenii au nevoie de servicii medicale. În ritmul acesta, mor oamenii din cauza altor probleme de sănătate netratate la timp sau corespunzător!
Haideți să fim responsabili!

Problema redeschiderii spitalului a fost ridicată în urmă cu o sptămână, în cadrul unei conferinţe de presă la Prefectura Neamţ, susţinută de prefectul George Lazăr şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Radu Firăstrău.

Filosofia de redeschidere a spitalului județean este corectă, dar trebuie atent gestionată de DSP Neamț și cei care vor evolua proiectul sau acordul de la minister. Începem să aducem înapoi către populație secțiile importante din spital pentru a fi redeschise și a asigura cealaltă cazuistică în afară de covid.Avem foarte multe alte probleme de ordin medical, iar în această perioadă au fost cumva restricționate la nivelul spitalului din Piatra-Neamț. Cred că e un pas important ca în termen scurt să avem o decizie de redeschidere a spitalului și să asigurăm o zonă pavilionară pentru COVID la Piatra-Neamț și Bisericani.”, a precizat prefectul George Lazăr.

Viaţa Nemţeană

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.