VIAŢĂ DISTRUSĂ. ADOLESCENTA FĂRĂ NUME, DUPĂ ANI DE ABUZURI, SE SINUCIDE! VIAŢĂ DISTRUSĂ. ADOLESCENTA FĂRĂ NUME, DUPĂ ANI DE ABUZURI, SE SINUCIDE!
Avea doar 15 ani. O viaţă tânără, curmată din proprie voinţă, după ce ani de zile familia, în loc să-i ofere protecţie, a abuzat-o.... VIAŢĂ DISTRUSĂ. ADOLESCENTA FĂRĂ NUME, DUPĂ ANI DE ABUZURI, SE SINUCIDE!

Avea doar 15 ani. O viaţă tânără, curmată din proprie voinţă, după ce ani de zile familia, în loc să-i ofere protecţie, a abuzat-o. A aruncat-o în sistemul statal de protecţie.

Foarte puţini îşi pun întrebarea ce se întâmplă în mintea unui adolescent, a unui om, în general, în momentul când decizia de a-şi lua viaţa, devină finală.

Azi, trupul tinerei fete care s-a aruncat în lacul  Bâtca Doamnei, a fost cules de pompieri. În speranţa că ar putea fi resuscitată, un echipaj SMURD s-a luptat cu moartea: adolescenta fără nume (toate comunicatele s-au ferit să spună cum o cheamă), era deja moartă, fără ca cei 15 ani de tânără viaţă să-i ofere, în mintea ei, măcar o şansă.

Astfel de evenimente se anunţă, de regulă, tehnic: „Un apel la 112 (…) misiune căutare posibil persoană dispărută în (…)!.

Un articol de ziar ne spune că „Pompierii au acţionat cu două bărci pneumatice şi echipa de scafandri, la locul indicat fiind trimisă şi o ambulanţă SMURD de terapie intensivă, cu doi paramedici şi un medic, plus un asistent de la UPU din Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

Căutările pompierilor au dat roade în scurt timp, tânăra fiind găsită şi scoasă imediat la mal, unde medicul  i-a aplicat manevre de resuscitare. Tânăra, foarte frumoasă şi curat îmbrăcată- după cum spuneau martorii, nu avea asupra sa documente de identitate”.

Totul e corect. 

Dincolo de detaliile tehnice, nu se poate să nu rămână această întrebare: Ce a împins-o spre moarte, când protectorii săi – Direcţia pentru protecţia copilului . au spus, ulterior evenimentului, într-un comunicat: 

“Luni, 11 septembrie, adolescenta a mers la şcoală, iar după festivitatea de deschidere a anului şcolar, a mers cu colegii de clasa în oras, la o pizza. După-amiază, a fost vizitată la centru de o colegă şi, în jurul orei 16.30, a anunţat supraveghetorul de serviciu că merge până la poartă să o conducă dar nu a mai revenit. Personalul de serviciu din cadrul centrului, constatând ca minora nu este prezentă la apelul de seară a anunţat, conform procedurilor, poliţia, care s-a deplasat în centru şi a demarat verificările.

Adolescenta a mai plecat fără acord, de fiecare dată fiind anunţată poliţia.

Marţi, am fost anunţaţi de oamenii legii despre faptul că a fost găsită înecată în Bistriţa.

În acest moment, este în curs de desfăşurare o anchetă internă care urmează să stabilească circumstanţele producerii acestei tragedii”, mai anunţă DASPC Neamţ.

Dumnezeu să-i liniştească sufletul său chinuit!

 

 

 

Viaţa Nemţeană