Vasile Ouatu, de centenar: un drapel mare pe magazin, cât sufletul său! Vasile Ouatu, de centenar: un drapel mare pe magazin, cât sufletul său!
Vasile Ouatu, managerul complexului UNIC, cel mai apropiat nemţean al basarabenilor şi românilor din Ucraina care ne vizitează anual oraşul, a sărbătorit centenarul în... Vasile Ouatu, de centenar: un drapel mare pe magazin, cât sufletul său!

Vasile Ouatu, managerul complexului UNIC, cel mai apropiat nemţean al basarabenilor şi românilor din Ucraina care ne vizitează anual oraşul, a sărbătorit centenarul în stil propriu: a organizat o sărbătoare pentru familia pictorului Vadana, cu expunere de tablouri, a organizat o lansare de carte şi a pus pe magazinulul UNIC un drapel mare, cât sufletul său, a primit oaspeţi. 

Dăruit încă din copilărie cu dragoste pentru România Mare (o poveste lungă şi foarte frumoasă, pe care poate o va publica cândva), Valică Ouatu este preferatul oaspeţilor de peste Prut, şi este invitatul de onoare la manifestările care au loc în localităţile înfrăţite din Basarabia şi Bucovina.

Vineri seara i-a aşteptat cu berbec la proţap şi muzică pe versurile lui Grigore Vieru, „Să mă ierţi că-ţi spun, iubito/Prima dragoste a mea n-ai fost tu/Ci Prutul şi cu Dunărea….”. Felicitări!

Viaţa Nemţeană