UNPR se crede Pasărea Phoenix. La Neamţ a mai rămas ceva cenuşă UNPR se crede Pasărea Phoenix. La Neamţ a mai rămas ceva cenuşă
UNPR va rămâne un partid independent şi ”nu va mai face niciodată greşeala” de a fuziona cu cineva, a declarat sâmbătă preşedintele partidului, Ion Răducanu,... UNPR se crede Pasărea Phoenix. La Neamţ a mai rămas ceva cenuşă

UNPR va rămâne un partid independent şi ”nu va mai face niciodată greşeala” de a fuziona cu cineva, a declarat sâmbătă preşedintele partidului, Ion Răducanu, citat de Agerpres.

Fuziunea cu PMP nu s-a produs şi nu se va produce niciodată, pentru că nimeni şi nimic nu poate anula voinţa membrilor UNPR de a respinge cu tărie şi a denunţa un protocol de fuziune semnat prin abuz de către fostul preşedinte Steriu Valeriu”, a precizat Răducanu, la sediul partidului.

El a adăugat că obiectivul strategic imediat al partidului este reconstrucţia organizaţiilor locale şi judeţene, ţinta fiind aceea de a ajunge la numărul de membri de partid din anul 2015.

Organizaţia judeţeană Neamţ, puternică doar în contextul Culiţă Târîţă, a trecut prin lupte interne dirijate de orgolii dar şi de interesele altor partide.

La Neamţ,  fuziunea cu PMP a fost doar bomboana de pe colivă. UNPR s-a destrămat în totalitate chiar în an electoral, într-o alianţă cu PSD, în care colosul social – democrat a făcut legea. În 2016, organizaţia a trecut din mâinile senatorului Liviu Bumbu în mâinile Florentinei Moise Vasiliu, preşedinta organizaţiei de femei a progresiştilor. Un consilier local ici colo şi unul incert pe la Consiliul Judeţean, în rest, UNPR a pierdut gloria pe care o avea la Neamţ, cu trei parlamentari între 2012-2016.

Conferinţa naţională de anul trecut din aprilie şi-a ales noua conducere a partidului, astăzi se desfăşoară conferinţe în toată ţara, care aleg noile organe de conducere. Obiectivele strategice imediate ale partidului sunt reconstrucţia organizaţiilor locale şi judeţene, criteriul de performanţă fiind 2% din numărul de alegători ca număr al membrilor de partid, în aşa fel încât să ajungem la cifra pe care am avut-o în 2015 – 2016, aproximativ 370.000 – 380.000 de membri de partid”, a anunţat Răducanu.

Potrivit liderului UNPR, partidul este legal constituit din anul 2010 şi funcţionează potrivit legii, fiind înscris în Registrul Partidelor Politice.

„UNPR este un partid de sine stătător, înscris în registrul partidelor la poziţia 48, unde se vede şi conducerea partidului. Preşedintele fondator este cel care a creat acest partid (n.r. – Gabriel Oprea), este alături de partidul pe care l-a creat, se consultă cu mine, ca preşedinte al partidului, cu Biroul Naţional, este alături de noi şi vrea ca partidul să rămână”, a subliniat Răducanu. 

Viaţa Nemţeană