Un nou incendiu în comuna Alexandru cel Bun Un nou incendiu în comuna Alexandru cel Bun
Astăzi, în jurul orei 13:20, salvatorii Detașamentului de pompieri Piatra Neamț au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință... Un nou incendiu în comuna Alexandru cel Bun

Astăzi, în jurul orei 13:20, salvatorii Detașamentului de pompieri Piatra Neamț au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință particulară în comuna Alexandru cel Bun, sat Bistrița.

La locul evenimentului s-au deplasat 4 echipaje de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autocisternă, o autospecială complexă de intervenție și o ambulanță SMURD. Sosiți la locul solicitării, pompierii, au constat că flăcările cuprinseseră o construcție de aproximativ 30 metri pătrați, în interior fiind și o butelie de aragaz, care a fost evacuată de pompieri la timp. Echipajul de paramedici SMURD au preluat un bărbat, conștient, pe care l-au transportat la spital. Victima a fost scoasă din locuință, înaintea sosirii pompierilor, de către vecini.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost *,,acțiunea unor persoane iresponsabile(posibil autoincendiere.

În comuna Alexandru cel Bun au avut loc mai multe incendii în ultima perioadă, fapt ce l-a determinat pe primarul comunei, Ion Rotaru, să instituie obligativitatea curăţării coşurilor de fum, pentru a elimina cel puţin una din cauzele cele mai întâlnite la declanşarea incendiilor.

Viaţa Nemţeană