Un an de când Cheile Bicazului au fost revendicate în stradă. Cine au fost patrioţii locali? Un an de când Cheile Bicazului au fost revendicate în stradă. Cine au fost patrioţii locali?
Neamţul a câştigat, săptămâna trecută, prin sentinţă definitivă, Cheile Bicazului, într-un proces care nu ar fi trebuit să aibă niciodată loc, pe o cauză... Un an de când Cheile Bicazului au fost revendicate în stradă. Cine au fost patrioţii locali?

Neamţul a câştigat, săptămâna trecută, prin sentinţă definitivă, Cheile Bicazului, într-un proces care nu ar fi trebuit să aibă niciodată loc, pe o cauză indiscutabilă. Cu toate acestea, instanţa de la Prahova a dat o decizie cât se poate de discutabilă anul trecut.

Urmarea? În Neamţ s-a organizat un miting-protest la decizia instanţei, protest anunţat pe 29 iunie 2019 şi desfăşurat pe 30 iunie. În condiţiile în care au curs declaraţiile privind victoria Neamţului în instanţă, la exact un an de la nedreptatea de la Prahova, ne amintim de cei care au avut curajul să vină în stradă şi să strige adevărul.

Circa 100 de participanți au fost prezenți pe 30 iunie 2019 la Mitingul pro-Cheile Bicazului autorizat de Primăria Piatra Neamț la solicitarea Roxanei Mihăilă.

Un partid politic din Neamţ a susţinut acest miting şi a participat în prima linie, fără frica că ar putea deranja interese. Este vorba de ALDE Neamţ, care nu a dorit nici un moment politizarea manifestării, şeful organizaţiei fiind cunoscut pentru patriotismul său.

Ion Asaftei a precizat ca instanta de la Prahova ”a judecat pe mere si a dat decizia pe pere”, subliniind astfel, ca judecatorii s-au pronuntat pe lucruri care nu erau reclamate. Acesta a remarcat si faptul cel putin ciudat in opinia lui, ca aceasta decizie a venit intr-un moment nu tocmai potrivit in ceea ce priveste starea de spirit a populatiei, deja inflamata dupa incidentele de la Valea Uzului, unde extremisti maghiari au profanat mormintele eroilor români, declara liderul ALDE pentru jurnalfm, citat de tvm.ro

Un detaliu interesant: alături de participanții majoritari din județul Neamț a fost și un grup de români din Brașov și Covasna(…) oameni cunoscuți pentru implicarea lor în apărarea românismului, scria vestea. net la vremea respectivă.

Au mai participat primarul Ion Rotaru de la Alexandru cel Bun (PSD), primărița Vasilica Crețu de la Dobreni (ALDE), consilierul județean Iulian Luca (ALDE) dar și cel local Cristian Tihenea (ALDE), consilierii județeni Mihaela Isciuc și Valentin Stavarache (PNL) sau cunoscutul Gelu Crăcană (susținător PMP).

Și Asociația Culturală EU CRED s-a alăturat protestului împotriva anexării Cheilor Bicazului la Harghita, prin chiar președintele ONG-ului, deja cunoscutul cantautor Marius Coșerariu.

Viaţa Nemţeană