Turism: Piatra Neamţ, cea mai vizitată localitate din Neamţ. Pe locurile 2 şi 3, două comuneună Turism: Piatra Neamţ, cea mai vizitată localitate din Neamţ. Pe locurile 2 şi 3, două comuneună
Potrivit ultimelor date statistice din acest an (comparativ luna mai 2018-2019), localitatea cea mai vizitată de turişti din judeţul Neamţ, a fost Piatra Neamţ (29,2% din... Turism: Piatra Neamţ, cea mai vizitată localitate din Neamţ. Pe locurile 2 şi 3, două comuneună

Potrivit ultimelor date statistice din acest an (comparativ luna mai 2018-2019), localitatea cea mai vizitată de turişti din judeţul Neamţ, a fost Piatra Neamţ (29,2% din numărul total al sosirilor turiştilor înregistraţi în luna mai 2019). Pe locul al doilea se află localitatea Ceahlău (18,8% din numărul total al sosirilor turiştilor), pe locul al treilea localitatea Alexandru cel Bun (9,8% din numărul total al sosirilor turiştilor) şi pe locul al patrulea localitatea Roman (7,9% din numărul total al sosirilor turiştilor).

Durata medie a şederii, în perioada analizată, pe total turişti a fost de 1,8 zile/turist, la fel si la turiştii români, tot de 1,8 zile/turist iar la turiştii străini a fost de 1,5 zile/turist.

Majoritatea vizitatorilor străini provine din ţări situate în Europa (90,2%). Din statele Uniunii Europene s-au înregistrat  56,0% din totalul sosirilor vizitatorilor străini în judeţul Neamţ.

Procentul cel mai mare de sosiri ale turiştilor străini s-a înregistrat în hotelurile din categoria 3 stele (52,6%), urmat de pensiunile agroturisticede 4 stele (16,6%) *).

În luna mai 2019, cei mai mulţi turişti străini au fost din: Republica Moldova (29,3% din numărul total al sosirilor turiştilor străini), Belgia (10,2%), Franţa (8,6%).

Indicele de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică în funcţiune a fost, în luna mai 2019, de 25,1% pe total structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică, cu 3,5 puncte procentuale mai mare faţă de indicele de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică în funcţiune din luna mai 2018.(Sursa: Direcţia de Statisitică Neamţ)

Viaţa Nemţeană