Majorarea cu 25 la sută a preţului biletelor de transport în comun la Piatra Neamţ, s-a făcut fără acordul Primăriei. Ba, mai mult, singurul...

Majorarea cu 25 la sută a preţului biletelor de transport în comun la Piatra Neamţ, s-a făcut fără acordul Primăriei. Ba, mai mult, singurul reprezentant al municipalităţii a votat împotriva majorării, pe motiv că nu se justifică. DE la doi lei, preţul unui bilet a ajuns la 2,5 lei. Hotărârea s-a luat cu o lună înainte de majorare şi a fost afişată pe bordul microbuzelor şi celorlalte mijloace de transport comunitar.

Am văzut că Urbtrans , asociația care gestionează transportul public de persoane în Piatra Neamț și zona limitrofă a majorat tariful la transport. M-aș fi bucurat dacă ar fi explicat această majorare că să înțelegem și noi de ce a fost necesar acest lucru. Vă reamintesc că datorită faptului că există  Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Urbtrans  tarifele de transport nu mai sunt stabilite de fiecare primărie în parte ci de majoritatea membrilor asociației care astăzi este formată din reprezentanți  ai  PSD. Reprezentantul Primăriei Piatra Neamț în ADI Urbtrans nu a votat proiectul de majorare  tarifelor de transport. Pentru a veni în sprijinul populației vulnerabile  echipa liberală de la Piatra neamț va propune și susține că pentru anul viitor să extindem gratuitățile la transport în municipiu  pentru elevi , pensionari și alte categorii de persoane cu venituri reduse. Am cerut deja o analiză pe cifre pentru a determina nivelul veniturilor pentru care vom acorda această facilitate”, a precizat Romel Bîrjoveanu, liderul de grup PNL din Consiliul Local.

Viaţa Nemţeană