Topul Firmelor Nemţene sau recunoaşterea excelenţei în afaceri. Un sfert de secol. Topul Firmelor Nemţene sau recunoaşterea excelenţei în afaceri. Un sfert de secol.
În data de 12 octombrie, la pensiunea Aristocratis din Târgu Neamţ, va avea loc cea de a 25-a ediţie a TOPULUI FiIRMELOR NEMŢENE eveniment... Topul Firmelor Nemţene sau recunoaşterea excelenţei în afaceri. Un sfert de secol.

În data de 12 octombrie, la pensiunea Aristocratis din Târgu Neamţ, va avea loc cea de a 25-a ediţie a TOPULUI FiIRMELOR NEMŢENE eveniment dedicat „celor care susţin bugetul acestui judeţ, firme performante care plătesc datoriile”, a declarat astăzi, preşedintele CCI Neamţ, Mihai Apopii.

Acest eveniment încununează o activitate de trei luni, care se desfăşoară în baza unei metodologii. Metodologia de realizare a topului este îmbunătăţită an de an. Punctajul obţinut are la bază nişte indicatori. Camera de Comerţ şi Industrie  este singura care poate face această analiză rigurosă, pe baza bilanţurilor depuse de firme în 2017. Este o lege specială care permite acest lucru.

Precizăm că cifra de afaceri 2017 în Neamţ a crescut cu 10 la sută, de la 2218 milioane euro în 2016 la 2454 milioane euro în 2017, în toate domeniile analizate, cu o excepţie: Cea mai puternică scădere în domeniul economic au înregistrat-o construcţiile, cu 7 procente. În schimb, profitul a înregistrat o scădere. De ce? Este explicată prin faptul că au crescut cheltuielile la materii prime, energie, salariile.

Numărul de salariaţi a scăzut nesemnificativ, de la 50.367 în 2016, la 50.316 în 2017. „Înregistrăm o zonă de linişte în acest segment, pentru că mari variaţii nu au de unde să apară”, a spus şeful CCI.

În cifra de afaceri realizată la nivelul judeţului Neamţ, comerţul şi turismul au cea mai mare pondere, de 38 la sută, din totalul activităţii economice, ca şi în anul 2016. Industria a crecutde la 34 la 35 la sută, serviciile au luat un procent în plus faţă de anul 2016, în defavoarea domeniilor agricultură şi construcţii care au scăzut în ponderea totatlă cu câte un procent. Domeniile cercetare- dezvoltare şi high-tech au rămas la 1 la sută.

Au intrat în prelucrare 10.381 firme care au depus bilanţul în termenul legal, din cel 16.174, din care 1813 au îndeplinit condiţiile de admitere şi au intat în competiţie.

 

Viaţa Nemţeană