Teatrul Tineretului. Programul sfârşitului de săptămână Teatrul Tineretului. Programul sfârşitului de săptămână
8 iunie, ora 10.00 MELCUȘORUL de Lavinia Braniște 9 iunie, ora 10.00 URSUL de Adrian Oprescu duminică, 10 iunie, ora 19.00, Sala Mare: DAR…CE-AȚI CREZUT?! de... Teatrul Tineretului. Programul sfârşitului de săptămână

8 iunie, ora 10.00 MELCUȘORUL de Lavinia Braniște

9 iunie, ora 10.00 URSUL de Adrian Oprescu

duminică, 10 iunie, ora 19.00, Sala Mare: DAR…CE-AȚI CREZUT?! de Nadejda Ptushkina

MAMĂ, MI-AM PIERDUT MÂNA! de Maria Kontorovici, regia Alexandru Mâzgăreanu – sâmbătă, 9 iunie, ora 19.00, Sala Mare

 

 În distribuție: Aida Avieriţei, Emanuel Becheru, Dragoş Ionescu, Cristina Mihăilescu, Cătălina Bălălău, Corina Grigoraş, Sabina Brânduşe, Cătălina Ieşanu, Loredana Grigoriu, Tudor Tăbăcaru, Gina Gulai, Dan Grigoraş, Florin Hriţcu

Regie: Alexandru Mâzgăreanu
Decor: Romulus Boicu
Costume: Alexandra Mâzgăreanu
Muzică: Alexandru Suciu
Acrobații: Marian Peter
Fotografii: Adi Bulboacă
Premiera: 27 și 28 ianuarie 2018

Prezentare

Adolescența este vârsta la care începem să ne căutăm locul și rostul în lume. De cele mai multe ori, această căutarea identitară înseamnă trecerea prin experiențe esențiale, uneori dureroase.

Alexandru Mâzgăreanu ne propune un spectacol plin de energie și de sensibilitate despre neliniștile acestei vârste. Mașka, personajul principal, este o adolescentă care încearcă să facă față presiunii sociale și familiale evadând, din când în când, într-o lume imaginară, a super-eroilor. Ca orice adolescentă, Mașka simte nevoia să se afirme, să își definească identitatea; în același timp, tânjește să fie acceptată de grup și copiază modele. Vrea să fie cea mai bună, să facă ceva extraordinar, să fie memorabilă, astfel încât grupul și familia să o prețuiască.

Un spectacol despre provocările adolescenței și despre respectul de sine la orice vârstă.

DAR…CE-AȚI CREZUT?! de Nadejda Ptushkina, un spectacol de Tudor Tăbăcaru – duminică, 10 iunie, ora 19.00, Sala Mare

 

Distribuţie:

Sofia – MARIA HIBOVSKI
Tania – AIDA AVIERIŢEI
Dina – CRISTINA MIHĂILESCU
Igor – Andrei MERCHEA ZAPOTOŢKI

RÂSUL COMPENSATOR

După cum o recomandă critica de specialitate, se pare că Nadejda Ptuşkina (Eugenia Remizova) este cel mai jucat autor din dramaturgia rusă contemporană, beneficiind de numeroase traduceri. De asemenea, ea este activă şi ca regizor de teatru şi film. Până în prezent, a scris peste 70 de piese, 40 dintre ele fiind reprezentate pe scene din Europa, China, Japonia, Israel. Piesa cu cele mai multe reprezentaţii din dramaturgia sa (cu titlul original În timp ce ea murea…) este cea montată pe scena Teatrului Tineretului, în cadrul proiectului cultural „Piatra Neamţ susţine tinerii actori profesionişti de la Teatrul Tineretului”,  finanțat de Municipiul Piatra Neamț.

Pulberea râsului care se ridică de pe fiecare pagină a piesei s-a lăsat peste lumea construită pe scena TT. Un râs inteligent acompaniază drame de familie, rezolvate în cel mai fericit chip. Contextul favorabil, care îmbrăţişează, deodată, două femei trăind în orizontul bătrâneţii şi al morţii, odihneşte compensator şi spectatorul. Iubirea şi tinereţea sunt contagioase, alcătuind un miraculos vaccin pentru sufletul bolnav de singurătate.

Înfăşurat în falduri largi de situaţii comice şi stereotipuri cotidiene, mesajul piesei se instituie delicat, dar profund. Pe de o parte, gândul la moarte ne ajută să dăm sens vieţii, iar pe de alta, sentimentul împlinirii existenţiale (în acest caz, prin familia extinsă) alungă angoasa morţii şi nutreşte viaţa.

 

 

 

 

Viaţa Nemţeană