Sute de joburi vacante peste hotare *Cele mai multe ocupații sunt oferite de angajatorii din Germania, Olanda și Malta Sute de joburi vacante peste hotare *Cele mai multe ocupații sunt oferite de angajatorii din Germania, Olanda și Malta
În aceste zile, nemțenii care doresc să lucreze peste hotare au disponibile 498 de slujbe, cele mai multe provin de la firmele din Germania,... Sute de joburi vacante peste hotare *Cele mai multe ocupații sunt oferite de angajatorii din Germania, Olanda și Malta

În aceste zile, nemțenii care doresc să lucreze peste hotare au disponibile 498 de slujbe, cele mai multe provin de la firmele din Germania, Olanda și Malta. În primul stat, angajatorii dispun de 128 locuri de muncă, în aceste meserii: ajutor electrician, ajutor la curățenie, bucătar, bufetier, cameristă, chef de partie, chef de rang, commis de rang, conducător tren mărfar, demichef de rang, electrician, fierar-betonist, îngrijitor persoane vârstnice în azil și instalator instalații sanitare. Tot firmele germane mai oferă posturi de instalator țevi de apă și gaz, junior sous chef, lăcătuș, manager recepție, manipulant de mărfuri, mecanic de proces – producție muluri, mecanic de proces, mecanic instalații sanitare, de încălzire și climatizare, operator excavator, operator stivuitor, parchetar, personal în domeniul gastronomiei de sistem, pictor-decorator, recepționer, sudor MAG, tâmplar și zidar.

Companiile olandeze vor să încadreze aceste categorii de personal: instalator sanitar, de încălzire și aparate de aer condiționat, lucrător în seră de flori, lucrător în producția de alimente, procesor bulbi de flori și sortator ambalator.

În Malta există 64 de ocupații, respectiv dealer de cazinou, electrician, instalator, producător şi instalator din aluminiu, sudor, tehnician frigorific, tehnician de ridicare și tehnician HVAC. Cine vrea să muncească în Austria trebuie să știe că acolo există 54 locuri vacante, în următoarele ocupații: electrician, faianțar, instalator sanitar și de încălzire, lăcătuș mecanic în construcții, operator CNC, reactJS frontend developer, stivuitorist, tâmplar producție de mobilier și tâmplar de ferestre.

Și firmele poloneze doresc să angajeze 31 de lucrători, în ocupațiile de specialist relații clienți și marinar ape interioare.

În Marea Britanie, rețeua EURES intermediază 30 de posturi în agricultură, iar în Norvegia 27, e vorba de electrician cu certificat DSB, farmacist, mecanic auto, medic stomatolog, tinichigiu auto și vopsitor auto.

Și în Franța este de muncă pentru mecanici auto, vopsitori auto și tinichigii auto. Firmele slovene vor să încadreze sticlari, iar cele iberice faianțari/pavatori și măcelari dezosatori.

În Slovenia își pot găsi de lucru programatorii de aplicații și  tehnicienii de canalizare. O firmă daneză dorește să angajeze un arhitect fronted.

  1. ANDRIEȘ

Viaţa Nemţeană