Strada Veche, subiect de premiu la un concurs naţional Strada Veche, subiect de premiu la un concurs naţional
VIOREL ILIŢOI PREMIAT LA CONCURSUL NAŢIONAL  „NICOLAE MANTU” DE LA GALAŢI   La sfârşitul lunii aprilie, la Galaţi a avut loc vernisajul expoziţiei rezultate... Strada Veche, subiect de premiu la un concurs naţional

VIOREL ILIŢOI PREMIAT LA CONCURSUL NAŢIONAL

 „NICOLAE MANTU” DE LA GALAŢI

 

La sfârşitul lunii aprilie, la Galaţi a avut loc vernisajul expoziţiei rezultate în urma Concursului Naţional de Arte Vizuale “NICOLAE MANTU”, ediţia a XII-a. Juriul, format din conf. univ. dr. Ioan Tudor, David Sava (preşedinte U.A.P. Galaţi), lector univ. dr. Liviu Nedelcu, a hotărât ca Premiul II la secţiunea pictură să fie acordat lui Viorel ILIŢOI din Piatra-Neamţ, care urmează cursurile clasei de pictură din cadrul Şcolii Populare de Artă. Pentru concursul “Nicolae Mantu, Viorel Iliţoi s-a prezentat cu două lucrări – “Strada veche”, “Peisaj  de iarnă”.

Viorel Iliţoi este în anul III la clasa pictorului Radu Macavei. „De meserie sunt operator gaze naturale, dar pictura este un mai vechi hobby al meu. Mi-a plăcut să mă aflu în mijlocul naturii încă din copilărie. Am venit la Şcoala Populară de Artă cu gândul de a-mi cizela modul de expimare artistică, dar şi să aflu cât mai multe din acest domeniu, al artelor plastice. Sub îndrumarea domnului profesor, la orele de curs am legat prietenii cu alţi iubitori de frumos, care au venit ca şi mine să descopere o altă lume, una parcă de taină, în care mereu ai ceva de învăţat. Premiul de la Galaţi îl consider ca fiind un crâmpei de linişte în această lume agitată.”

Acesta nu este primul succes al lui Viorel Iliţoi. Recent, a obţinut Premiul I la secţiunea grafică a Concursului naţional de arte plastice „Nicolae Milord” de la Piatra-Neamţ (martie 2018).

Viaţa Nemţeană