Spitalul de la Leţcani au fost sfinţit şi inaugurat. Arsene: eliberăm secţiile de la Neamţ Spitalul de la Leţcani au fost sfinţit şi inaugurat. Arsene: eliberăm secţiile de la Neamţ
Astăzi, la Leţcani(Iaşi), a fost inaugurat Spitalul Mobil covid 19, secţie de extensie a Spitalului Sf Parascheva din Iaşi, investiţie a consiliilor judeţene Neamţ... Spitalul de la Leţcani au fost sfinţit şi inaugurat. Arsene: eliberăm secţiile de la Neamţ

Astăzi, la Leţcani(Iaşi), a fost inaugurat Spitalul Mobil covid 19, secţie de extensie a Spitalului Sf Parascheva din Iaşi, investiţie a consiliilor judeţene Neamţ şi Iaşi.

Dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Cuvioasa Paraschiva din şi dr. Florin Roşu, medic primar la secţia Boli infecţioase a aceluiaşi spital, au calificat spitalul şi numărul de locuri din unitate, dotările, ca fiind „de nivel academic” (dr. Roşu) şi foarte utile în contextul avalanşei de îmbolnăviri cu noul coronavirus. După această pandemie, au spus vorbitorii, spitalul poate fi folosit şi pentru tratarea altor boli, date fiind dotările.

Marcel Popa, preşedintele CJ Neamţ: „Este cel mai mare spital mobil covid din Europa centrală şi de est, cu 250 paturi din care103 paturi la terapie intensivă, 4 fabrici de curent, sală de chirugie, sală de naştere, tomografe, bucătărie, locuinţe pentru medici şi tot ce trebuie pentru un spital mobil. Las asta (detaliile) pentru specialişti.

Consiliul Judeţean Neamţ şi Consiliul Judeţean Iaşi au finanţat acest spital de la zero, este gata, este predat. În ultimele 10 zile ne-am întâlnit cu cadrele medicale de la SF. Parascheva, cu toţi directorii de spitale, s-au realizat circuitele, după procedurile de zile, de legalitate. Avem promisiunea de la DSP Iaşi că în cursul zilei de azi vom avea autorizaţaie sanitară. Săptămâna viitoare vor fi aduşi pacienţi din spitalele din Iaşi şi din Neamţ, cu prioritate”.

Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ: „Astăzi este o zi specială pentru mine şi pentru colegii mei din Consiliul Judeţean Neamţ pentru că am reuşit să investim bani nemţenilor, bine, cu folos. Ceea ce vedeţi dvs aici este o investiţie pe care colegii noştri de la Iaşi şi medici o duc pe umeri de 5 luni de zile. Este extrem de important pentru Neamţ şi Iaşi, pentru că sănătatea trebuie să fie prioritară pentru oricine face administraţie şi politică. Acei oameni fără Dumnezeu care au hulit acest spital, ar trebui să-şi ceară scuze în faţa cetăţenilor din judeţul Neamţ. La Neamţ, Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ este singurul suport covid. Iar cei care au alte diferite afecţiuni nu pot să se trateze. Gândiţi-vă ce înseamnă acest lucru pentru nemţenii cu alte boli, pentru că spitalele din celelalte localităţi nu pot trata totul. De aceea spuneam că e o zi specială, pentru că doar atunci când vom putea să tranferăm bolnavii de covid 19 la Iaşi, vom putea şi noi să redeschidem Spitalul Judeţean Neamţ!”

Viaţa Nemţeană