Sf. Mina. Astăzi, puhoi de lume la Biserica de la Orion Sf. Mina. Astăzi, puhoi de lume la Biserica de la Orion
Astăzi, creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sf. Mare Mucenic Mina, făcătorul de minuni. Sfântul Mina s-a născut  în apropiere de Memphis, străvechea capitală a faraonilor,... Sf. Mina. Astăzi, puhoi de lume la Biserica de la Orion

Astăzi, creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sf. Mare Mucenic Mina, făcătorul de minuni. Sfântul Mina s-a născut  în apropiere de Memphis, străvechea capitală a faraonilor, şi este sfântul care îi ocrotește pe cei păgubiți și este grabnic ajutător celor nedreptățiți în procese.

Sfântul te ajută să recapeți ce-ai pierdut

Ați pierdut ceva sau ați fost înșelați? Ați avut un proces în care ați fost nedreptățiți? Cereți ajutorul sfântului Mina și veți vedea cum toate problemele dumneavoastră se vor rezolva mai devreme decât v-ați aștepta.

Și asta nu e tot, pentru că tot sfântul Mina este cel care îi ajută pe cei care vor să îndepărteze gândurile și faptele rele ale dușmanilor și le dă soartă femeilor necăsătorite. Din vechime, s-a păstrat tradiția ca de ziua sfântului Mina să mergeți la biserică și să aprindeți lumânări, apoi să le lipiți de sfeșnice. În acest fel, se crede că toate gândurile nefaste ale dușmanilor se vor îndepărta de dumneavoastră pentru totdeauna.

La Biserica Sfântul Mina din Piatra Neamţ, a fost hram. Slujba a ţinut-o un sobot de preoţi, iat în curtea bisericii a fost ridicat un foişor cu moaştele mai multor sfinţi. Foarte multă lume a venit să se roage la Sfântul cunoscut pentru ajutorul şi minunile sale.

Viaţa Nemţeană