Septembrie: cursuri de formare profesională pentru şomerii nemţeni Septembrie: cursuri de formare profesională pentru şomerii nemţeni
În luna septembrie, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț va organiza mai multe cursuri de formare profesională, la care sunt invitate să... Septembrie: cursuri de formare profesională pentru şomerii nemţeni

În luna septembrie, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț va organiza mai multe cursuri de formare profesională, la care sunt invitate să participe persoanele dornice să obțină o nouă meserie.

 

La Piatra Neamţ, AJOFM va desfășura aceste programe de reconversie:

tinichigiu carosier;ospătar;lăcătuș mecanic și sudor. Pe lângă cursurile care se fac înscrieri, la Centrul de Formare Profesională Piatra Neamț se mai află în derulare următoarele cursuri: frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist; contabil; operator calculator și agent de securitate.

 

La Roman se fac înscrieri pentru două programe, respectiv lucrător finisor pentru construcții și confecționer-asamblor articole din textile. Tot la Roman, șomerii participă la aceste cursuri: frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist; lucrător în comerț: contabil;operator calculator;bucătar și agent de securitate.

 

La Târgu Neamț, AJOFM Neamț face înscrieri la  următoare școlarizări:lucrător finisor pentru construcții și confecționer-asamblor articole din textile. În derulare se află cursuri de contabil și bucătar.

În septembrie, la nivel național, 2.895 persoane vor participa la programele gratuite organizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Cursurile de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări de agent de securitate – 185 persoane; ospătar (chelner) vânzător în unitați de alimentație publică – 170 ; competențe cheie – comunicare în limba română (competențe de bază în matematică) – 120; operator introducere validare și prelucrare date – 156; bucătar – 145; lucrător în comerț – 133 și frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist – 112. Judeţele în care, în luna septembrie, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Vrancea (224 persoane), Dolj (238 persoane), Dâmbovița (140 persoane), București (210 persoane) și Mureș (131 persoane).

Viaţa Nemţeană