Senatoarea Emilia Arcan, singura reacţie la familia tradiţională Senatoarea Emilia Arcan, singura reacţie la familia tradiţională
Senatul a adoptat, marți, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pentru susținerea familiei normale. Urmează campania și referendumul național pe această temă. USR și... Senatoarea Emilia Arcan, singura reacţie la familia tradiţională

Senatul a adoptat, marți, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pentru susținerea familiei normale. Urmează campania și referendumul național pe această temă. USR și președintele Iohannis sunt împotriva familiei fireşti.

Au fost 107 voturi „pentru”, 13 voturi „contra” și 7 abțineri. Singurii senatori care au votat împotrivă au fost cei de la Uniunea Salvați România, iar patru senatori ai PNL s-au abținut. Astfel, inițiativa pentru familia tradițională a trecut, referendumul de modificare a Constituției va avea loc pe 7 octombrie.

 Senatoarea de Neamţ, Emilia Arcan, singurul senator de Neamţ care a comentat acest eveniment, a scris pe pagina sa de socializare: „Pe 7 octombrie 2018, mergem la REFERENDUM!

Peste 3.000.000 de cetățeni români au solicitat acest lucru, iar aceștia nu sunt o masă de manevră, sunt milioane de suflete și de conștiințe care trebuie respectate.

Am votat astăzi modificarea articolului 48, alineatul 1 din Constituție, în sensul înlocuirii sintagmei “căsătoria liber consimțită între soți”, cu sintagma “căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”. S-au menținut toate celelalte dispoziții ale textului in vigoare.
Textul supus validării prin referendum la data de 7 octombrie 2018 va fi următorul:

Art. 48 alin.1 
“Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”

Viaţa Nemţeană

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.