Senatoarea Emilia Arcan, singura reacţie la familia tradiţională Senatoarea Emilia Arcan, singura reacţie la familia tradiţională
Senatul a adoptat, marți, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pentru susținerea familiei normale. Urmează campania și referendumul național pe această temă. USR și... Senatoarea Emilia Arcan, singura reacţie la familia tradiţională

Senatul a adoptat, marți, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pentru susținerea familiei normale. Urmează campania și referendumul național pe această temă. USR și președintele Iohannis sunt împotriva familiei fireşti.

Au fost 107 voturi „pentru”, 13 voturi „contra” și 7 abțineri. Singurii senatori care au votat împotrivă au fost cei de la Uniunea Salvați România, iar patru senatori ai PNL s-au abținut. Astfel, inițiativa pentru familia tradițională a trecut, referendumul de modificare a Constituției va avea loc pe 7 octombrie.

 Senatoarea de Neamţ, Emilia Arcan, singurul senator de Neamţ care a comentat acest eveniment, a scris pe pagina sa de socializare: „Pe 7 octombrie 2018, mergem la REFERENDUM!

Peste 3.000.000 de cetățeni români au solicitat acest lucru, iar aceștia nu sunt o masă de manevră, sunt milioane de suflete și de conștiințe care trebuie respectate.

Am votat astăzi modificarea articolului 48, alineatul 1 din Constituție, în sensul înlocuirii sintagmei “căsătoria liber consimțită între soți”, cu sintagma “căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”. S-au menținut toate celelalte dispoziții ale textului in vigoare.
Textul supus validării prin referendum la data de 7 octombrie 2018 va fi următorul:

Art. 48 alin.1 
“Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”

Viaţa Nemţeană